Mystiskt fel vid installation av Red Hat; "Du har troligtvis slut på diskytrymme.""

Permalänk
Medlem

Mystiskt fel vid installation av Red Hat; "Du har troligtvis slut på diskytrymme.""

Jag har en gammal dator med en Celeron-processor på 667 Mzh, sissodär 190 mb ram och en 20 gb hdd (ungefär 13 gb ledigt). På den har jag nu Win Xp installerat men har tänkt testa att instalera linux på den också.

Jag har laddat ner Red Hat 9 och brännt ner det på skivor.
Jag startar datorn med första skivan i, instalationsprgramet startar och allt går fint, jag väljer att jag vill ha kvar Windows och att den ska partitionera automatiskt, även detta går bra. Allt går som på rälls ända tills dess att själva installationen ska starta, eller rättare sagt tills dess att den ska "överföra installationsavbilden till hårddisken" även detta går bra en stund men sedan kommer det ett felmedelande; "Ett fel inträffade vid överföringen av installationsavbilden till din hårddisk. Du har troligtvis slut på diskutrymme."
Jag har testat ett antal gånger nu, men med samma resultat hela tiden.

Kan någon komma på vad felet är? För 13 gig borde väl vara tillräckligt.

Permalänk
Medlem

Har du 13 GB ledigt på windowspartitionen eller 13 GB opartitionerat utrymme?

Permalänk
Medlem

13 gig opartitionerat, fast nu när jag kollade så är det massa partitioner; Linux Ext2, extended, Linux Swap samt den vanliga FAT32.

Permalänk
Medlem

Så ska det vara

Permalänk
Medlem

Har för mig att det finns en funktion i början av installationen för att kolla om alla installations filer på CDn är läsbara och har rätt checksummor m.m Kör den, det kan vara din installations CD som är paj.

Visa signatur

I ask them why they never shower, and the usual response is something along the lines of "showering is like rebooting" and "I do n't want to lose my uptime."

Permalänk
Medlem

Aj då. Jag körde den och fick resultatet "FAIL". Testade att bränna ner det igen men utan resultat.
Kan det ha blivit nåt fel när jag laddade ner det kanske? Jag får väl dra hem fanskapet igen då...