windows XP och OEM och...

Permalänk
Medlem

windows XP och OEM och...

Jag fick i julklapp bla Windows Xp pro och ett SDRAM mina av min föräldrar. Men mina föräldrar hade inte frågat mig om vad min dator kan ta och min tar bara DDR minnen, inte SDRAM. Och pga att minnet köptes under rea, så kan inte det lämnas tillbaka.

I alla fall, min fråga gäller igentligen windows XP pro som jag fick. Det var en OEM-versions licens (man måste köpa en hårdvara till).

Nu undrar jag om jag kan använda windows utan att ha detta minne i? Jag menar, det står att det ska säljas med microsoft certified hardware typ. Kan Windows känna av detta på något viss eller så och att dessa OEM licenser har egna "serial ranges", som kontrolleras??

Jag bara undrar detta så att jag inte får något slags problem med microsoft bara för att jag typ inte använder SDRAM minnet som mina föräldrar köpte till med denna OEM licens.

(Jag har läst i FAQ'n och det står inget om detta + jag har sökt efter typ OEM och licenser med sökfunktion, så var snälla tack.)

Permalänk

Jag har inte stött på några problem med OEM-verisioner av XP.

Tror bara det är så att det är billigare om man köper det "med" en dator. Men det nog bara så att afärerna har det så...dvs dät är samma xp man får som om man hadde köpt icke-OEM.

Alldrig varit några promblem för mig iaf.

Visa signatur

Byt till svorak http://aoeu.info

Permalänk
Hedersmedlem

Just hur det funkar med licensen när man köpt OEM med hårdvara som man sen inte använder, vet jag inte.
Någon praktisk betydelse om man väljer att inte använda hårdvaran, har det definitivt inte. Ingenting i Windows OEM är kopplat till någon specifik hårdvara.

Permalänk
Avstängd

Använd du Win XP du... Är nog inga större problem...

Visa signatur

Registrerad: 2002-11-26
Http://www.norrlandsguld.nu - Om du vill vara dig själv för en stund
Uppför man sig som en idiot så är risken stor att man är en...

Permalänk
Hedersmedlem

Nej spelar ingen roll, det kommer fungera. De här OEM-skivorna massproduceras ju och de är inte kopplad till någon specifik hårdvara när de ligger på skivan. Det vet alltså inte om att det sållts med ett SDR SD-RAM men det kopplas ju till hårdvaran när det installeras.

Med kompletta datorer från DELL osv kan jag tänka mig att det är serienummer inprogrammerade i moderkortet osv så de kanske bara funkar på DELL-datorer (?).

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG