För högt bluetooth ljud vid lägsta volym på Samsung S9+

Permalänk
Medlem

För högt bluetooth ljud vid lägsta volym på Samsung S9+

Hej

Jag brukar lyssna på poddar i helt tysta miljöer och då är lägsta volymen där ljudet inte är avstängt för högt på mina lurar. Min sambo har samma problem, vi har testat 3 olika lurar och alla ger för hög volym specifikt på just Samsung S9 plus då vi båda har likadana telefoner. Detta problem hade jag inte på tidigare Huawei eller på en äldre Sony telefon. Är det någon som har koll på varför det är så?

Kanske @Samsung vet något tips?

Min tillfälliga lösning är att köra bluetooth lurarna trådade vilket inte riktigt var tanken med dom när jag skaffade dessa.

Visa signatur

AMD 3700x, 1700 GB SSD, 18 TB HDD, 32 GB RAM, MSI RTX3070, Dubbla Blueray brännare.

Permalänk

vad är det för lurar vi pratar om?

om du är villig att operera på lurarna så kan du alltid löda dit en resistor på ena kabeln till varje element i serie med elementet.

låt säga att varje element har en intern resistans på 16ohm skulle du då sätta ett 16ohm motstånd i serie med elementet skulle du ungefär halvera volymen då elementet blir dubbelt så tungdrivet.

dock är det en "fix" som kommer vara aktiv parade med alla telefoner så de du tycker är normal volym kommer du få dra upp ungefär dubbelt för att få samma volym.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Prova stäng av "Media volume sync" (första tipset här). Detta lär vara samma funktion som annars kan kontrolleras med "Disable absolute volume" i Androids Developer options.

Permalänk
Medlem

På min S10+ så kan jag när jag har höjt eller sänkt ljudet dra med fingret på reglaget, prova det?
Det går då alltså att sänka mer än med bara knappen.