Dina absoluta topp 5 Windows-applikationer

Permalänk
Medlem

Dina absoluta topp 5 Windows-applikationer

Hej!

Jag vet att det finns väldigt mycket kompetent folk på Sweclockers och vill gärna ha lite tips om nya programvaror som jag kanske missar.
Jag är väldigt nyfiken på vilka applikationer ni anser vara topp 5. Förhoppningsvis hittar vi alla lite nya grejer som kan göra lite nytta :).

Programvaror som webbläsare, cloud-lagring, musik- och videostreaming ser jag som självklara och inget speciellt. Så det kan vi väl skippa.

Jag ser gärna att man använder följande mall :). Jag börjar med mina 5.

Applikation: Veeam Endpoint Backup Free
Förklaring: Används för att ta en fullständig säkerhetskopia på hela datorn. Du kan spara dem lokalt eller på nätverksenheter. Skydd mot krypteringsvirus då den kan avmontera en USB-enhet efter säkerhetskopia och montera när den ska kopiera. Otroligt lätt att använda för att t.ex klona diskar eller för att helt enkelt ha en aktuell backup av din dator.
Kostnad: Gratis
Länk: https://www.veeam.com/endpoint-backup-free.html

Applikation: BitDefender Free
Förklaring: Alla behöver ett antivirusprogram. Detta är gratis för hemanvändare och ett av de bästa antivirusprogram på marknaden.
Kostnad: Gratis
Länk: http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

Applikation: Syncovery (tidigare SuperFlexibleFileSyncroniser)
Förklaring: Synkroniseringsprogramvara för att synka filer kors och tvärs. Otroligt kompetent. Använder det själv för att skicka mina säkerhetskopior utanför huset.
Kostnad: 30-dagars trial, sedan 30€ för lifetime av den versionen (+2) du köper.
Länk: https://www.syncovery.com/

Applikation: OneNote
Förklaring: Programvara från Microsoft som är en dopad notepad kan man säga. Anteckningar som du kan ha i flikar och dela med vänner. Använder det riktigt mycket både privat och i arbetet.
Kostnad: Gratis
Länk: https://www.onenote.com/

Nummer 5 är svår att välja för min del. Men det blir nog följande
Applikation: OP5
Förklaring: Utan en allt för lång förklaring så använder man OP5 för övervakning av din IT-miljö (och massa annat). Allt från servrar, swithar, NAS till fuktmätare i blomkrukor och temperaturen på sommarölen. Det är sjukt kompetent, bygger på Nagios och finns i en gratisversion upp till 20 noder.
Kostnad: Gratis upp till 20 noder.
Länk: https://www.op5.com/

Permalänk
Inaktiv

Angående Veeam Backup så använder jag NEW Veeam Backup Essentials v9 för Vmware Esxi och den är skitgrym, ska testa Windows varianten en dag efter ditt råd.

Jag själv arbetar nästan enbart med virtuella maskiner och skräddarsyr den efter varje behov, så ingen maskin har ett program som den ej behöver ha, enda program som typ alla har är Notepad++.

Nå min lista är:
1. Windows Server 2012 datacenter, det spelar ingen roll vad jag ska ha datorn till denna har mängder av funktioner så man slipper en massa 3:parts. Skillnaden med datacenter och standard är en ren licensfråga om hur många maskiner man får klona upp, där datacenter är gör lite som du vill, vi tar igen de pengarna på cals säger Microsoft.

2.Vmware Workstation för att köra virtuella maskiner

3. Visual Studio 2015 Enterprice, jag kodar det mesta här.

4 PowerGui för att koda Powershell, det har kommit ett nytt tillägg i Visual Studio som säkerligen en dag blir bra.

5:Office professional. Nästan alla fysiska maskiner har denna installerad, virtuellt så endast exakt de delarna som behövs. Professional med Access är ett måste, även om Access är förlegat.

Om du hade frågat mig för 10 år sedan kunde jag rada upp en hur stor lista som helst, men väldigt mycket är inbyggt i windows server nu och man behöver ej ha något extra. T.ex. extraprogram för ftp, packa upp ner filer, mountra iso, fjärrstyrning etc behövs ej.

Permalänk
Inaktiv

1: Enso Launcher https://web.archive.org/web/20120206233733/http://humanized.c...

Snabb och smidig launcher för att starta program. Håll ner CAPS-LOCK och skriv sedan open x för att starta. Man skriver sedan "learn as x" för att spara markerade file, program eller webbadress som kommando.

Exempel: markera adressen i adressfältet för sweclockers. Håll capslock och skriv sedan "learn as sweclockers" släpp sedan capslock. Nu kan du hålla capslock och skriva "open sweclockers" för att öppna hemsidan.

1: Hotswap! http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

Istället för att ha en ikon för att säkert koppla bort usbminnen i aktivitetsfältet så får även en ikon för att koppla bort hårddiskar. Jag och min bror använder i dag 3-8TB HDD som usbminnen. Tillsammans med Hot-swap bays så kan vi lätt och snabbt trycka in en HDD eller SSD i fram på burken. Bäst av allt är nog att vi får full hastighet tack vare s-ata. Bryt för guds skull inte din RAID!

3: Gyazo https://gyazo.com/download

Fäst i taskbar, tryck på ikonen och dra sedan en ruta. CTRL + V på skype följt utav ENTER. Grattis, du har just nu delat med dig utav en länk till en bild. Nu slipper vi alla vänta och krångla för att se bilden du ville visa.

4: Foobar2000 http://www.foobar2000.org/download

Musikspelare där man lätt kan ändra layout och funktioner till sitt tycke. Du kan direkt i playlist konvertera musik till olika format. I programmet kan du även ändra prioritet för schemaläggare, MMCSS och Rambuffert för uninterrupted play. Plugins finns det gott utav, TTA, ANSIO m.m. Jag kör själv med 16 bit WASAPI och dithering.

5: ASIO BRIDGE + JACKD http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/Cable/ + http://jackaudio.org/
Skapar mina egna virtuella input och output audio devices med JACKD. Sen binder jag de med ASIO BRIDGE. Jag använder dessa program främst för att tvinga ASIO i Skype, CSGO, Stepmania, Osu m.m.

Permalänk

Använder bara Spotify och Chrome typ, steam också men det är la självklart för de flesta i denna tråd,.

Permalänk
Medlem

Beror ju lite på också vad man menar med "applikation".
Dessa är några jag använder mycket ofta allafall, vet inte om jag skulle kalla dom "bäst" på något sätt.

1. Ninite
Mycket trevligt när man installerar en ny burk. Har inte alla program men en hel del av de vanliga sakerna man använder. Därför jag menar "applikation". Man laddar ned en .exe men ja.. Bra hur som!

2. ShareX
Mycket smidigt för att dela något med andra, bilder, video, text mm.
Ännu bättre om man har en FTP man kan använda för att snabbt och enkelt dra upp en video som andra kan kolla på utan att man ska behöva gå genom dropbox eller youtube.

3. TeraCopy
Vet inte exakt vad man ska säga om det. Används istället för windows egna program för att kopiera filer. Började använda den för många år sedan för att man kan pause/resume vilket är smidigt.

4. WinDirStat
Snabbt och enkelt sätt att se vad som tuggar i sig allt utrymme på den där lilla SSD'n man har. Väldigt enkelt och litet program som gör sitt jobb bra.

5. AutoHotKey
Använder det för att mappa olika mappar och program samt funktioner så jag enkelt kan göra saker snabbare.
T.ex. är win+alt+f mappat till att öppna min "delnings mapp" på servern där jag lägger allt jag länkar till. Istället för att navigera genom en nätverksdisk.

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk
Medlem

Bra tips! :). Inser nu själv att OP5 är inte någon Windows-applikation. Alls :).

Istället kör jag på följande

Applikation: RoyalTS
Förklaring: Samlar alla dina anslutningar (RDP, SSH, VNC m.m.) på ett smidigt sätt. Går att sortera in i mappar och använda olika credentials beroende på mapp m.m.
Kostnad: Gratis-versionen tillåter 10 (tror jag) enheter. Annars kostar det 29€.
Länk: https://www.royalapplications.com/ts/win/features

Permalänk
Sötast

MPC HC

Permalänk

1. Revo Uninstaller
Avinstalleringsprogram som tar bort alla restfiler.

2. Macrium Reflect
För att skapa image, klona hårddiskar och schemalägga säkerhetskopieringar.

3. PhotoRec
Ett i mina ögon bättre filåterställningprogram än det kända Recuva.

4. Everything.
Bättre sökprogram än Windows inbyggda.

5. PDFXViewer.
Föredrar denna PDF-läsare framför Foxit, Adobe m fl.

Visa signatur

Nuvarande system 2016-:
Intel i5-4570S | ASUS H97M-E | Corsair RM550X | 16 GB DDR3 Ballistix Sport | BeQuiet Pure Rock | Samsung EVO 850 250 GB | Temjin TJ08-E | Samsung Writemaster DVD-RW | Dell S2216 21,5" @1920x1080 | Windows 7

Gamla system: https://anotepad.com/notes/kt55k5

Permalänk
Medlem

1. sharex/puush
för lat för att förklara moments, så screenshots är bättre. tar säkert 20-40st om dagen

2. office paketet, specifikt excel och outlook.
utbildad inom excel och tycker de är skoj att föra data. outlook för jag har 5 mailkonton.

3. winrar
mitt mest trogna program. älskar det. används flitigt.

4. abgx360
tänker inte gå in på vad de gör, men jag kan inte leva utan de.

5. steam
för all min kommunikation där, så även om man räknar bort spelen så är de ett krav för mig

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Medlem

Min lista:

SecureCRT
Program för arbete i terminalfönster. Script, highlights, bokmärken och liknande som gör jobbet mycket enklare.

Notepad++
Notepad på steroider

Royal TS
Hantera dina terminal server sessioner med bokmärken, inloggningar, upplösningar osv. Väldigt smidigt för den som har uppe flera terminalsessioner.

Hyena
Hanterar AD med kontohantering etc på ett smidigare sätt än med inbyggda verktygen, inkluderar fjärrinstallation av program och remote view/help på klienter, bra rapporteringsverktyg för den som inventerar. Liknande Nortons gamla management verktyg.

Pale Moon
En webbläsare man tar fram när allt krånglar med Java och insticksprogram... fixar precis allt. (Tänk gamla webbgränssnitt med bökig java som kräver specifika versioner, HP-switchar exempelvis)

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Avstängd

Totalcommander - Kan ej leva utan.
LibreOffice Sv - Kan ej leva utan.
PicPicK - Skärmdump
CCleaner - rensa datorn
7Zip - unzip
TreeSize free
Notepad++
VLC - mediaspelare

Permalänk
Avstängd
  • WinMerge för att jämföra filer, mappar eller bara text. Fult som stryk men funktionellt.

  • TreeSize Free är bra om man vill se vad som äter upp allt ens utrymme. Främst för hemmabruk.

  • Slack, grym teamchat med bra sökfunktioner.

  • Snipping tool/Skärmklippsverktyget, bra verktyg för att ta skärmbilder som finns inbyggt i Windows.

  • Notepad++ är en bra texteditor med grymma funktioner för sök och ersätt och stöd får många språk och så, men jag behöver olika för olika uppgifter, till exempel EMEditor för att hantera riktigt stora filer eller VS Code för enklare kodning.

Sen tillkommer förstås exempelvis flera webbläsare, FF; Chrome; Edge och IE är krav förstås men Vivaldi är lite av en ny favorit för mig. För mitt arbete använder jag Visual Studio främst men också MS SQL Server och det blir en del MS Office också. Saknar Office 2016 som jag har hemma då vi på jobbet är fast på 2010 av någon anledning (snålhet antagligen). 2010 är inte så farligt kasst eller så, men med W10, VS 2015 osv. så känns gränssnittet väldigt gammalt och det finns en hel del småfunktioner i de nyare versionerna som jag saknar rejält. Till exempel att Outlook vet vilka filer (oavsett typ eller plats, även på nätverket) du har redigerat senast så den föreslår dem när du ska attacha en fil.

Permalänk
Medlem

* Total Commander som användes till nästan allt, filhantering, bildvisare (imagine plugin), ftp, sftp...
* Resten som är mindre viktigt

Visa signatur

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

Asus Maximus VIII Hero | i7-6700K | ASUS GeForce GTX1070 Strix 8GB | G.Skill F4-2133C15Q-32GRK |

Permalänk
Medlem

Directory Opus
Helt klart det bästa och mest kompletta filhanteringsprogrammet som har allt och mycket till. Använde det redan på Amiga-tiden. Använder aldrig Windows egna.

Infanview
Bildvisarprogram som är snabbt och även enkla verktyg för t.ex. klippning av bilderna och spara i annat format.

KeePass
Lösenordsprogram som sparas lokalt.

Mozilla Thunderbird
Använde Outlook ett tag men detta är bättre till Epost

Chrome + adblock
Gått över till Chrome jag med. Höll fast i Firefox länge.

Och sedan: Syncfolders, Mirc, Skype, Avira, Rainmeter, Office365, Spotify, m.fl.

Visa signatur

7600X,Tomahawk B650,NH-U12A,32GB,RX6700,Black SN850 1TB,860Evo 1TB,RM850x, 27GL850,Torrent Compact

Permalänk
Medlem

En uppdaterad lista tycker jag behövs.
Den applikationen från listan ovan som jag fortfarande använder är Veeam Endpoint Backup Free. Helt magiskt bra!

Annars fortsätter jag med lite nya applikationer jag gillar. Ja, alla använder webbläsare, Spotify osv osv. Jag tänker på andra applikationer som inte alla kanske känner till.

Applikation: Joplin
Förklaring: Open Source anteckningsapplikation du kan synka med NextCloud, krypterat!
Kostnad: Gratis
Länk: https://joplinapp.org/

Applikation: Franz
Förklaring: Samlar flera chattklienter (Messenger, Discord, WhatsApp, Slack, e-post m.m. i en och samma applikation.
Kostnad: Gratis
Länk: https://meetfranz.com/

Applikation: Chocolatey
Förklaring: Pakethanterare för Windows. Tänk Ninite fast mycket mer.
Kostnad: Gratis
Länk: https://chocolatey.org/

Applikation: Visual Studio Code
Förklaring: Kompetent applikation för att hantera och skriva kod. Versionshantera med Git osv.
Kostnad: Gratis
Länk: https://code.visualstudio.com/

Applikation: Keypirinha
Förklaring: Launcher för Windows med ganska bra tillägg.
Kostnad: Gratis
Länk: https://keypirinha.com/

Permalänk
Inaktiv

Mozilla Firefox - Världens bästa, och numera enda(?) icke-Chrome-baserade webbläsare. Med tanke på hur webbläsaren används idag så ersätter den många andra mjukvaror i mina system, exempel streaming av olika slag.

Mozilla Thunderbird - Fortfarande mitt huvudsakliga mailprogram, även om tanken är att gå över till Outlook. Mozillas intresse för Thunderbird och dess levnad känns inte helt bra.

Xbox/Game Pass for PC - Huvudsakliga källan för nya spel.

GOG Galaxy - Bästa launchern och spelbutiken i ett.

Öööh... Snip & Sketch? - Svårt att säga 5 måsteprogram, men det är en flitigt använd app. Webbläsaren ersätter så mycket av det jag normalt använder så inte helt lätt att hitta något att nämna.

Permalänk
Medlem

Bitwarden
Lösenordshanteraren som finns till de populäraste webläsarna och iOS/android.

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Mozilla Firefox - Världens bästa, och numera enda(?) icke-Chrome-baserade webbläsare. Med tanke på hur webbläsaren används idag så ersätter den många andra mjukvaror i mina system, exempel streaming av olika slag.

Mozilla Thunderbird - Fortfarande mitt huvudsakliga mailprogram, även om tanken är att gå över till Outlook. Mozillas intresse för Thunderbird och dess levnad känns inte helt bra.

Xbox/Game Pass for PC - Huvudsakliga källan för nya spel.

GOG Galaxy - Bästa launchern och spelbutiken i ett.

Öööh... Snip & Sketch? - Svårt att säga 5 måsteprogram, men det är en flitigt använd app. Webbläsaren ersätter så mycket av det jag normalt använder så inte helt lätt att hitta något att nämna.

Hej, jag använder Mailspring istället för Thunderbird, känns mycket vettigare ,har gemensamma mappar för inkorg, skräppost och papperskorg om man använder flera mailkonton...
https://getmailspring.com/

Visa signatur

Hubbe

Permalänk
Medlem
Skrivet av HerrNilsson:

En uppdaterad lista tycker jag behövs.
Den applikationen från listan ovan som jag fortfarande använder är Veeam Endpoint Backup Free. Helt magiskt bra!

Annars fortsätter jag med lite nya applikationer jag gillar. Ja, alla använder webbläsare, Spotify osv osv. Jag tänker på andra applikationer som inte alla kanske känner till.

Applikation: Joplin
Förklaring: Open Source anteckningsapplikation du kan synka med NextCloud, krypterat!
Kostnad: Gratis
Länk: https://joplinapp.org/

Applikation: Franz
Förklaring: Samlar flera chattklienter (Messenger, Discord, WhatsApp, Slack, e-post m.m. i en och samma applikation.
Kostnad: Gratis
Länk: https://meetfranz.com/

Applikation: Chocolatey
Förklaring: Pakethanterare för Windows. Tänk Ninite fast mycket mer.
Kostnad: Gratis
Länk: https://chocolatey.org/

Applikation: Visual Studio Code
Förklaring: Kompetent applikation för att hantera och skriva kod. Versionshantera med Git osv.
Kostnad: Gratis
Länk: https://code.visualstudio.com/

Applikation: Keypirinha
Förklaring: Launcher för Windows med ganska bra tillägg.
Kostnad: Gratis
Länk: https://keypirinha.com/

Kul att du har gått över till öppen källkod, trots Windows Åtminstone nästan fullt ut (Keypirinha är nämligen inte 100% öppen källkod).

Själv är jag knappt inne i Windows nu för tiden, men här är min lista av program (de är inga applikationer) som jag använder mig av i det operativsystemet.

  1. Firefox. Våga vägra Chromium!

  2. Steam. Det enda spelföretaget jag kan acceptera att de har min hemadress och tillgång-isch till mitt PayPal-konto.

  3. Adobe Lightroom Classic. darktable med Hugin går inte att mäta sig med Adobe Lightroom Classic.

  4. Telegram. En chattjänst med full fokus på integritet och kryptering. Tyvärr har de inte öppnat källkoden för krypteringsmetoden än, men det kommer.

  5. Mumble. Våga vägra Discord!

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Airikr:

Kul att du har gått över till öppen källkod, trots Windows Åtminstone nästan fullt ut (Keypirinha är nämligen inte 100% öppen källkod).

Själv är jag knappt inne i Windows nu för tiden, men här är min lista av program (de är inga applikationer) som jag använder mig av i det operativsystemet.

  1. Firefox. Våga vägra Chromium!

  2. Steam. Det enda spelföretaget jag kan acceptera att de har min hemadress och tillgång-isch till mitt PayPal-konto.

  3. Adobe Lightroom Classic. darktable med Hugin går inte att mäta sig med Adobe Lightroom Classic.

  4. Telegram. En chattjänst med full fokus på integritet och kryptering. Tyvärr har de inte öppnat källkoden för krypteringsmetoden än, men det kommer.

  5. Mumble. Våga vägra Discord!

Jag dualbootar PopOS och kör Windows endast för ett fåtal spel, även arbetsstation så bra applikationer behövs ändå. Tyvärr är man kvar i det tills man tröttnar på spel, vilket inte lär hända. Jag vet att det går att spela helt OK i Linux också. Men en del spel lirar inte bra nog helt enkelt.
Kör Signal för kommunikation och Teamspeak istället för Discord. Telegram använder jag inte och blev inte heller sugen efter det här https://www.techspot.com/news/88080-telegram-begin-adding-adv....

Försöker degooglifiera mitt digitala liv i så lång utsträckning det går. Bort med allt Google, Facebook och Microsoft håller på med. Tyvärr omöjligt i praktiken, men så långt det går :).

Firefox med lite tillägg och konfig blir ganska trevligt - https://privacytools.io/browsers/.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HerrNilsson:

Jag dualbootar PopOS och kör Windows endast för ett fåtal spel, även arbetsstation så bra applikationer behövs ändå. Tyvärr är man kvar i det tills man tröttnar på spel, vilket inte lär hända. Jag vet att det går att spela helt OK i Linux också. Men en del spel lirar inte bra nog helt enkelt.
Kör Signal för kommunikation och Teamspeak istället för Discord. Telegram använder jag inte och blev inte heller sugen efter det här https://www.techspot.com/news/88080-telegram-begin-adding-adv....

Försöker degooglifiera mitt digitala liv i så lång utsträckning det går. Bort med allt Google, Facebook och Microsoft håller på med. Tyvärr omöjligt i praktiken, men så långt det går :).

Firefox med lite tillägg och konfig blir ganska trevligt - https://privacytools.io/browsers/.

Ah, precis som vad jag gör då, fast mellan Linux Mint 20 Cinnamon och Windows 10 ^^ Jag har dock Linux i en portabel SSD, så kan tyvärr inte spela de spel jag vill där. Plus, de spel i mitt Steam-bibliotek som kräver en andra spelklient (till exempel Assassin's Creed (vilt exempel nu)) kan jag inte ens spela, för uPlay existerar endast till Windows. Jag vägrar även Wine eller PlayOnLinux! xD När jag väl har köpt min nya speldator, så ska jag ha ett SLI-kort (om inte tekniken har förbättrats innan köpet) så att jag kan ha Windows 10 i en virtuell maskin via ett program vars namn jag inte minns (nått kort namn har jag för mig). På så sätt kan jag låta Windows använda ena halvan av grafikkortet fullt ut och därmed kunna spela som om jag hade bootat in i Windows.

Signal gillar jag, men jag avskyr att man måste dela sitt telefonnummer för att lägga till folk -.- TeamSpeak använde jag tidigare, men ville ha en VoIP-server som drar så lite resurser som det bara går, så det fick bli Mumble. Längtar dock till den kommande versionen av TeamSpeak.

Gällande Telegram så stödjer jag dom fullt ut! Grundaren har finaniserat Telegram helt från sin egna ficka ända sedan starten 2014. Nu när över 500 miljoner personer världen över använder tjänsten dagligen, så behöver han hjälp med finaniseringen. Sen kommer ju reklamen att endast visas i kanaler, men jag antar du reagerade på det där med power user-grejen?

Bra att försöka. Själv använder jag mig av hBlock vilket gör en del av jobbet med att kasta ut främst Google och Facebook från ens system.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Airikr:

Ah, precis som vad jag gör då, fast mellan Linux Mint 20 Cinnamon och Windows 10 ^^ Jag har dock Linux i en portabel SSD, så kan tyvärr inte spela de spel jag vill där. Plus, de spel i mitt Steam-bibliotek som kräver en andra spelklient (till exempel Assassin's Creed (vilt exempel nu)) kan jag inte ens spela, för uPlay existerar endast till Windows. Jag vägrar även Wine eller PlayOnLinux! xD När jag väl har köpt min nya speldator, så ska jag ha ett SLI-kort (om inte tekniken har förbättrats innan köpet) så att jag kan ha Windows 10 i en virtuell maskin via ett program vars namn jag inte minns (nått kort namn har jag för mig). På så sätt kan jag låta Windows använda ena halvan av grafikkortet fullt ut och därmed kunna spela som om jag hade bootat in i Windows.

Signal gillar jag, men jag avskyr att man måste dela sitt telefonnummer för att lägga till folk -.- TeamSpeak använde jag tidigare, men ville ha en VoIP-server som drar så lite resurser som det bara går, så det fick bli Mumble. Längtar dock till den kommande versionen av TeamSpeak.

Gällande Telegram så stödjer jag dom fullt ut! Grundaren har finaniserat Telegram helt från sin egna ficka ända sedan starten 2014. Nu när över 500 miljoner personer världen över använder tjänsten dagligen, så behöver han hjälp med finaniseringen. Sen kommer ju reklamen att endast visas i kanaler, men jag antar du reagerade på det där med power user-grejen?

Bra att försöka. Själv använder jag mig av hBlock vilket gör en del av jobbet med att kasta ut främst Google och Facebook från ens system.

Ja det är lite meckigt tyvärr. Det är nog KVM du tänker på. Jag kan köra min Windows-maskin virtuellt i Linux också, utöver dual boota den. Jag funderade lite på att köra min Unraid-burk på det viset också men skippade det.

Ja det är väl enda nackdelen tyvärr. Resurser är inga problem för min del :). Använder gärna Teamspeak och gjort i många år. Ser också fram emot nya versionen, hoppas verkligen det blir bra.

Ja absolut, då donerar jag hellre till tjänsten och slipper annonserna. Annonser är ett skit. Innehåller inte helt sällan skadlig kod och tracking.

I Windows kör jag WindowsSpyBlocker https://github.com/crazy-max/WindowsSpyBlocker och
O&O ShutUp10 https://www.oo-software.com/en/shutup10

uBLock Origin och Pihole löser många av de andra problemen :).

Permalänk
Medlem
Skrivet av HerrNilsson:

Ja det är lite meckigt tyvärr. Det är nog KVM du tänker på. Jag kan köra min Windows-maskin virtuellt i Linux också, utöver dual boota den. Jag funderade lite på att köra min Unraid-burk på det viset också men skippade det.

Ja det är väl enda nackdelen tyvärr. Resurser är inga problem för min del :). Använder gärna Teamspeak och gjort i många år. Ser också fram emot nya versionen, hoppas verkligen det blir bra.

Ja absolut, då donerar jag hellre till tjänsten och slipper annonserna. Annonser är ett skit. Innehåller inte helt sällan skadlig kod och tracking.

I Windows kör jag WindowsSpyBlocker https://github.com/crazy-max/WindowsSpyBlocker och
O&O ShutUp10 https://www.oo-software.com/en/shutup10

uBLock Origin och Pihole löser många av de andra problemen :).

KVM! Så hette det! Låter som att du har rätt starkare än vad jag har i dag. Min är rätt gammal.

En till nackdel med Signal är ju att jag känner mig rejält nedgraderad jämfört med Telegram. Har länge velat testa TeamSpeak igen (testade det under 00-talet, då jag var för kär i Ventrilo för att gå över till TeamSpeak). Är det okej om jag kommer in på din server (förmodar att du har en egen) och vi snackar lite?

Kom på en till anledning till varför jag bytte till Mumble: källkoden för TeamSpeak-appen är inte öppen och den finns endast på Google Play Butik. Mumla är både helt gratis och använder sig av öppen källkod + har ingen vidrig trackingkod från Google, tack vare F-Droid. Plus, bättre adminhantering i Mumble (anslut som SuperUser istället för att ändra i ini-filer). Möjligtvis lite osäkrare, såklart.

Suveränt! Ja, jag gillar inte heller annonser, så blev lättat när jag fick reda på att de bara slänger in reklam i kanaler (läste grundarens blogginlägg om det när han publicerade den). Donerar gladeligen en månadsvis summa till Telegram om de tillät en.

PiHole har jag hört mycket bra om, men har inte orkat att damma av min Raspberry Pi 3 och köpa lite godis till den (fläktar och dyl).

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Airikr:

KVM! Så hette det! Låter som att du har rätt starkare än vad jag har i dag. Min är rätt gammal.

En till nackdel med Signal är ju att jag känner mig rejält nedgraderad jämfört med Telegram. Har länge velat testa TeamSpeak igen (testade det under 00-talet, då jag var för kär i Ventrilo för att gå över till TeamSpeak). Är det okej om jag kommer in på din server (förmodar att du har en egen) och vi snackar lite?

Kom på en till anledning till varför jag bytte till Mumble: källkoden för TeamSpeak-appen är inte öppen och den finns endast på Google Play Butik. Mumla är både helt gratis och använder sig av öppen källkod + har ingen vidrig trackingkod från Google, tack vare F-Droid. Plus, bättre adminhantering i Mumble (anslut som SuperUser istället för att ändra i ini-filer). Möjligtvis lite osäkrare, såklart.

Suveränt! Ja, jag gillar inte heller annonser, så blev lättat när jag fick reda på att de bara slänger in reklam i kanaler (läste grundarens blogginlägg om det när han publicerade den). Donerar gladeligen en månadsvis summa till Telegram om de tillät en.

PiHole har jag hört mycket bra om, men har inte orkat att damma av min Raspberry Pi 3 och köpa lite godis till den (fläktar och dyl).

Fick tag i en 5900X och ett 3080 SUPRIM så jag är nöjd :).

Kör bara den för spelsessioner med nära vänner så det är inget jag lämnar ut på Internet tyvärr :).

Finns endast på Google Play? Jag kör servern själv och ansluter själv med klienten från https://www.teamspeak.com/en/downloads/.

Kör både Teamspeak-servern och Pihole i docker-snurror. Lirar hur bra som helst!

Permalänk
Medlem

Har missat denna tråd trots att den är några år gammal

Notepad++
WinRAR
Total Commander
Thunderbird
Firefox

Finns fler program men man får ju bara välja fem stycken

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Hubbe1:

Hej, jag använder Mailspring istället för Thunderbird, känns mycket vettigare ,har gemensamma mappar för inkorg, skräppost och papperskorg om man använder flera mailkonton...
https://getmailspring.com/

Tack, blir att ta en titt.
Tanken är att bli lite mer van med Outlook, är det som används i jobbet. Men inte så mycket för den mailklienten överlag.

Skrivet av AMD-FX:

Har missat denna tråd trots att den är några år gammal

Notepad++
WinRAR
Total Commander
Thunderbird
Firefox

Finns fler program men man får ju bara välja fem stycken

Nyfiken på varför du fortfarande använder WinRAR och inte exempelvis 7-Zip? https://www.7-zip.org/

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Tack, blir att ta en titt.
Tanken är att bli lite mer van med Outlook, är det som används i jobbet. Men inte så mycket för den mailklienten överlag.

Nyfiken på varför du fortfarande använder WinRAR och inte exempelvis 7-Zip? https://www.7-zip.org/

Har alltid använt WinRAR och kommer att fortsätta med det. Har ingen annan förklaring
I och för sig skulle jag kunna strunta i WinRAR då Total Commander som har plugin för flera packningsformat Zip,Rar,7z, ISO m.m.

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av anon5930:

Tack, blir att ta en titt.
Tanken är att bli lite mer van med Outlook, är det som används i jobbet. Men inte så mycket för den mailklienten överlag.

Nyfiken på varför du fortfarande använder WinRAR och inte exempelvis 7-Zip? https://www.7-zip.org/

Han kanske var den där enda personen någonsin som köpte en licens?

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Medlem

1. AutoHotKey
(Automatisera saker)

2. SharpKeys
Bind om knappar på tangentbordet, t.ex. capslock till F13.
I kombination med Autohotkey kan du då använda shift + capslock för att göra en capslock toggle, och f13+alla knappar för att ha macro för typ allt.

3. HFS ~ Http File Server
Simpel http hemsida, väldigt smidigt för att temporärt hosta filer och annat på lokalt nätverk eller externt för att skicka filer.

4. Click-N-Type
Onscreen tangentbord som är bättre än windows egna. Fantastiskt i VR.

5. ffmpeg
Kan konvertera och användas för allt möjligt inom filmer/bilder/media. Commandline.

Visa signatur

Har jag uppgivit felaktig information? Rätta mig gärna, jag vet inte allt och kan ha fel.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av AMD-FX:

Har alltid använt WinRAR och kommer att fortsätta med det. Har ingen annan förklaring
I och för sig skulle jag kunna strunta i WinRAR då Total Commander som har plugin för flera packningsformat Zip,Rar,7z, ISO m.m.

Mest nyfiken, men du gör ju som du vill förstås.

Även WinRAR lär väl fixa 7z idag, riktigt fin för att komprimera filer. Såvida jag själv inte missat något ännu bättre format idag då.

Skrivet av Daemon:

Han kanske var den där enda personen någonsin som köpte en licens?

Haha, inte omöjligt.
Aldrig hört talas om någon som köpt en licens, alltid undrat hur de går runt. Speciellt med tanke på hur bra alternativen är.

Värre ändå kanske är att jag vet folk som betalat för Winzip-licenser, 100 år efter att det programmet var relevant. Något de alltid använt, och kommer fortsätta vilja använda typ.