Regeltvist i Vampire: The Masquerade

Permalänk
Medlem

Regeltvist i Vampire: The Masquerade

Hallå!
Jag och en kompis har olika uppfattningar av reglerna i Vampire: The Masquerade (rollspelet). Det gäller stridssystemet med vapen. Alltså skjutvapen och närstridsvapen.
Jag tycker en sak och min kompis en helt annan så vi får det inte att gå ihop då vi gör varandra totalt förvirrade när vi drar upp våran version av hur det ska gå till..

Skulle vara toppen om någon här, som vet (;)), skulle kunna ge mig en grundlig förklaring om hur det ska gå till.. Gärna med exempel om ni känner er överambitiösa..

Tack på förhand!

Visa signatur

Mer CO-OP åt folket!

Permalänk
Medlem

ok, börjar med närstridsvapen:
Börja med att slå initiativ, slå dexterity-melee. säg 6 tärningar. Du får 4 successes, ta dom 4 o lägg ihop med skadan på vapnet som används, typ en kniv, som gör + 1 i skada, slå 5 tärningar, du får 3 successes. då slår du
karaktärens soak, säg att han har 3 i stamina, då slår du 3 tärningar, du får 2 successes, så tar du bort dom 2 från dom 3 förra lyckade, så har du skadan som karaktären får. 1 Lethal, Hoppas detta duger. Tänk på att svårigheten ligger som standard på 6.

Skjutvapen:slå Dexterity-Firearms om det är säg en pistol eller liknande, eller så slår du Dexterity-Athletics om det är ett kastvapen. funkar likadant som ovanstående, Tänk bara på dodge ochs dom finns som möjlighet om det används Skjutvapen eller kastvapen.

Tveka inte att fråga, har spelet detta eminenta rollspel o snart 6 år. blir bara bättre o bättre.

Visa signatur

Burk 2: AMD 64 4600 x2+, Asus mobo, asus X1900xtx pro gamer, 2 gb kingston kvr400 minne, 2 st 200 gb WD diskar, 1 st 80 gb Wd som system, 20" Philips widescreen

Permalänk
Medlem

Tack för den snabba hjälpen..
Verkar som om jag hade rätt.. Hehe..

Ok, nånting är antagligen fel.. Sist vi spelade mötte vi några vampyrer som hade vart busiga och en strid utbröt.. Alla i våran spelgrupp har skjutvapen, och dem vi mötte hade skjutvapen och närstridsvapen (basebollträ, svärd m.m.). Men det verkade som om närstridsvapnena var överlägsna skjutvapnena. En smäll från ett basebollträ gjorde bra mycket ondare än en tömning av ett magasin från en uzi.. Nått vi gör fel antar jag.. Men vad?

Visa signatur

Mer CO-OP åt folket!

Permalänk
Medlem

Det här har egentligen ingenting att göra med den ursprungliga frågan, men jag måste fråga ändå. I Vampire finns en diciplin, dominans, ursäkta stavningen. Det står att man kan få en person att göra som man säger genom ett ord, eller något liknande, men i exemplerna jag har läst så säger alltid dominans användaren en hel mening, jag citerar Sabat boken.
"Those names will do", jag kommer inte ihåg vilket ord som var kursiverat men det var där jag blir förvirrad, enligt våran spel ledare så ska man bara säga ett ord, hans exempel hoppa, sov, spring, klättra, blunda, drick o.s.v. Men det innebär ju t ex att man inte kan säga åt en person att de namnen han fått duger bra, eller att man kan säga åt någon att gå till en speciel plats ex: "Gå" till Vasa gatan 23.
Så vad vi har här är att boken exempel säger att det går att läga "tyngden" på ett av orden i en utalad mening. Medans den nedskrivna delen under diciplin avsnittet, och spel ledaren säger att kommandot ska utföras av ett enda ord. Är det verkligen så eller har vi, jag, tolkat det hela fel?

Visa signatur

Win7 (64-bit), AMD Phenom II X4 955 3,2GHZ, ASUS M4A89GTD PRO, RADEON HD 5770, 4G CORSAIR VENGEANCE