Se vilken data webbläsaren skickar

Permalänk
Medlem

Se vilken data webbläsaren skickar

Tjena!

Finns det något bra tillägg till chrome eller annat program för att se vilka scripts som aktiveras på siter man besöker och vilken data som faktiskt skickas? Jag kan tycka att nätverksinspekteraren i chrome dev tools är lite innehållsfattig. Jag kan tex klura ut att en facebook pixel skickar parameter X med värde Y men jag ser inte värdet utskrivet utan enbart som ett makro eller variabelnamn.

Visa signatur

¯\_(Ó.ò)_/¯

Permalänk
Medlem

Wireshark (https://www.wireshark.org/) är ett fristående program, men där kan du nog se allt som skickas fram och tillbaka över nätet.

Inte det enklaste programmet att begripa sig på, så skulle själv uppskatta ett enklare alternativ

Visa signatur

MSI PRO Z790-P WIFI | Intel i9 13900K | 128 GB DDR5
GTX 4070 12 GB
WD Black SN850X 2 TB Gen 4 | 2 x 1 TB Samsung 970 EVO Plus
3 x ASUS 27" | 1 x Philips 49"

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig upplevt at Dev Tools visar något annat än precis vad som skickas. Du får nog ge ett exempel med en skärmdump.

Wireshark kan visa allt ner till enskild byte, ifall man kan sätta sitt nätverkskort till promiscious mode (eller hur det nu stavas). Jag har aldrig orkat lära mig hur man avkrypterat krypterad trafik, men har man tillgång till rätt nycklar så ska det gå. Anledningen till att Wireshark är onödigt för att ge sig på TLS är…

Jag kör Fiddler classic i snitt några gånger per år för olika sorters nätverksfelsökningar. Det är en webb-proxy som jackar in i Windows och lägger sig som systemproxy. Vissa ramverk använder inte systeminställningar och måste konfas för proxy manuellt (Node till exempel). Webbläsare brukar köra sin trafik genom Fiddlet utan knot.

Grejen är att Fiddler kan fås att utfärda ett cert som datorn litar på, vilket gör att ramverk som använder Windows cert store kan få sin TLS-trafik avkrypterad. Fiddler gör helt enkelt en man-in-the-middle-attack.