Permalänk
Melding Plague

Infineon GDDR3

<font style="font-size: 10pt"><b>Infineon GDDR3</b></font> <small class="small">måndag 7 mars av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.xbitlabs.com/news/memory/display/20050305162225.ht..." target="_blank" >X-Bit Labs</a> rapporterar att minnestillverkaren Infineon har börjat skeppa minnen till grafikkortstillverkaren av typen GDDR3. Samsung har hitills haft hela grafikkortsmarknaden för högpresterande grafikkort (GDDR3) för sig själv.
<br />
<br />Men nu kan Samsung bli tvungna till att sänka priserna på sina GDDR3-minnen vilket i sin tur förhoppningsvis resulterar i billigare grafikkort.
<br />
<br />En tillverkare som producerat grafikkort med nya Infineon-minnen är Galaxy vilket bland annat har ett Geforce 6600 GT-grafikkort med dessa minnen. De är 2,0-nanosekundersminnen som betyder att de är specificerade till 500 megahertz DDR. Några 1,6-nanosekundersminnen har vi inte sett men troligen kommer dessa dyka upp snart. Hur de överklockar är inte känt men förhoppningsvis ger de Samsungs 1,6-nanosekundersminnen en match.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Låter ju riktigt schysst..alltid bra med lite konkurans på grafikkortsmarknaden

Visa signatur

Träningslära - En mycket vettig träningsblogg!
Styrketräningstråden
Träningsjournal

Permalänk
Avstängd

Var det inte Infineon som köpte upp alla Twinmos tillverkningsfabriker?

Visa signatur

Information wants to be free.
Internet: 1Gbit/1Gbit LAN/WiFi: Cisco/Meraki
Laptop: Dell XPS 9550 4K touch HTPC: Raspberry Pi 3 LibreELEC
Desktop: WIP

Permalänk

Undra hur mycket priserna sänks.

Permalänk
Avstängd

Jag tror inte de går ner så mkt eftersom tillgängligheten idag inte täcker efterfrågan. Kan ju behövas fler aktörer t.om nu när många ropar efter 512mb korten.

Permalänk
Medlem

Frågan är ju också när de kommer till Sverige...

Permalänk
Medlem

GDDR3 åt folket Hoppas ev. prissäkningar märks av här..

Permalänk

det kanske inte gör så mycket på priset men det ökar säkert utveklings tempot något