Skiljer sig fiberleverantörer i uppkoppling?

Permalänk

Skiljer sig fiberleverantörer i uppkoppling?

Hej. Jag har för tillfället bredband2 250/250 villafiber. Har bara haft fiber i huset en månad så har inte testat någon annan leverantör. Jag upplever att internet inte är helt stabilt.
Det laggar emellanåt när jag mobilsurfar eller när jag streamar tv/film så fryser bilden för att buffra någon gång ibland. Även när jag spelar tvspel laggar det emellanåt. Har ett deco x60 wifi system och varje gång när jag kör bredbandskollen på mobilen får jag ut 250/190 med 6 ms.
Har en polare som bor i närheten som har Telia fiber och också använder sig av deco x60 som aldrig laggar. Är det mest troligt att det är wifi som krånglar eller kan det bero på leverantören?
/ Frank

Permalänk
Medlem

Börja med att testa med sladd. För att ta bort det trådlösa som möjlig felkälla.

Om det laggar även med sladd kan det vara värt att fundera på saken.

Visa signatur

5700x3D | RTX 2060 Super | 2 TB M.2 | 32 GB RAM | Gigabyte DS3H| 750 WATT

Permalänk
Medlem

Mest troligt att det är något med ditt eget WiFi, eller annat som stör. Det är sällan det är fel på fiberdosan eller själva fibernätet som matar ut Internet. Sällan det blir fel på kablar eller annan utrustning längre ut i nätet, dessutom har leverantörerna koll på detta.

Om du kör med TP-Link Deco, har du kablar till enheterna eller är allt bara trådlöst ?

Mobilsurfar, är du helt säker på att du kör på WiFi och inte över 4G osv. Ibland händer det att man missar sådant beroende på hur man använder mobilen.

Ditt hastighetstest säger inte mycket, det är bara en indikation på hur fort det går just där och nu. Det är vid kontinuerlig användning man ofta upptäcker problem eller fel, precis som du själv beskriver i ditt inlägg.