Spela spel med eGPU på en Macbook Pro

Permalänk
Medlem

Spela spel med eGPU på en Macbook Pro

Hej,

Är det någon som spelat några spel med eGPU och jämfört upplevelsen mot det integrerade grafikkortet? Är det värt att ens titta på i dagsläget eller bör man snarare komplettera med en PC om det ska spelas?

Mvh,
Per

Permalänk

@Wooshen:

Har ingen egen erfarenhet av detta, men om du tittar på diskussionerna borta på https://forums.macrumors.com, samt artiklarna på https://barefeats.com, så verkar det inte vara så illa, om än lite dyrt: Du tappar några procent i prestanda på transporten till grafikkortet, men med en laptop räknar jag med att du spelar på en extern skärm, så du slipper den extra overhead:en av att behöva skicka tillbaka de färdigrenderade bilderna över samma thunderboltkabel som matar grafikkortet och sen trycka den bilden till laptopens skärm.

Enkelt uttryckt: Det blir nog billigare än att köpa en separat PC till spel, om du inte hade tänkt köpa en ändå - och även om du förlorar lite prestanda på pappret jämfört med att köra natively bör det funka helt OK mätt med mänskliga ögon.

Men det bästa du kan göra är ju att testa själv: Köp grejerna hos något företag med bra policy för öppet köp, och se om du gillar det.