Permalänk
Medlem

Val av audiosystem till datorn!

Tjena allesammans!

Nu är det så att mina gamla högtalare har gjort sitt och jag funderar på att det är dags att köpa ett par nya! Har ca 5000:- som jag skulle kunna tänka mig att lägga ut på ett schysst system. Högtalarna kommer huvudsakligen att användas främst till att lyssna på musik (mp3 för det mesta) och jag vet inte riktigt om surround-högtalare är nått att införskaffa. Ljud "från alla håll och kanter" i spel är inget jag prioriterar.
Frågan är den att ska jag satsa på ett datorhögtalarpaket (ex. från Logitech eller Creative) eller ska jag satsa på en separat förstärkare och 2 st golvhögtalare (om man nu får ihop nått vettigt för 5k). Nu är inte jag så insatt i det, men jag kan inte tänka mig att datorhögtalare ger lika bra tryck som ett par golvhögtalare skulle kunna ge.
Hjälp mig välja högtalartyp och ge gärna lite tips på vad som kan vara bra val.

Tack i förhand!
/Jesse

Permalänk
Hedersmedlem

"eller ska jag satsa på en separat förstärkare och 2 st golvhögtalare (om man nu får ihop nått vettigt för 5k)"

Gör det. En riktig stereo mosar allt vad datorhögtalare heter. För 5k får du schysst förstärkare plus fina stativare, eller golvare. Och kan du tänka dig köpa begagnat kan du hitta riktigt seriöst hifi för 5k. Vad man gillar är högst personligt. Och runt lite till några hifi-shoppar och se vad du tycker låter bra (ta med din favvo cd). Kolla gärna på lite dyrare saker då.. sen kan du leta efter dem begagnade

Bra länk: http://www.hifimagasinet.com (annonsdelen)

Visa signatur

- If you don't change direction, you may end up where you're heading

Permalänk
Medlem

Hej och tack för ditt snabba svar!
Är väl lite tveksam till att köpa begagnat men visst kan man kanske göra ett kap om man har tur. Men är dett nått speciellt att tänka på vid köp av högtalare och förstärkare? Ex. val av märke, watt etc. Vill inte lägga ut 5k och sen bli besviken :)!

/Jesse

Permalänk
Medlem

Kolla på www.hifiklubben.se

Har du plats för Golvhögtalare lr ska det vara Stativhögtalare?

Äger själv ett par Cerwin vega v6f som finns där för 3000kr kanske inte dom mest prisvärda.

Permalänk

Annars så kan jag rekommendera dessa
http://store.klipsch.com/details.asp?prodID=1
Har ljud i klass med separat förstärkare och golvhögtalare.

Permalänk
Medlem

Logitech z-2200 är bättre än Klipsch 2.1 (även fast de låter riktigt bra) enligt nån recension jag läst. Och Z-2200 finns att köpa på inetdata.se för 1519kr.

Klipsch spelar inte lika högt som Logitechs paket heller.
Smaken är ju som bekant delad men jag ska själv köpa z-2200 då jag inte har trängande behöv för surround (z2200 ska enligt en recension ha mer surroundkänsla än z-540, dock är z-540 ett billigt paket)

edit: Ska du däremot ha surround till bra pris (och jävligt bra ljud) så köp z-680!!!!
Dock kan vissa ha problem med brus i centern men det är minskat i de nya revisionerna.

länk till z-2200 recension:
http://www.bit-tech.net/review/282/
http://www.soundcardcentral.com/reviews/speakers/logitech_z22...

Permalänk
Medlem

Hej!
Jag är nu i princip helt inställd på att köpa en förstärkare och 2 st golvhögtalare! Plats har jag så det är mitt minsta problem. Mitt största problem är att jag fortfarande inte vet VAD jag ska välja :)! Har inte hunnit springa runt i hifi-butiker och lyssnat själv vad som är bra och vad som är dåligt men jag ska göra det så fort tid finnes. Kollade dessutom runt lite på Hemmabiobutikens hemsida och hittade ett par högtalare som verkade rätt ok http://www.hembiobutiken.se/produkt.asp?pgrpnr=102620 Nån som har dessa hemma eller kanske hört vad de går för?

/Jesse