Permalänk
Medlem

Organisera familjen

Hej!

Jag letar efter det absolut bästa sättet att organisera familjen! Jag har kikat på lite olika alternativ såsom Google Family, Microsoft Family men känner inte riktigt "det". Men det kan absolut vara för att jag inte satt mig in i det tillräckligt och fattat hur man ska använda det.

Det jag är ute efter:
- Enkelt skapa gemensamma listor, gärna tilldela uppgifter till barn osv.
- Familjekalender
- Enkel hantering av "projekt", tex "Julafton 2022", "renovera hallen" osv.

Så vad är det bästa sättet att hantera allt det här på? Det behöver vara hyfsat enkelt för annars får jag aldrig resten av familjen med på tåget.

Visa signatur

¯\_(Ó.ò)_/¯

Permalänk
Avstängd

Vi har en delad kalender för hushållet, via Google eller MS har inte så stor betydelse egentligen men vi kör Google för tillfället, diskussioner om jular och liknande har fler personer inblandade så där införde jag Slack. De ville köra FB Messenger men jag vägrar FB så det gick bort, men Slack är gratis att använda (även om man kanske betalar med sin data) och har stöd för en massa funktionalitet. Listor finns det exempelvis och kopierar man in en länk så får man ofta en preview av sidan eller liknande, för exempelvis Spotify-länkar kan man spela upp direkt i Slack och så. Sen finns det en massa tillägg man kan lägga till för att få diverse funktioner som polls eller så.