Två datorer i samma chassi - någon som byggt?

Permalänk
Medlem

Två datorer i samma chassi - någon som byggt?

Planerar ett datorbygge för mig och frugan. Skulle vilja ha ett 3080/3090 i den ena och något enklare i den enda, typ i klass med 2070.
Båda skulle husera något i still med 3700x och 32gb minne var.

Är det en dum tanke att husera båda i samma chassi? Är det tänkbart att sätta allt på samma loop för vatten, dvs 2cpu + 2gfx? Eller vill man ha en loop för varje dator?

Har kollat på dessa chassin: https://www.pcguide.com/reviews/best-dual-system-pc-cases/

Permalänk
Medlem

Det är ju långt ifrån det normala att göra så, så det är inget du ska göra för att spara tid,arbete eller pengar. Du ska verkligen tycka att det är ett kul projekt, annars går det inte motivera

Permalänk
Medlem

Jag tror att det bara blir konstigt och skulle ni vilja separera datorerna för att ni möblerar om så blir det jobbigt. Bättre med två olika burkar.

Jag har sett datorchassie som har plats för två moderkort, men då kan jag tänka mig att det är för specialfall där man har en server och en workstation i samma chassie eller något liknande.

Permalänk
Medlem

Den ända gången jag har sätt ett rimligt resonemang för att ha två datorer i samma chassi är om du är extremt seriös streamer och vill du ha en dedicerad speldator och en dedicerad stream dator

Permalänk
Mattecoach

Om jag skulle göra detta så är det för att utnyttja CPU till båda "datorerna", dvs. ett moderkort och CPU + 2 grafikkort. Finns mjukvarulösningar för detta, Linus Tech Tips har gjort ett par videos på ämnet. AMD har ju tillräckligt kraftfulla CPUer till rimligt pris för att detta ska funka bra nu.

Permalänk
Rekordmedlem

Varför göra det så komplicerat, virtualisera 2 maskiner i en tillräckligt kapabel dator.

Idag finns det bättre delar typ Threadripper om du verkligen vill.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Ok ni har rätt. Det får bli två separata mini IT-chef system istället. Vinner varken pengar plats eller smidighet på båda i samma system.