Lagom långa strumpor, finns det ens?

Permalänk
Medlem

Lagom långa strumpor, finns det ens?

Ja rubriken beskriver väl mitt problem rätt bra, har infernaliskt svårt att hitta vanliga, tunna bomulsstrumpor för herrar där ute^^ Jag ogillar att handla kläder överlag och gör jag det vill jag göra det i butik helst så man kan prova. Detta är ju svårt med strumpor då dom säljs i pack men ibland är det en bild på omslaget.. Hur som helst tycker jag att jag bara hittar alldeles för långa strumpor vilket är varmt, ger strypkännsla på benen och ser illa ut med shorts då man korvar ihop dom.. Sen finns ju dom som är ännu värre, som slutar på fotknölarna så det känns konstant som dom glider av foten. Usch säger jag bara. Varför säljer inte sportaffärer eller vanliga butiker som KappAhl, Lindex etc herrstrumpor som slutar ett par cm ovanför knölarna?

Tar gärna emot tips om vilken butik man kan köpa flerpack normallånga strumpor i stk 43-46, kan även våga mig på onlinebutiker om priset är rätt! Tack på förhand

Permalänk
Medlem

det finns men det är svårt att hitta, jag har två par här hemma och jag har inte en aning om vart jag köpt dem

Permalänk
Medlem

Brukar söka efter quarter socks så hittar jag oftast, vettefan vad den modellen av strumpa egentligen heter.

Brukar köpa dem ( kommer inte ihåg märket ) på Stadium Outlet, aldrig sett dem i en vanlig Stadium-butik dock.

Sen hade jag några Levi's strumpor av samma storlek, höll väldigt bra och var precis rätt storlek.

De kallar dem ankelstrumpor/mid cut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tauri85:

Tar gärna emot tips om vilken butik man kan köpa flerpack normallånga strumpor i stk 43-46, kan även våga mig på onlinebutiker om priset är rätt! Tack på förhand

Dressman.

https://dressmann.com/sv/p/3-pack-bomullsstrumpor-svart-under...

I princip det enda jag köper på Dressman. Detta beror delvis på att jag är "vikt på fel ställe" och behöver storlek 47, och det är inte alla som har.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem

Har faktiskt kollat runt igår då jag måste handla nya strumpor idag.

Har haft från detta märke förut och de slutar precis ovanför knölen så de täcker nån cm upp från skorna. Dock osäker om det är samma modell nu men det är enda modellen så jag hoppas.
https://www.xxl.se/line-one-active-low-cut-socks-traningsstrumpor-unisex-svart/p/1145531_7_Style

Annars ska jag också kolla på dessa, har för mig att de också gick över knölen på ett bra sätt.
https://www.xxl.se/adidas-cushioned-sportswear-ankle-sock-3-pairs-ankelstrumpor-unisex-svart/p/1212325_1_Style?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw_-GxBhC1ARIsADGgDjvkHnlKlvjB_LBA5Wmq5kOMDjE_ZinJ6wUTukGLTj26oh38uScCznkaAtfDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Permalänk
Medlem

https://www.newbodyfamily.com/sv-se/shop/p/eco-athletic-socks... dessa tycker jag är lagom Något mellanting mellan låga och vanliga "höga" har dessa året om Håller väldigt bra dessutom.

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem

Min favorit finns på ICA Maxi, 10-pack för 99 för ett par år sedan. Kan ha höjt till typ 129 sedan dess. Håller bra, lagom långa. Medium tjocka (dvs de håller ett tag). Den modell jag tänker på har en anonym förpackning, med vit stämpel på tyget som anger storleken. Efter att ha trampat runt i några kärr så tvättade jag dem i 90'C. De krympte och blev tjockare, men tänjde ut sig fint när de användes igen. Har lagt upp ett lager här hemma som bör räcka de närmaste fem åren. Lidl brukar ha bra också när de kör sina erbjudanden.

Permalänk
Medlem

Många intressanta länkar, får kolla närmare på dessa! Man undrar ju varför långa strumpor är så vanliga då det går åt mer material per strumpa.. vad är logiken?

Permalänk

Har köpt dessa några gånger
https://www.zalando.se/camano-box-7-pack-strumpor-white-c5154...

Sköna strumpor och nästan gratis.

Permalänk
Medlem

Som någon sa så kan det vara värt att kolla typ ICA Maxi eller dylikt när man ändå har vägarna förbi en sådan butik.
Dressman tror jag tyvärr är lite för höga för dig.

Tyvärr är både sportstrumpor och finare "kostymstrumpor" ofta ganska högskaftade. Det bästa för dig är nog nästan lite billigare strumpor man kan hitta på typ ICA eller på någon strumpprenumeration.

Jag vet att du sa att du helst köper i butik. Jag har samma problem då jag är lite autistisk med kläder. Typ samma jeans och 4 olika t-shirts som man är nöjd med år in och år ut. Men måste säga att det kan vara värt att köpa dessa från nätet på prov ändå. Inte mycket pengar ifall det skulle vara en felbeställning.
https://www.engelsons.se/artikel/kortskaftade-bomullsstrumpor
https://www.engelsons.se/artikel/strumpor-bambu-3-pack

Permalänk
Medlem

Adidas-strumporna från XXL var perfekta! Precis lagom över knölen och höga nog för att inte få skavsår av kanten på låga skor.

De är lite tjockare än de tunnaste strumporna men inte haft problem med värmen än och då ligger jag ändå på 50k steg på två dagar i 20+ grader i Japan. Skönt att de även är lite extra vadderadd under trampdynorna.

Permalänk
Medlem

Edit: Såg annan länkat dessa också ifrån XXL. Det är ju en fysisk butik om du ej vill beställa ex.

Jag kör typ enbart dessa strumpor nu, både på vinter och sommaren. Provade så många olika modeller innan jag hittad dessa som passar mig perfekt.
https://www.adidas.se/cushioned-sportswear-ankle-socks-3-pair...

Jag föredrar låga strumpor, men de flesta går under fotknölen och ramlar bara ner konstant, hatar det.
Dessa sitter perfekt lite ovanför knölen.

Slängde typ alla andra strumpor när jag hittade dessa.

De är inte ultra tunna dock, men de håller bra. Jag har inte haft några problem även på varma sommardagar dock. Och jag gillar komforten på dom rejält, de är lite dämpande så även med många steg så skyddar det en hel del.

Jag köpte på mig en hel hög när de var rea på Zalando förra året.

Permalänk
Medlem

CAT ankelstrumpor är grymma om man är ok med brandingen... https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/accessoarer/unde...

Visa signatur

Ryzen 5800X, Asus ROG Strix B550-E Gaming, Asus ROG Strix 3080 Ti OC, G.Skill Trident Z Neo DDR4 32 GB RAM@3600 MHz cl16, LG 34GN850 + Acer Predator XB271HU

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tauri85:

Sen finns ju dom som är ännu värre, som slutar på fotknölarna så det känns konstant som dom glider av foten.

Sinnessjukt fula dessutom. Har bestämt för mig det främst var tjejer som började med det där. Men nu verkar de vitt accepterade överlag.

Kör nog hellre Fear and loathing looken än såna där hur legitima de än blir.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint