Permalänk
Inaktiv

Nätverksutbildningar 2020

Vad tror ni om nätverksutbildningar? Finns det någon framtid inom området eller är det något som kommer att försvinna med tiden?
Just nu läser jag på ett systemvetenskapligt program, men trivs inge vidare bra och skulle vilja syssla med något annat.
Nätverksteknik känns väldigt intressant och det är något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden men det är bara osäkerheten hur arbetsmarknaden ser ut om 5-10 år som oroar mig.

Permalänk
Inaktiv

@anon124768: Har tittat på liknande utbildningar och jag personligen känner ingen oro när det kommer till jobbmöjligheter, kan bli svårt att komma in i början, men jobb finns det nog. Vad menar du med att jobben kan försvinna? Vad jag har förstått så är det inte direkt enkla ''saker'' man arbetar med som tex. nätverkstekniker.
Studerade själv data- och systemvetenskap, hade jättetråkigt tills jag kom till programmeringskursen, men sen när den var slut så blev det tråkigt igen, så jag hoppade av. Funderar på att söka till datavetenskap ist, den låter roligare men om inte den blir av så blir det nog yh.
Sen, kan man sin sak så hittar man alltid jobb, tänker jag.

Permalänk
Medlem

Va? rädd för marknaden som nätverkstekniker? ACI? eller vad är det som oroar dig... de måste alltid va någon kompentet som sköter lösningarna sen får vi fäl se vad som blir och inte blir.

Känns de roligt med nätverkstekniker så rekomenderar jag det starkt, det är roligt och utmanande.

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram