Permalänk
Medlem
Skrivet av PippiRull:

Känner att jag måste få skriva av mig lite. Detta hör väl egentligen hemma i familjeliv eller liknande, men sambon hänger där så undviker det.
För att börja, lever sedan ett tag tillbaka i bonusfamilj, jag har två barn och hon har två barn, plus att vi numera har en gemensam.
Det har varit allt annat än en räkmacka, har varit gnissel i princip från början vi flyttade ihop, dock fanns gemensamma barnet redan då så kände att det finns inget annat bra alternativ, plus att man ville ju faktiskt bo tillsammans.
Under resans gång har det mesta dock ändrats och sambon har blivit mer eller mindre personlighetsförändrad. Har ett fruktansvärt humör, kan irritera sig på en sak utan att ge feedback i tid för att plötsligt smälla av i vrede, varpå jag blir förbannad över sättet och då är bråket igång.
Ett exempel av alla bråk är när vi va iväg på weekend, skulle gå ner till frukost, jag hade redan gjort mig iordning, och i all välmening tog jag barnvagn och gick ut i korridoren för att hålla barnet i sovande läge, så man maximerar chansen att få äta ostört.
Tar tio minuter sen stormar sambon ut och fräser nåt typ Va sjutton ska du ha så jävla bråttom för?! Hinner ju inte ens duscha!

Ja men varför sa du inget då att du ville duscha?
Sen va det igång...

Detta är bara ett exempel, finns många mycket värre saker.

Nu till saken, har separerat flera gånger om, gör nu ett sista försök att lappa ihop förhållandet.
Jag är på gång att köpa ny telefon för min är numera snart tre år gammal.

Har kollat runt och börjat bli sugen på att gå över till andra sidan, dvs en iPhone 13.
Båda grabbarna har såklart pratat om att de vill själva ha en, hennes grabb i den nivån att han önskar sig en i julklapp osv.
Jag frågade idag, hur tror du? Kommer det bli liv om jag beställer en iPhone 13?
Blev en reaktion som är typ att Ja definitivt. Antyder ganska tydligt att hon anser det är olämpligt, det kommer skapa orättvisekänslor hos barnen osv. Jag säger att det tycker jag inte spelar roll för det är jag som köper, då får du förklara för ditt barn att jag är vuxen och man kan inte som barn räkna med att få en sån dyr sak.
Om jag köper en så ska jag se till att mina barn inte får använda den, för annars kommer hennes känna sig orättvist behandlade. Då säger jag att Det gäller samma för dig, då ska dina inte få använda din telefon. Men det va tydligen inte samma sak för min är den senaste och mer hypead...
Hon drar en jämförelse att Det är samma sak som om jag skulle köpa en dator åt min, då skulle din såklart känna orättvisa!
Ja men herre gud är ju äpplen och päron menar jag på, så kan du inte resonera. Jag köper till MIG och du köper till ett specifikt barn, klart det kommer bli orättvist och uppfattas orättvist!
Slutar till slut med att hon säger att hon har tänkt att köpa en tv till sitt i födelsedagspresent strax efter jul. Varpå jag såklart reagerar och säger att där är väl definitivt en orättvisesak? Båda vill garanterat ha var sin tv.

Jag tycker att en egen tv är lyxkonsumtion åt ett litet barn, och det borde förankrats tidigare så man ev kunnat köpa åt båda i julklapp.
Hon menar på att det är inget orättvist alls, min får önska sig en själv i födelsedagspresent, om 10 månader...

Vet inte vad jag vill få ut med detta, mer än spontana tankar och så vidare från er.
Hade ni köpt en tv i julklapp för att kompensera? Eller en bättre surfplatta som jag vet att han antagligen vill ha där inte Roblox laggar på?

Ös på med era tankar, är rätt tom i själen just nu.

Låter som en hemsk situation. Som några andra redan tipsat skulle jag med nämna att ni går och pratar me någon relationsexpert, om du nu känner att det är värt att försöka lappa ihop det. Det låter inte som att du kan säga något utan att hon känner sig attackerad så hon behöver höra det från en 3:e part.

Ska först nämna att jag har inga barn själv. Men jag kan inte förstå varför man köper så dyra prylar som en ny iphone av senaste modell och ännu mindre varför man gör det till sina barn. Försöker folk bli antagna till curling-VM eller vad pysslar de med? Men vill du ha det själv så köp det. Det är ju dina pengar. Att du ska köpa en likadan mobil till era barn bara för du köpt en till dig själv är lika idiotiskt som att du ska köpa en bil, busskort eller golfklubbor till barnen bara för att du skulle köpa det till dig själv. Om du köper något till dig själv så låt dem köpa det de vill ha till sig själv. Det kan inte bli mer rättvisst än så. Folk idag verkar tro att rättvisa handlar om att om någon har något så ska alla andra med få det helt gratis. suck. Inte alla, men alldeles för många fattar inte eller vill ens förstå att du tjänat ihop pengarna till din mobil av egen möda. Och det är egentligen detta som är anledningen till att jag svarade på ditt inlägg. Jag måste berätta en historia om polarens dotter. Jag har aldrig hört om något liknande tidigare varken före eller efter.
Jag tror hon gick i 6an/7an när detta hände så hon var väl 11-12 år gammal då. Det fanns någon barnstjärna som var känd på youtube och som hon följde och denna stjärnan skulle ha en konsert i Stockholm. Polaren och hans familj bodde här i Blekinge så det är en bit att åka. Dottern ville då såklart gå på denna konserten och till på köpet ha VIP-biljetten för att bl.a. få ha en middag med barnstjärnan och VIP-biljetten skulle kosta X antal tusen. Minns inte priset nu men det var något löjligt. Nåt i stil med 3-4000:- och ändå skulle man få betala för maten själv. Dottern ville såklart att föräldrarn skulle betala för detta. hehe. Dom ville inte det såklart och de blev ett jäkla liv och de blev anklagade av dottern för både det ena och det andra. Att de inte brydde sig om henne eller hennes lycka osv osv osv. hehe. Ska nämna att de även har en till dotter och om den äldre dottern skulle gå på konserten så behövde hela familjen åka upp till Stockholm med alla andra kostnader för resa och hotel som tillkommer vilket skulle vara X antal tusen till. För dottern var detta en självklarhet och hade uppenbarligen absolut ingen aning om pengarnas värde. Att farsan bara behövde använd betalkortet typ. Polaren och hans fru verkade ha kunnat ha lugnet och försökte förklara för dottern att de måste jobba för att ha råd att betala alla räkningarna och andra utgifter och för att kunna göra semesterresorna de gjort med barnen osv och att pengarna inte räcker till allt. Att de visst bryr sig om hennes lycka men att om det är viktigt för henne så måste hon själv anstränga sig. Och sjukt nog så verkar det som att polletten faktiskt trillade ner. Det som hände sen blev jag faktiskt chockad av. Denna dottern hade ett intresse att baka lite ibland. Så för att försöka tjäna ihop pengar så bakade hon olika kakor och försökte sälja dessa i ett litet shoppingcenter här i Karlskrona. Hon fick själv gå och handla alla ingredienserna och betala för dessa själv. Sen lägga tid på att baka. Sen stå i shoppingcentret och försöka sälja kakorna. Och under tiden så verkar det som att hon började förstå pengarnas rätta värde och hur mycket jobb och hur många timmar det krävs bara för att tjäna ihop 100-200:-. Själv blev jag så sjukt imponerad när jag hörde detta. Att det finns barn i Sverige som kan göra något sånt här. Helt jäkla otroligt. Man blev ju varm ända in i själen av att höra detta.
Polaren hjälpte henne lite på traven med att ta med kakor till fikarummet på jobbet där vi kunde ta en kaka och swisha honom så pengarna gick till dottern. Men det bästa av allt var nog att under denna resans gång så insåg hon ju även att middagen med den där barnstjärnan inte var värd kostnaden för VIP-biljetten. hehe. Jag minns inte hur mycket pengar hon fick ihop. Jag tror hon fick ihop till en vanlig biljett. Historien slutade iallafall med att de åkte upp en helg till Stockholm och hon fick gå på den där konserten men dock utan VIP-biljett.
Och poängen med denna långa historien är att du/ni borde låta barnen köpa det de vill men för egna pengar. Inte för att vara dryga mot barnen. Utan helt enkelt av rättvisa. De barnen som anstränger sig mer kommer få mer. Vill de ha en iphone 13 så får dom jobba ihop dem eller spara ihop pengarna. Det må ta ett antal år tills de har råd om de sparar alla födelsedagspengar, julklappspengarna, veckopengar etc. Förhoppningsvis inser dom att en begagnad iphone X för 2500:- duger finfint om alternativet är att inte ha någon mobil alls. Denna insikten är så jäkla mycket mer värd än pengar.
Att ge barnen pengar är lite tråkigt men då får de själva välja vad de ska göra med pengarna. Vill de köpa godis så kan de göra det eller så kan de spara ihop pengarna till den senaste och coolaste mobilen. Då blir de tvingade till att tänka efter. Ta lite ansvar och att göra fel val ibland och se konsekvenserna. T.ex att bränna pengar på att köpa en TV som sedan står och samlar damm på rummet och inser att oj man var kanske inte så intresserad av en TV ändå och borde sparat pengarna till något annat som man nu inte har pengar till. Sånt inser man aldrig om andra betalar.

Permalänk

Inte för att vara taskig men det är som bäddat för problem genom att ha ett sådant förhållande som TS har där parterna har många barn vardera och skaffar barn gemensamt.
Men bara för att situationen är sådan att konflikter om det ena och andra lätt uppstår så är det inte omöjligt. Såvida TS inte har väldigt gott om pengar så skulle jag inte rekommendera en ny iPhone då det handlar om väldigt mycket pengar för något som få behöver. Och just så mycket pengar leder till problem. Vill sedan barn ha en ny mobil och TS skaffar en "extrem onödigt dyr modell", så lär det bidra till att försämra det hela.

Livet är inte serverat som på ett silverfat. Man kan göra olika val. Väljer man 5 barn så får de flesta offra sig rejält och lyxvaror som nästan ingen behöver får man avvara. Samma gäller egentid etc.

Permalänk
Medlem

Hur gick flytten till? Var det någon som flyttade in hos den andra?
Hur gamla är ni? Är det risk för att hon är i någon slags övergång?
Hur ofta har ni tid för bara varandra?
Finns det någon slags kärlek kvar i förhållandet?
Är relationen värd att rädda?

Permalänk
Medlem

Om man plockar bort komplexiteten att båda har barn så har jag situationen att hon har barn, jag har inga. Med bara det sagt så är det väldigt tydligt att jag aldrig kommer bli del av deras liv, och jag vet efter dryftat detta med arbetskamrater att väldigt många verkar ha samma upplevelse.

Så fort man kommer till att diskutera barn så blir man väldigt skyddande. Både i mitt fall med hennes barn, men också när man lyssnat på kollegor (Män som Kvinnor) i samma situation som du. Man ser problemet med att HON är som en lejoninna, medans Jag är altruistisk och ser ingen skillnad på mina eller dina. Nått jag tror inte är sant, eftersom HON säger samma saker om HAN när man pratar med henne.

Dock om man bara tittar på att leva med någon annans barn, där jag inte kan favorisera någon av mina egna så har jag absolut inget att säga till om i deras liv. Jag får vara med så länge jag kan hjälpa till, jag ge ekonomiskt bidrag (MYCKET UPPSKATTAT) jag kan ge input till barnens utbildning och hjälpa till med skolarbete och dialog med skolor (Bara uppskattat). Men så fort jag har åsikter om uppfostran, plocka upp diskmaskin, söka jobb, göra nått med sina liv (20-22 år gamla idag - var 6-8 år när vi träffades) då får jag verkligen gå försiktigt. Ett veritabelt minfält.

Så hur löser jag detta och vad är det värt? Jag slutade att finansiera barnens liv för 5-6 år sedan då dom förväntade sig fina dyra leksaker eller på senare tid datorer på jul och födelsedagar. Så jag slänger numera alla pengar på mig. Skiter i dom helt och hållet. Jag har skyddat mig så gott jag kan mot ekonomiska konsekvenser av hennes död. (Inser att det kan hända). Sen lever vi tillsammans med det som fungerar och faktiskt är bra som gör det värt det.

Men läsa din text om att ni har separerat igen och gått tillbaka igen. Gör inte det. Det kommer inte lösa sig. Jag tror inte på par terapi. Det tar några år att gå igenom och då tappar du ytterligare år i det som är ditt liv. Utan tvekan hade jag gått och lämnat situationen och myst med vetskapen att få komma hem utan skäll och gnäll.

Kom ihåg att du får ingen medalj när du är död att du stod ut med ditt liv. Lev det medans du kan.

(Är skillsmässobarn själv och bråket förstörde min relation med farsan som jag aldrig pratade mer efter separationen. Men jag har lyckats ok ändå. Inser dock att familjen är en bonus, men eget välbefinnande viktigast! Vilken kan vara tecken på att jag är lite trasig ändå )

Permalänk
Medlem

Tack för all input och idéer.
Det är väldigt trasigt nu efter utbrott från helvetet, en total meltdown kan man kalla det.
Har just nu separerat men då har ångest och ånger slagit till, till viss del även för mig. Får se om det kan gå att komma överens om något, men kommer isf kräva en ordentlig action plan, vilket jag iofs tror är ömsesidigt.
Tråkig situation på alla sätt verkligen.

Självklart inser jag att man själv är en del i det hela, såg att någon poängtera det och jag är absolut inte oskyldig. Sen kan man diskutera mängden skyldighet hit och dit men tycker inte det spelar roll, det ser ut som det gör helt enkelt.
Ska det finnas minsta chans att räta upp så kommer det krävas att båda ändrar på sig, åtminstone jobbar på att göra det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cyklonen:

Jag kommer nog aldrig förstå varför folk lever tillsammans om de ska bråka. Bråk och gräl är för mig absoluta no-no. Då är det bara att sära på sig.

De är nog få som är tillsammans för att de vill bråka och det är även extremt ovanligt att två eller fler personer alltid i alla lägen är glada och överens, man måste kunna bråka och gräla men det är skillnad hur man gör det och hur man löser det.

För TS del låter det som massor av underliggande problem som i sig inte lösts, delvis ditt/mitt som många kommenterat men även att mycket av det fått gå till trötthet och att man inte då satt sig ner och kommit överens om hur man ska hantera barnen. Allmän kommunikation tas som attacker eller diskussioner och om man separerar flera ggr blir ju lätt att man hela tiden kan känna att det ligger press där som inte tas tag i. Skulle starkt rekommendera par- och/eller familjeterapi för att lära sig kommunicera på ett mer konstruktivt sätt och få större förståelse åt båda hållen.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem
Skrivet av PippiRull:

Tack för all input och idéer.
Det är väldigt trasigt nu efter utbrott från helvetet, en total meltdown kan man kalla det.
Har just nu separerat men då har ångest och ånger slagit till, till viss del även för mig. Får se om det kan gå att komma överens om något, men kommer isf kräva en ordentlig action plan, vilket jag iofs tror är ömsesidigt.
Tråkig situation på alla sätt verkligen.

Självklart inser jag att man själv är en del i det hela, såg att någon poängtera det och jag är absolut inte oskyldig. Sen kan man diskutera mängden skyldighet hit och dit men tycker inte det spelar roll, det ser ut som det gör helt enkelt.
Ska det finnas minsta chans att räta upp så kommer det krävas att båda ändrar på sig, åtminstone jobbar på att göra det.

Får man fråga vad det är som får dig att överväga att bli ihop igen? Vari ligger motivationen? Separation ackompanjeras ofta med sorg och ångest - men det är övergående. Av den lilla insyn vi fått via tråden verkar det vara ett litet pris att betala för att slippa en väldigt infekterad vardag.

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Utöver allt snack om att snacka så gäller det också att man rätar ut sin egen personliga filosofi om vad man själv värderar högt och högst här i livet. I efterlivet också om man vill blanda in den dimensionen. Vilken metafysik utgör fundamentet i din existens? Hur ser du till att din strävan är mot det goda, mot ljuset?

När kulturella ritualer och traditioner krackelerar och går upp i rök, så ökar nödvändigheten att vara mer explicit när det gäller dessa frågor.

I viss mån så bör man förstås utforska dessa funderingar i dialogen med sin partner, men inte enbart. I mångt och mycket är det ett personligt projekt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PippiRull:

Small igen nu när diskussionen återupptogs om tv åt hennes eller inte. Jag hävdade fortfarande att det borde förankrats i förväg så att båda skulle kunna få det i julklapp, isf att den ena får i födelsedagspresent i januari.
Står fast vid att det är helt ok tycker hon och finns ett egenvärde i det eftersom TV då blir frigjord.
Visst kan jag köpa, men vad ska han egentligen med TVn till, har ju en surfplatta att kolla på Youtube med?
Jo för då kan han ta upp PS4at dit.
Jaha? Ska han lägga beslag på PS själv?
Är det rättvist? Isf kommer ju jag ta med Nintendo switch till min grabbs rum, någon rättvisa får det vara. Ett barn kan inte lägga beslag på ett tv-spel som borde vara gemensamt.
Det va inte populärt, hon drog iväg arg som ett bi och sa att Det är lika bra vi separerar så kan jag få köpa vad jag vill till mina barn!

Ja för det är ju det jag sagt att du inte får, eller? 🥱

Börjar leta lägenhet nu, går verkligen inte att leva med den personen.

Har ingen bonus familj utan fru och 4a barn. Men det som du beskriver verkar mer som att hon letar fel för att det ska ta slut (Jag hoppas väll att så inte är fallet) Men det kanske kan vara så att det är dax att sätta sig ner och diskutera om en separation kanske är nästa steget, så som du beskriver det så är varken du eller din sambo lycklig och det känner garanterat era barn av och det är absolut inget som gynnar dom heller. Vist en separation är alltid svår, men lever man i ett infekterat förhållande så är det nog faktiskt den rätta vägen att gå.

Att du börjar leta lägenhet är ett superbra första steg, ingen av er mår bra som ni har det nu och att gå isär är nog det bästa som kan hända er (Även era barn, gemensamma och egna) kommer att må mycket bättre, även om det kommer att ta en stund.

Stå på dig och jag hoppas att du blir att må bättre när ni är klara med varandra

Visa signatur

Main
MOBO: Gigabyte B550M DS3H, CPU: AMD Ryzen 5 5600, RAM: 2x16B @ 3600MHz, GPU: RADEON RX5700 Flashat till XT, SSD: WD BLACK SN750 SE 1TB nVME, 2x1TB Sata SSD Chassi, : Fractal Design Node 804, PSU: Corsair RM1000e, Skärm: Philips 27M1N3500LS.

Permalänk
Medlem

En mamma, vare sig det är i djurriket eller bland människor, skyddar och tar alltid sina barn först.

Ingen har gett ett bra tips här förutom några som sagt gå på familjerådgivning. Anledningen till att jag tycker det är så är för att ingen vet exakt hur det är eller hur ni tänker och de flesta bryr sig faktiskt inte till den grad så att de faktiskt ska ge dig bästa vägledning.
Gå till en rådgivare som faktiskt måste bry sig och måste tänka på er bästa. De är dessutom professionella och tar fram rätt ämnen/frågor.

Det du gjorde i SweC är ventilerat och du kan nu känna att du fått ur dig lite. Men att tömma ett glas som snart fylls igen är ingen lösning du kan hitta här.
Frugan kanske också behöver ventilera sig?

Permalänk
Medlem

Kan känna igen mig en del i det som skrivs, hade det tufft ett tag med min sambo men vi gick till familjerådgivningen och fick mycket bra hjälp. Det är ju oftast (alltid) så att problemet inte bara ligger hos ena parten men samtal med en utomstående kan öka förståelsen ordentligt för varför ens partner reagerar som den gör i olika situationer. Det här hjälpte oss väldigt bra och vi bestämde att vi ville verkligen skapa en framtid tillsammans. Skulle man däremot komma fram till att man inte vill vara tillsammans längre tänker jag att det även då är bra att få hjälp att avsluta på ett bra sätt än att det ska bli en infekterad "slutstrid" och sedan påverkar det alla negativt i framtiden.

Permalänk
Avstängd

Vad du @Pippirull köper har väl inte barnen med att göra och måste ha samma? Bara för att du köper en ny telefon så måste väl inte hela familjen ha en ny?
Det blir ruskigt dyrt den dagen du köper en ny bil
Det här med julklappar har verkligen gått till överdrift och barnen tycks räkna kallt med att ens föräldrar ska betala för allt man pekar på. När jag var liten, ja det var länge sen men jag anser ändå att det är samma sak nu så fick man helt enkelt spara ihop till saker själv. Visst kunde föräldrarna köpa saker till en men ofta var det också så att en viss del skulle man själv helt enkelt spara ihop till. Behövde man och kunde man så fick man helt enkelt jobba extra för att få ihop några kronor eller så fick man använda sin veckopeng som man sparat till att köpa det man ville. Man kan hjälpa till hemma med städning, diskning, målning eller vad det nu kan vara eller så finns det möjlighet att fråga grannarna om de behöver hjälp.
Har ingen aning om hur gamla barnen är då jag inte sett någon info om det.

Men detta har egentligen inget med grundproblemet att göra och då jag själv inte har egna barn eller någon erfarenhet om bonusbarn så lämnar jag det ämnet till andra som har mer koll. Många har skrivit parterapi eller liknande och kanske kan det vara en lösning men som det låter på dig så kanske ert förhållande inte är rätt att satsa på även om ni har ett gemensamt barn utöver de egna.
Lycka till.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av PippiRull:

Känner att jag måste få skriva av mig lite. Detta hör väl egentligen hemma i familjeliv eller liknande, men sambon hänger där så undviker det.
För att börja, lever sedan ett tag tillbaka i bonusfamilj, jag har två barn och hon har två barn, plus att vi numera har en gemensam.
Det har varit allt annat än en räkmacka, har varit gnissel i princip från början vi flyttade ihop, dock fanns gemensamma barnet redan då så kände att det finns inget annat bra alternativ, plus att man ville ju faktiskt bo tillsammans.
Under resans gång har det mesta dock ändrats och sambon har blivit mer eller mindre personlighetsförändrad. Har ett fruktansvärt humör, kan irritera sig på en sak utan att ge feedback i tid för att plötsligt smälla av i vrede, varpå jag blir förbannad över sättet och då är bråket igång.
Ett exempel av alla bråk är när vi va iväg på weekend, skulle gå ner till frukost, jag hade redan gjort mig iordning, och i all välmening tog jag barnvagn och gick ut i korridoren för att hålla barnet i sovande läge, så man maximerar chansen att få äta ostört.
Tar tio minuter sen stormar sambon ut och fräser nåt typ Va sjutton ska du ha så jävla bråttom för?! Hinner ju inte ens duscha!

Ja men varför sa du inget då att du ville duscha?
Sen va det igång...

Detta är bara ett exempel, finns många mycket värre saker.

Nu till saken, har separerat flera gånger om, gör nu ett sista försök att lappa ihop förhållandet.
Jag är på gång att köpa ny telefon för min är numera snart tre år gammal.

Har kollat runt och börjat bli sugen på att gå över till andra sidan, dvs en iPhone 13.
Båda grabbarna har såklart pratat om att de vill själva ha en, hennes grabb i den nivån att han önskar sig en i julklapp osv.
Jag frågade idag, hur tror du? Kommer det bli liv om jag beställer en iPhone 13?
Blev en reaktion som är typ att Ja definitivt. Antyder ganska tydligt att hon anser det är olämpligt, det kommer skapa orättvisekänslor hos barnen osv. Jag säger att det tycker jag inte spelar roll för det är jag som köper, då får du förklara för ditt barn att jag är vuxen och man kan inte som barn räkna med att få en sån dyr sak.
Om jag köper en så ska jag se till att mina barn inte får använda den, för annars kommer hennes känna sig orättvist behandlade. Då säger jag att Det gäller samma för dig, då ska dina inte få använda din telefon. Men det va tydligen inte samma sak för min är den senaste och mer hypead...
Hon drar en jämförelse att Det är samma sak som om jag skulle köpa en dator åt min, då skulle din såklart känna orättvisa!
Ja men herre gud är ju äpplen och päron menar jag på, så kan du inte resonera. Jag köper till MIG och du köper till ett specifikt barn, klart det kommer bli orättvist och uppfattas orättvist!
Slutar till slut med att hon säger att hon har tänkt att köpa en tv till sitt i födelsedagspresent strax efter jul. Varpå jag såklart reagerar och säger att där är väl definitivt en orättvisesak? Båda vill garanterat ha var sin tv.

Jag tycker att en egen tv är lyxkonsumtion åt ett litet barn, och det borde förankrats tidigare så man ev kunnat köpa åt båda i julklapp.
Hon menar på att det är inget orättvist alls, min får önska sig en själv i födelsedagspresent, om 10 månader...

Vet inte vad jag vill få ut med detta, mer än spontana tankar och så vidare från er.
Hade ni köpt en tv i julklapp för att kompensera? Eller en bättre surfplatta som jag vet att han antagligen vill ha där inte Roblox laggar på?

Ös på med era tankar, är rätt tom i själen just nu.

Låter för mig personligen som att känslorna kör på ångor och det därför brister i småsaker som annars inte skulle störa en. Har varit med om det 2-3 gånger själv. Tråkigt att säga, men det är så jag ser på saken. Ni verkar vara med varandra mest för barnens skull istället för att ni verkligen vill vara med varandra (iaf henne med dig) och då brukar det bli såhär.

Ganska säker på att även hon ser skillnad på att köpa något åt sig själv jämte att köpa åt barnen, men hon går in i försvarsläge för sitt barn och det är inte alltid rationellt, men fullt naturligt.

Personligen hade jag inte "givit in" och köpt något, då det i mina ögon enablar och godkänner den typen av resonemang och beteende, men det är jag. Jag brukar inte låta sånt här gå utan det pratas om tills att en ordentlig slutsats har nåtts, och jag har valt en partner där logiken i slutändan alltid övertrumpar känslor, t.ex. skulle min partner aldrig själv ens kunna dra argumentet "det är samma sak att köpa TV till sitt barn som att köpa en mobil till sig själv som barnen vill ha". Hon hade sett det efterblivna i det argumentet.

Vet dock inte hur mycket vettigt du kan få ut av min eller någon annans kommentar; det bästa är väl antigen att ge upp förhållandet eller söka professionell hjälp istället för amatörer på ett teknikforum.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Medlem

För barn och ungdomar är rättvisa väldigt viktigt, sen lär man sig att det inte finns någon rättvisa
I ditt fall skulle jag försöka jobba för familjekänsla snarare än ditt och mitt. Och din partner måste ha samma värdering.
Jag tycker generellt barn är alldeles för bortskämda idag. Mobilen är en fråga mellan dig och din partner (om ni har gemensam ekonomi)

Kommunikation, värderingar och gemensamma mål är väldigt viktiga. Är din partner ärlig mot dig eller har hon sin egen agenda?
Har ni ett ömsesidigt förhållande?

Om du lider av den här relationen varje dag, kommer du efter tag inte orka mer.

Reasonable
Truth, stand up for yourself
Aim for the good

If you cannot communicate with your partner:
Then you don't know if the person is telling the truth
Then you don't know if you are dealing with reality

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Herr Kantarell:

Man får väl tycka vad man vill om Jordan. Tycker både han har bra och dåliga sidor.
Jag tycker detta klipp är bra iaf. Se det gärna innan du uttalar dig.

Vad för konkreta resultat inom relationssfären har du fått som följd av att titta på klippet och tillämpat det som gått att tillämpa inuti det? Jag skulle råda TS att söka professionell hjälp från tredjepart till att börja med.

Populära YT-klipp (varav varför de är populära) simplifierar komplexa saker (annars hade de redan lösts sig själva om de var så simpla som dessa YT-klipp vill ge skenet av). Många YT-klipp ger starka motivationskänslor men sällan konkreta verktyg som replikerar de utlovade resultaten.

Bästa rådet inom relationer som jag ser det just nu är att hitta någon som VET att de är imperfekta och som hela tiden vill förbättra sig själv istället för någon som i någon utsträckning inbillar sig att de redan är fulländade.

Jag vill hitta någon jag kan växa med - inte någon som tror att de redan är "fullvuxen" vilket är eufemism för "perfekt".

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Jag säger gå vidare, samt millimeter rättvisa är inte rättvisa. Livet är oliak för alla och bara för att 1 får något ska det inte vara lika med att alla ska ha samma sak, utan kör typ 1 tv till den som behöver det sen kan dom andra få något annat inte lika dyrt etc.

Men jag tyclker gå vidare ingen mår bra i denna situation.

Visa signatur

En trött jäkel.

Permalänk
Samsung Sverige

I min erfarenhet så fungerar det sällan bra att vara så stenhård på rättvisa och att allt ska vara lika. Ni bor ju tillsammans och delar familj.

Barnen ska självklart behandlas lika och vara lika värda i hushållet av bådas. Men det ska inte behöva läggas upp en budget och exakta mängd kronor spenderas per unge ocksåvidare. Ena ungen kanske gillar att sticka medans den andre pysslar med motorcross. Ska då ena barnet få 40kg garn i veckan för att kompensera för andra barnets utgifter inom motorcross?

Aja, det är ett rörigt ämne men när jag växte upp så var farsan tillsammans med en annan som hade barn sen innan. Jag ogillade att vara där för det var extremt mycket "ditt och deras".

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Samsung:

Aja, det är ett rörigt ämne men när jag växte upp så var farsan tillsammans med en annan som hade barn sen innan. Jag ogillade att vara där för det var extremt mycket "ditt och deras".

Otroligt viktig poäng.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem

Ekonomiska skillnader (klyftor) mellan barn, mellan partners, mellan generationer, är sällan bra. Med särkullbarn kan de ekonomiska skillnaderna vara stora, det finns ju 2 andra föräldrar som är fria att sticka till sina barn mobiler, resor, etc. Eventuell har även dessa föräldrar partners som i sin tur har egna åsikter.

Det enda TS och partnern kan bestämma är att de 4 barnen, när de bor under samma tak, bör behandlas precis som det gemensamma barnet, av TS och partnern. Det innebär att man inte ger presenter endast till "sina" barn, ge dem gemensamt. (sedan kan man ju inte hindra attt TS Ex-partner köper en 16" MacBook Pro till sina barn, men man kan ha en dialog där också. Det går inte att en fungerande familj där det ena barnet har en begagnad Iphone SE (1 gen) och det andra barnet värsta modellen)

Jag rekommenderar rådgivning samt kalla huvuden. Det senare är nog svårare att fixa.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk
Medlem

Tack för alla råd och idéer, även att det "bara" är ett teknikforum så kommer det mycket kloka tankar och idéer.
Som läget är just nu så ska jag skriva på för en lägenhet, ramlade över en. Sen finns ambition hos båda att få till det här, men skulle det skära sig helt så finns en bostad.
Tyvärr har det förekommit flera gånger tillmälen typ Ut ur mitt hus!
Det skapar ingen direkt trygghet. Känns bra att ha en tryggad bostad, sen får man göra det man kan för att få ihop allt.

Mycket hänger ju på kommunikation och vissa värderingar som skiljer sig, bland annat då hur man ser på barnen och vad de ska få, när osv.
Familjeterapi som flera förespråkar är absolut en väg.

Får ta nya tag och jobba vidare. Har varjefall ventilerat mig och det är skönt!

Permalänk
Musikälskare

Klurigt, tror det är bäst att prata med någon om det istället för här på forumet

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av PippiRull:

Tack för alla råd och idéer, även att det "bara" är ett teknikforum så kommer det mycket kloka tankar och idéer.
Som läget är just nu så ska jag skriva på för en lägenhet, ramlade över en. Sen finns ambition hos båda att få till det här, men skulle det skära sig helt så finns en bostad.
Tyvärr har det förekommit flera gånger tillmälen typ Ut ur mitt hus!
Det skapar ingen direkt trygghet. Känns bra att ha en tryggad bostad, sen får man göra det man kan för att få ihop allt.

Mycket hänger ju på kommunikation och vissa värderingar som skiljer sig, bland annat då hur man ser på barnen och vad de ska få, när osv.
Familjeterapi som flera förespråkar är absolut en väg.

Får ta nya tag och jobba vidare. Har varjefall ventilerat mig och det är skönt!

Du är ju till synes en sansad person och förhoppningsvis är sambon det också. Jag tror med en del kommunikation och tålamod så kommer det lösa sig

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Medlem

Dags att damma av denna tråd ca ett år senare.

Mycket vatten har runnit i svartån sedan dess, vi separerade under rätt infekterade former. Jag skrev på kontrakt för lägenhet, och jag presenterade det vilket mottogs med enorm motvilja och ilska, vilket i sin tur utmynnade i ett avgrundsbråk.
Blev så illa så hon ringde upp sin mamma, och såklart fick jag prata med henne och höra hur dålig jag va, bland annat att jag inte hade varit snäll mot hennes partners föräldrar på julafton för att jag inte pratade med dom. De hade minsann klagat och berättat hur oförskämd jag va som va värd och inte pratade med dom!
Vilket jag såklart försökte göra men jag hade en tre-månaders på armen jag försökte söva och hålla lugn.
Bara den lilla detaljen va...Säger inte vad jag tänker om de två...

Trots allt så har alltid känslorna funnits där och en kemi som är otroligt stark, och när jag bott i lägenheten ett tag bestämde vi oss för att ändå försöka jobba på det och det hårt, så vi började med att boka tid för familjerådgivning.
Det ena gav det andra och jag började tillbringa mer och mer tid där under våren, kändes bra ibland men ibland small det, och ibland rejält. Har gjort det flera gånger men har rätat upp sig, och senaste halvåret har det blivit mindre konflikter, och de som skett har ändå hanterats betydligt bättre och under mycket mer sansade former.
Vi åkte till och med till Rhodos i somras allihopa och det kändes överlag väldigt bra, de små konflikter som uppstod löstes på ett bra sätt.

Sen va det ju detta med jul då. Vi har haft lite dialog inför jul vad barnen ska få, framförallt har väl jag sagt vad jag ska köpa. Eftersom man nu har lägenhet själv, en stor 4a i bra läge, så flödar inte pengarna direkt även att lönen ändå är rätt bra. Man ska betala underhåll till två barn på ena hållet, sen underhåll till 3e barnet osv.
Så jag köpte mest mindre saker, plus att grabben skulle få ärva min "gamla" Pixel 6, den som blev valet och trade-off efter förra julens konflikt. Jag bytte jobb i somras och valde då en iPhone 13 som tjänste/privattelefon så det blev som jag ville till slut i alla fall
I övrigt köpte jag lite böcker, blöjor till dockan osv.

Tanken denna jul va att vi skulle fira tillsammans, jag skulle hämta mina två barn vid lunch, sen fira med hennes familj på eftermiddag/kväll.
Råkade slumpa sig så att min dotter blev magsjuk på natten till julafton, så jag hämtade dom vid lunch och fick helt enkelt göra det bästa jag kunde av situationen, ta dom till min bostad, köpa prinskorvar och snabbt slänga ihop något som liknar julmat. Såklart va det besvikna miner att inte få fira tillsammans men de accepterade ändå situationen. Fick sina julklappar och va väl överlag nöjda.

Igår va det lämning av barnen, så efteråt åker jag hem till partnern, jag möts av att hon tassar runt med en regeldetektor och drar och piper med den på väggen i sin dotters rum. Håller på där en bra stund och av nån anledning frågar hon inte om hjälp utan fortsätter pipa med detektorn. Jag frågar till slut om jag kan hjälpa till med nåt, men får inget svar och hon ger till slut upp där inne.
Till slut inser jag när jag ser lite tomma kartonger i köket att hon har såklart köpt var sin Tv åt barnen, och håller på och försöker montera upp ett väggfäste, men pga konflikten förra året, bland annat ang Tv, så vågar hon antagligen inte fråga mig om hjälp.
Jag tog upp det och sa att det känns märkligt att jag sitter här ute som ett fån när jag faktiskt kan hjälpa till. Vi är ett team och borde samarbeta och prata.

Sen till den kanske viktigaste saken som jag tycker känns märkligt. Varför har hon inte pratat med mig innan, angående vad man köper till barnen? Jag klargjorde tydligt igår kväll att jag gillar inte att du inte stämt av med mig.
Nu i efterhand känns det bra att vi inte va på plats för det hade känts mycket märkligt och ledsamt om mina barn fått öppna julklappar med blöjor, böcker och brödrostar, medan dina fått öppna paket med varsin Tv, varsin gps-klocka osv.

Överreagerar jag? Är det inte ganska självklart att stämma av med varandra även att man inte bor tillsammans, men är partners och ska fira jul ihop?
Hade jag fått veta att hennes barn ska få varsin Tv samt gps-klocka så hade jag ju försökt jämna ut lite grann så gått det går. Jag kräver inte millimeterrättvisa men det är viss skillnad på en brödrost och Tv...

I natt i ren irritation så beställde jag en ny skärm, så kan grabben få ta över min gamla spelburk som numera är i mitt sovrum. Så kan han få spela Fortnite i sitt rum istället, sen kan min dotter få ta min gamla konsultdator och knappa på, den ligger ändå bara och samlar damm.

Ska tilläggas att samtalen igår kväll va inte på något sätt infekterade, utan det skedde i lugn och sansad ton från båda håll, så en klar förbättring där vilket är väldigt positivt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PippiRull:

Dags att damma av denna tråd ca ett år senare.

Mycket vatten har runnit i svartån sedan dess, vi separerade under rätt infekterade former. Jag skrev på kontrakt för lägenhet, och jag presenterade det vilket mottogs med enorm motvilja och ilska, vilket i sin tur utmynnade i ett avgrundsbråk.
Blev så illa så hon ringde upp sin mamma, och såklart fick jag prata med henne och höra hur dålig jag va, bland annat att jag inte hade varit snäll mot hennes partners föräldrar på julafton för att jag inte pratade med dom. De hade minsann klagat och berättat hur oförskämd jag va som va värd och inte pratade med dom!
Vilket jag såklart försökte göra men jag hade en tre-månaders på armen jag försökte söva och hålla lugn.
Bara den lilla detaljen va...Säger inte vad jag tänker om de två...

Trots allt så har alltid känslorna funnits där och en kemi som är otroligt stark, och när jag bott i lägenheten ett tag bestämde vi oss för att ändå försöka jobba på det och det hårt, så vi började med att boka tid för familjerådgivning.
Det ena gav det andra och jag började tillbringa mer och mer tid där under våren, kändes bra ibland men ibland small det, och ibland rejält. Har gjort det flera gånger men har rätat upp sig, och senaste halvåret har det blivit mindre konflikter, och de som skett har ändå hanterats betydligt bättre och under mycket mer sansade former.
Vi åkte till och med till Rhodos i somras allihopa och det kändes överlag väldigt bra, de små konflikter som uppstod löstes på ett bra sätt.

Sen va det ju detta med jul då. Vi har haft lite dialog inför jul vad barnen ska få, framförallt har väl jag sagt vad jag ska köpa. Eftersom man nu har lägenhet själv, en stor 4a i bra läge, så flödar inte pengarna direkt även att lönen ändå är rätt bra. Man ska betala underhåll till två barn på ena hållet, sen underhåll till 3e barnet osv.
Så jag köpte mest mindre saker, plus att grabben skulle få ärva min "gamla" Pixel 6, den som blev valet och trade-off efter förra julens konflikt. Jag bytte jobb i somras och valde då en iPhone 13 som tjänste/privattelefon så det blev som jag ville till slut i alla fall
I övrigt köpte jag lite böcker, blöjor till dockan osv.

Tanken denna jul va att vi skulle fira tillsammans, jag skulle hämta mina två barn vid lunch, sen fira med hennes familj på eftermiddag/kväll.
Råkade slumpa sig så att min dotter blev magsjuk på natten till julafton, så jag hämtade dom vid lunch och fick helt enkelt göra det bästa jag kunde av situationen, ta dom till min bostad, köpa prinskorvar och snabbt slänga ihop något som liknar julmat. Såklart va det besvikna miner att inte få fira tillsammans men de accepterade ändå situationen. Fick sina julklappar och va väl överlag nöjda.

Igår va det lämning av barnen, så efteråt åker jag hem till partnern, jag möts av att hon tassar runt med en regeldetektor och drar och piper med den på väggen i sin dotters rum. Håller på där en bra stund och av nån anledning frågar hon inte om hjälp utan fortsätter pipa med detektorn. Jag frågar till slut om jag kan hjälpa till med nåt, men får inget svar och hon ger till slut upp där inne.
Till slut inser jag när jag ser lite tomma kartonger i köket att hon har såklart köpt var sin Tv åt barnen, och håller på och försöker montera upp ett väggfäste, men pga konflikten förra året, bland annat ang Tv, så vågar hon antagligen inte fråga mig om hjälp.
Jag tog upp det och sa att det känns märkligt att jag sitter här ute som ett fån när jag faktiskt kan hjälpa till. Vi är ett team och borde samarbeta och prata.

Sen till den kanske viktigaste saken som jag tycker känns märkligt. Varför har hon inte pratat med mig innan, angående vad man köper till barnen? Jag klargjorde tydligt igår kväll att jag gillar inte att du inte stämt av med mig.
Nu i efterhand känns det bra att vi inte va på plats för det hade känts mycket märkligt och ledsamt om mina barn fått öppna julklappar med blöjor, böcker och brödrostar, medan dina fått öppna paket med varsin Tv, varsin gps-klocka osv.

Överreagerar jag? Är det inte ganska självklart att stämma av med varandra även att man inte bor tillsammans, men är partners och ska fira jul ihop?
Hade jag fått veta att hennes barn ska få varsin Tv samt gps-klocka så hade jag ju försökt jämna ut lite grann så gått det går. Jag kräver inte millimeterrättvisa men det är viss skillnad på en brödrost och Tv...

I natt i ren irritation så beställde jag en ny skärm, så kan grabben få ta över min gamla spelburk som numera är i mitt sovrum. Så kan han få spela Fortnite i sitt rum istället, sen kan min dotter få ta min gamla konsultdator och knappa på, den ligger ändå bara och samlar damm.

Ska tilläggas att samtalen igår kväll va inte på något sätt infekterade, utan det skedde i lugn och sansad ton från båda håll, så en klar förbättring där vilket är väldigt positivt.

Kanske är jag som har haft tur med min relation men jag hade verkligen inte orkat leva i en relation med så mycket konflikter och drama (i brist på bättre ord), då hade jag mycket hellre levt själv tillsammans med barnen…

Permalänk
Medlem

Nu ska jag inte sitta här och säga vad som är rätt eller fel i erat förhållande men får inte barnen en väldigt konstig relation till er och varandra när ni beter er som det är två olika familjer som delar hushåll? Gillar barnen att umgås med varandra?

Jag mår dåligt när jag läser om er fixering vid vilka prylar som vilket barn ska få och inte. Det är väl en självklarhet att ni tillsammans ser till att alla barn lever efter samma regler och förutsättningar i er familj. Om någon av er har en ovilja av att inte dela med sig av "sitt" för att för "ditt" barn ska känna sig trygg och accepterad är det bara att lägga ner och gå vidare innan du vaknar en dag och barnen inte längre vill vara med dig.

Permalänk
Medlem

Känner igen det där beteendet med att ena parten är arg och frustrerad hela tiden. I mitt tidigare förhållande (många år sedan) så var jag den personen. Jag trivdes inte i förhållandet och var inte kär längre. Jag trivdes inte heller med mig själv heller för den delen. Jag kände inte igen den personen jag hade blivit och således blev det att denna irritationen riktades mot min partner. Med det sagt så hade vi pratat mer under tidens gång så hade vi säkert kunnat lappa ihop det då det var väldigt bra de första åren. Men tiden gick och tillslut så valde jag att lämna henne. Jag har ingen direkt rekommendation mer än att försöka att prata med varandra, spela med öppna kort och dela med sig av sina känslor. Försöka att ha en date night en gång i månaden med bara ni så man får umgås.
Önskar dig all lycka till.

Edit: Såg nu att tråden var ett år gammal och att du nyss postat att ni träffas igen och jobbar på det.
Åter igen, lycka till.

Edit, gammal tråd.
Visa signatur

|MB: MSI X570 GAMING PLUS |CPU: Ryzen 5600X @ 4800Mhz |GPU: ASUS RTX 2070 SUPER ROG Strix |RAM:Corsair Vengeance RGB PRO @ 3600Mhz|SSD Corsair Force MP510 960GB