Permalänk
Medlem

RTX 2060 vs RTX 2070

 Har funderat på köpa en bärbar dator för skola och spel. Har kollat på MSI GS66 men funderar på vilken modell jag ska välja. Har kollat runt lite men skulle vilja se vad ni tycker.

Funderade först på en med RTX 2060 då jag i framtiden (2+ år) tänkt att jag kör eGPU om det behövs. Men undrar nu om RTX 2070 är värt att spendera lite mer. RTX 2070 modellen kostar 2000:- mer och undrar om det är värt det eller om 2060 duger. Båda har i7 10gen processor.

Anledning till att jag vill ha RTX kort är ifall DLSS blir populärare i framtiden och att jag har det alternativet då

Permalänk
Medlem

Hastighetsmässigt kanske det inte gör jättestor skillnad då 2070 är MaxQ vilket betyder att den throttlas ner snabbare eller kör med mindre värmebudget. Däremot har den ju 2Gb extra minne.

https://www.reddit.com/r/MSILaptops/comments/anok0g/question_...

https://www.youtube.com/watch?v=K6WvjVeQTQ0

Permalänk
Medlem

@pacc: Ah såg inte att det var max-Q. Har inte hållit mig uppdaterat på länge nu inom datordelar men som jag uppfattar det är max-Q en sämre version av originalet dvs 2070 max-q är sämre än 2070?

Permalänk
Medlem
Skrivet av superali:

@pacc: Ah såg inte att det var max-Q. Har inte hållit mig uppdaterat på länge nu inom datordelar men som jag uppfattar det är max-Q en sämre version av originalet dvs 2070 max-q är sämre än 2070?

Maxq betyder låg energiförbrukning och alltså lägre prestanda och klockfrekvenser

Permalänk
Medlem

@medbor: Okej, utifrån vad jag sett så verkar inte uppgraderingen from 2060 till 2070 Max-Q vara värd 2000:-, inte för laptops iallafall

Permalänk
Medlem

Vet inte om den är nog slimmad för dig men Komplett Khameleon P9 är ju på erbjudande nu också, är egentligen bara den här https://www.youtube.com/watch?v=YlkFUB_XLVs datorn med komplett branding, har tagit och beställt en sådan med 1660ti, du kan ju också modda den lite om du vill ha mer ram eller ta bort windows osv vilket är nice.

Edit: I videon så får han sjukt bra thermal resultat, men från vad jag sett från andra har den bara "normala" thermals så inget otroligt där.

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

*Tråd rensad*

Annonsering förs på marknaden och inte i forumet.

/Vzano, Moderator

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

Har kollat på eluktronics vilket var ett alternativ först, men fanns inte tillgängligt i Sverige. Visste inte att kompletts dator var av samma chassi. Dock var fördelen med eluktronics att du kunde välja till bättre kylpasta. Dock tänker jag att jag kan fixa det själv nångång. Men verkar inte finnas så mycket info om vad folk tycker om kompletts bärbara har någon testat och vet om den är värd? Skulle isånnafall spara 2000

Permalänk
Medlem

@superali: Jag får förhoppningsvis min innan den 30:e April så kan säga till då vad jag tycker, lyckades norpa 1660ti för 13k och ser att de har justerat priset sen dess så får se om ordern makuleras eller om den går igenom. Men som jag förstått finns det flera olika återförsäljare för det här chassit. Alla är i princip exakt likadana, största skillnaden är som du skriver att vissa erbjuder annan kylpasta eller ram-minnen men chassi, skärm, cpu och gpu och allt det bör vara desamma.