Prisvärt DSLR för streaming samt foto

Permalänk
Medlem

Prisvärt DSLR för streaming samt foto

Söker nu en prisvärd DSLR/systemkamera för streaming men även foto (av bl.a djur och natur).

Flickvännen gillar att ta foton på våra hundar, både ute och inne, samt filma dom och jag streamar, så min tanke var en prisvärd kamera som klarar båda. Vet att jag behöver en camlink för att använda den som stream-kamera.

Hjälp en stackars Sweclockare som är ute på okänt vatten. Jag vet hur en kamera fungerar, men vet ej vad som är bra och vad jag borde hålla mig borta ifrån. Budget... Obestämd. Behöver ingen värsting, men vill inte ha skit heller.

Tack kära Sweclockers-bröder och systrar!

Visa signatur

CaseLabs STH10 | Asus ROG Maximus XI Formula | Intel Core i9 9900K | RTX 2080Ti x2 SLI | 32GB (4x8 GB) G.Skill TridentZ Royal Gold | Samsung EVO PLUS 970 1TB | Samsung EVO 970 2TB | 4x1 TB Samsung 860 EVO | 2x4 TB WD HDD | Corsair AXi1600 Modulär

Permalänk
Medlem

jag har inga 100% tips att ge - förutom att alla spegellösa kameror borde funka bra. Det jag lägger in i funderingen är: Värme. Vet att många kameror som kan filma bra blir väldigt varma när de filmar, men det kanske är ett gammalt problem? Någon som vet?

Så två saker som jag skulle kolla
1. De går att filma med under längre tid, typ 2 timmar iallafall
2. De har drivrutin för webbkamera/stream funktion. Annars måste du köra capture card(hdmi)

Här fanns en del tips:

https://www.popphoto.com/story/reviews/best-camera-for-stream...

mvh Lazze

Permalänk
Medlem

Hej,

Har själv kört Canon EOS RP, funkat riktigt bra, använder den enbart som stream/mötes kamera. Överlag en kompetent kamera, men mitt tips är att ringa och snacka med Cyberphoto, dom är oftast riktigt kunniga och duktiga där.

Det är svårt att rekommendera något utan att veta din budget, kamera, lins, batteriadapater, stativ, camlink etc gick på cirka 20 000 i mitt fall.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Många rekommenderade tidigare Sony a6000 kamera eftersom den är billig och ganska bra vilket gör att man kan använda den enbart för streaming och inget annat. Duger också bra för att fota men är inte bra för att filma.

Jag skulle satsa på att försöka få tag på Sony a6400. Dessa kameror är uppdaterade versioner från det äldre segmentet som var (a6000, a6300, a6500), den äldre generationen hade värmeproblem om man var intresserad att filma samt inte så många fokus punkter. Har man råd är det helt klart bättre satsa på en kamera från den nya generationen i segmentet. Visserligen är ju Sony A7iii riktigt bra men det är full frame och kostar mer.

Ett bra ställe att börja på är Think Media kanalen på YT, dom har flertalet videos där dom just pratar om vilka kameror som är bäst för streaming med hänsyn till kvalite och pris. Jag skulle säga att ett säkert val är Canon eller Sony.