Playnite, en launcher till alla launchers!

Permalänk
Medlem

Playnite, en launcher till alla launchers!

Hallå

Idag tvingas vi gamers leva med ett flertal olika game launchers från olika spelutgivare, det är på gott och ont. Förr i tiden fick vi bråka med cd-skivor, produktnycklar, manuella patchningar, avsaknad av ”cloud-saves”, en annan typ av kopieringskydd, sämre möjligheter till automatisk patchning (Jaga .Exe på webben..). Idag är mycket bättre, det mesta tycker jag, Men! Alla Launchers!

Jag sökte runt och hittade då playnite → https://playnite.link/
Finns bra screenshots på deras hemsida! Ger en jag med --> https://imgur.com/aymqotg

Vad gör Playnite? Playnite är en ”egen” launcher, som automatiskt kan lägga till spel från en massvis av olika launchers såsom Steam, Uplay, Origin med massor av flera. Flera av dessa launchers kan integreras med ditt konto, du lägger till inloggningsuppgifter i Playnite, om du vill, det är inget tvång. Jag vet inte exakt vad det tillför dock, Steam kan integreras mer än vissa, du kan lägga till din privata API key, och ladda ner all metadata från Steam osv. Jag har enbart importerat spel.

Du kan även lägga till Lokalt installerade spel du manuellt installerat, och inte nog med det, du kan med ett några musklick automatiskt ladda ner metadata till alla spel du lagt till själv. Så du tittar i Playnite och blir presenterad av en lista med Alla spel på din dator, du klickar på något du själv installerat och blir då prestenterad med vad det är för spel, när det släpptes, utgivare, en beskrivning, bild på omslag, ibland länkar till relavanta hemsidor.

Du har även en lång rad alternativ där du kan sortera alla spel såsom plattform, region, utgivare, när det släpptes, namn, ålderklassning, massor av mer för att kunna hitta runt om man har stora bibliotek.

Playnite stödjer även massvis med olika emulatorer, massvis med olika launchers, det är MIT licensierad kod (open-source), du behöver inte installera Playnite det är portabelt, gratis, och du har möjligthet att göra/lägga till plugins/extensions.

Vill tipsa om detta! Prövat några andra launchers, denna var smidigast. Enkel, smidig, snabb, och alla spel på din dator blir presenterade med metadata.

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Medlem

Ser ganska trevlig ut, ska ta en vidare titt på den sen. Tack för tips!

Permalänk
Medlem

Jag kör med GOG Galaxy 2.0 just nu. Har du provat den? Om ja, vad tycker du är bättre/sämre jämfört med Playnite?

Permalänk
Medlem

@m4gnify: Jag kommer från andra hållet och har endast testat Galaxy som hastigast, men det jag kommer och tänka på huvudsakligen är följande:

  • I Playnite kan du lägga till alternativa genvägar för varje spel, för att köra olika filer och/eller med olika kommandoradsväxlar

  • I Playnite kan du importera spel "offline" utan att ansluta dina konton från övriga tjänster (endast installerade spel hittas då)

  • Playnite strävar inte efter att implementera några sociala funktioner såsom chat och leaderboards

Personligen hade jag gärna sett den första av ovanstående i Galaxy, sedan hade jag gärna använt det då jag tycker det är mycket snyggare. Tror även att Galaxy har större potential än Playnite.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080