Permalänk

40k Trätema

Hej!

Jag har byggt över kanske 200 olika varianter och kollat på gamer nexus, tech notice, linus tech tips, jayztwocents osv osv för att försöka hänga med dagens bygge utav datorer. Jag ville ha en tyst gaming dator som har bra prestanda som jag kan ha i många många år framöver. Jag håller inte på med överklockning, men vill att saker och ting ska funka på ultra. Så mitt initialbygge landade jag på runt 29-30k. Sen fick jag höra hur "dålig" 4070 va. Folk skrev dead on arrival osv. Då böt jag över till AMD och byggde en ton av olika uppsättningar där med 6950 hela vägen upp till 7900 xtx. Sen fick jag se en massa videos att exempelvis 7800x3d hade smält. Direkt tänkte jag "Ah, men det där är säkert bara för dom som håller på att överklockar osv. Nej, det va bara någon som hade ställt in den hära automatiska AMD EXPO och så kommit tillbaka och den va paj. Så då struntade jag i den och gick över på annat. Sen tänkte jag, men jag kanske skulle klara mig med en 4060ti? "DEAD ON ARRIVAL" etc.

Det jag vill säga att jag det är inte lätt idag att bygga en dator med alla som tar genvägar överallt så nya dyra saker inte fungerar som dom ska. Med det sagt, va sägs om det här bygget? (Ja, jag har gått upp 10k i pris, kan bli så när man bygger och bygger och bygger hehe)

https://www.inet.se/datorbygge/b1386408/power-of-wood

Permalänk
Medlem

https://www.inet.se/produkt/4305265/kingston-fury-renegade-m-...

jag tror inte det går att få något mer som har trä färg från inet. Men tycker du borde bytta utt ssdarna då använder till domma. https://www.inet.se/produkt/4305265/kingston-fury-renegade-m-...
kostar mindre, är snabbare och sen så finns det ju redan värmespridare på moderkortet.

Och sen varför gör du ens bygget när du inte kan se in i chassitet så bra

Visa signatur

Tiktok/youtuber under namnet Daytone. Fixar också informationen på komponentkoll.se

Permalänk
Medlem

7800X3D är helt enkelt bättre om det ska spelas och på en plattform som förmodligen kommer hålla längre, ska vara fixat från tillverkare så inga mer bränder. Hade nog skippat noctuakortet för det är så vansinnigt prissatt och köpt ett 4090/4080 FE - jag tror det kommer fungera bra med resten av temat utan att sticka ut.

Visa signatur

7800X3D//4090
MINT XFCE // W11 🤮

Permalänk
Medlem

Något off-topic, men jag blev djupt besviken... Jag förväntade mig Warhammer 40k.