12700k - Hur få Rendering att stanna kvar på p-Cores medans man gör annat?

Permalänk
Avstängd

12700k - Hur få Rendering att stanna kvar på p-Cores medans man gör annat?

Renderar jag i PS, Premiere eller använder något annat som behöver p-Cores till fullo och väljer att t.ex. surfa nätet eller bara skifta över till Discord så läggs all last på e-Cores istället vilket segar ner hela processen med typ 60-70%.

Så måste alltså ha applikationen i helfokus, måste klicka på den, annars räknas det som en bakgrundsapp av Windows schemaläggare? Ser i Taskmanager att lasten går från p-Cores till de fyra e-Cores längst ner så fort man klickar på en annan app. Och klickar man sig tillbaka på den som renderar eller vad man nu faktiskt gör, så går lasten tillbaka till p-Cores och allt skyndas direkt på.

Är Windows 11 bättre på detta än Windows 10 vilket jag använder just nu? Provade Windows 11 när jag fick delarna men GUI ändringarna känns helt bakåtvänt och neddummat. Konstig färgad outline runt appar som man maximerar vertikalt.

Har två skärmar och applikationerna är alltid synliga på skrivbordet. Inte så att de hamnar bakom något annat. Läste något om att intels inbyggda schemaläggare skulle vara intelligent nog att fortsätta ge rätt last till rätt app sålänge applikationerna är synliga på skrivbordet.

Permalänk
Medlem

Enda "lösningen" jag kan tänka mig fungerar är att, i task manager, ändra affinity för photoshop till att enbart köra på p-cores.
Annars uppgradera till Windows 11, eller hoppas att adobe kommer ut med någon uppdatering som löser detta.