Byta kylpasta på Razer Blade 15 Base 2020

Permalänk

Byta kylpasta på Razer Blade 15 Base 2020

Hej!

Jag tänkte vara flitig och byta kylpasta på min Razer men blev snabbt skrajj då jag insåg att jag hade noll koll på exakt vad det är jag behöver skruva loss. Är det någon som har erfarenhet av detta/vet om jag gör rätt?

Nedan är en bild på exakt vilka skruvar det är som jag har skruvat upp:
https://ibb.co/VQPqv89

När jag väl har skruvarna från bilden ovan är lösa (man kan inte helt ta bort dom verkar det som) så tror jag att det är hela partiet som måste lyftas upp (har försökt markera det så gott jag kan)?
https://ibb.co/hcFXhrB

Det verkar sitta som sten och det är väldigt svårt att få upp det samtidigt som man är försiktig... Att lyfta på kanterna var inte så rekommenderat då man kan råka böja heat pipesen. När jag väl rycker lite så lossnar det lite på högra sidan (skruv 10, 9, 8, 7). På vänstra sidan sitter det dock betydligt hårdare, och när man försöker lyfta upp där så känns det som att man även drar i moderbordet...

Noterade även detta (se bild: https://ibb.co/Gssg2Fd), att det nu är en liten spricka i det gråa som pilen på bilden visar. Jag HOPPAS att detta är i gamla kylarpastan... Som förhoppningsvis inte får sämre effekt nu när jag varit där och härjat.

All input är välkommen, är lite lost!

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Intel Core i9-9900k ASUS ROG STRIX Z390-FGAMING
hyperx DDR4 2666MHz 32GB
ASUS GeForce RTX 2080 Ti Dual OC
Cooler master hax
Predator XB271HUA. LG 34GK950F

Permalänk

tror du missa ett par skruvar.

osäker på om fläktarna behöver lossas men varit för att det varit infästning under dem nån gång och kan ev kila fast kylflänsarna mot chassit så de måste lossas för att frigöra kylflänsen.

om inte annat rekommenderat att ta loss dem när du ändå har isär det och blåsa ur de värsta dammet ur fläktarna

heatpipsen sitter lödda mot de stora aluminiumplattorna och inklämt mellan kylfläktarna och chassit sitter 2 kylflänsar typ stora som tändsticksaskar

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk

Glömde återkoppla! Videon från Mcnil löste det, hade bara hittat andra modeller tidigare. Perfekt. Tack!