Brus i Logitech z-680?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chippen
Är det någon som har specen på logitech z-680?

Mina första var specen:

Subb: 185W rms
Satillt: 55W rms
Center: 55W rms

Stämmer det fortfarande? Tycker mig nämligen hära skillnad på de "nya" jag fick i gämförelse med de "gamla".

Total uteffekt: 505 W rms
Uteffekt för baselement: 188 W rms
Uteffekt för satellithögtalare: 317 W rms (4 x 62 W, 1 x 69 W)

Permalänk
Medlem

Nu blir jag fundersam...

Har lyssnat på 3 olika Logitech z-680 o de låter väldigt inviduellt!

Hade först ett par med den dåliga kontrollerenheten, o de lät mycke bra enligt mig. Sen fick jag ett par nya o basen låter mycket annorlunda o kan absolut inte köra den på max för då går det inte o va i samma hus (gammalt hus med tunna väggar o mycket lyhört. Undra va grannarna säger ). Men fortfarande är det brus, speciellt centerhögtalaren. Störande men man vänjer sig ganska fort. Sen var jag hemma hoss en kompis som hade ett likadant system som han just innhandlat. O jag tykte att de lät helt anorlunda mot de jag har. Basen lät lixom ihålig o sateliterna gav mer bas än mina. Krälade in bakom datorn o kollade så att allt var rätt kopplat och det var det. Det beror inte på ljudkortet eftersom jag har ett exakt likadant och jag har kollat mjukvaran med. Men de lät extremt mycket bättre än mina då man spela lågt. Spelar man lågt med mina som jag har nu så låter det något undligt. Så man måste dra på lite (inte sådär jättemycket men ja) så låter det betydligt bättre. Men hans låter bra även då det är minimal volym på. Kollade och det var samma utgåva av kontrollerenheterna. Det kan ha något invärkan att hans rum är minimalt större, men tycker att det borde inte va en så pass stor skillnad på några få cm/dm större rumm. Högtalarna är likvärdigt plasserade.

Vill inte påstå att de låter illa på någe sätt.. men det är tydligen stor skillnad på högtalarna även fast de är samma märke och samma utgåva. Äligt talat så tycker jag att de första jag hade lät bäst av de 3 jag prövat. Ja på hög volym alltså. Men i de jag har nu är det "klarare" ljud. De som polaren har spelar mycket bra då volymen är lägre.

Låter kanske konstigt men jag saknar faktist de med brus i och med skaller från basen. Det paketet spelade bässt. Basen på de nyare paketen värkar låta mer ihåligt. Även sådana saker som de Optiska och koaxiala kablarna är bortplockade ur de nya paketen. Tycker jag är extremt dåligt. skickade in ett paket med alla de kablar som ingick då och får tillbaka ett paket som ändast innehåller den annaloga kabeln. Kollade i manualen och det skulle tydligen inte vara några optiska eller coaxiala kablar med :(.

Visa signatur

Dator = Ja

Permalänk
Medlem

z-680 har digitala ingångar osv. den har även en snygg kontroll panel med 2 raders display. Tekniskt så är z-680 bättre än creatives högtalare men det är bättre ljud i 550 thx har jag hört... men ljudkvaliten får du skälv avgöra.

Visa signatur

1337 (Leet = Elite) speak is the latest bastardisation of the English language by our friends from across the Atlantic. It was developed by thousands of adolescent, spotty nerds with no life, poor literacy and non-existent personal hygiene

Permalänk
Medlem

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av Wingman
[B]

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skee^
Jag har mina Z-680 sen Feb. Fick min kontrollenhet utbytt och nu är som som vilka andra högrtalare som helst.

kolla vilken ver. ni har på era kontrollenhet genom att trycka i settings och input knapp samtidigt på kontrollenheten. Det ska stå v.1.1.2 har ni lägre ver. så ring till Logitech så får ni den utbytt.

Jag trycker på settings och input knappen med det händer inget

Permalänk
Medlem

Håll in "Settings" och "Input" i runt 4 sek så ska det trollas fram
OBS! enheten ska vara av, OFF med andra ord

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av backaker
Håll in "Settings" och "Input" i runt 4 sek så ska det trollas fram
OBS! enheten ska vara av, OFF med andra ord

Jag tror nästan att han har fixat det redan, Det var ju mer än ett år sen han frågade

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem

sorry missade det