Partitionen försvann. Help!

Permalänk
Medlem

Partitionen försvann. Help!

Hallå!
Idag skulle jag formatera om min c: , Jag startat upp från xp cd:n som vanligt och sen så kom man in i den menyn som där man ser vilka partitioner man har. Till min förvåning så stod det att min 200 gigs hårddisk var opartitionerad (Det är inte den hårddisken som jag har operativsystemet på). Tycker det är lite lustigt..jag hade inte rört någonting heller. och den funkade som vanligt innan jag bootade från cd:n.

Så jag gick in i windows igen och där fanns den inte med i den här datorn. Kollade då i diskhanteraren och där stod den som Inte Allokerat. Allså det verkar som att partitions-tabellen har försvunnigt. Jag hade den uppdelad i 2 st partitioner som var typ 90 och 100 gig st.

Frågan är nu om någon vet om man kan få tillbaks det som ligger på. Jag har kört getdataback för NTFS och jag kan få tillbaks det den vägen..men jag har ingen plats att lägga grejerna på. Tänkte om det finns något bra program som man kan dela upp den i partitioner med som är EXAKT samma storlek som innan den krachade. Jag kan se i getdataback var partitionen började och slutade..men behöver bara ett program som man kan ställa in det så exakt. Om det nu funkar att göra så som jag tänk? hänger ni med?

Väldigt tacksam för svar och om ni har några bra förslag.

Permalänk
Medlem

Jag tror att det går att göra i Powerquest PartitionMagic. Testa det!

Permalänk
Medlem

mm bara det att jag inte vet om det funkar att göra så.

Permalänk
Medlem

Fick exakt samma problem för ca 10 minuter sedan! Hade en 200Gb-hdd, som Windows inte låg på, och den bara försvann? Helt skumt. Eftersom jag skulle formatera min Windows-disk, så startade jag datorn med min Win XP skiva. Sedan när den radar upp alla partitioner så stod det att den inte var partionerad. Exakt samma som för dig. Är det någon som har en lösning på detta? Hur kan en HDD bara försvinna, utan att man gjort någonting?

*edit*
Kan även tillägga att jag hade en 200Gb Maxtor Plus9-nånting för ett tag sedan. Den gick sönder efter en månad och då fick jag en Maxtor Plus10 200Gb. Nu är det alltså den som verkar ha kraschat. Det verkar ju vara nåt seriöst fel med Maxtor-diskar? Har en Samsung och en Western i datorn också, 160Gb och 200Gb... har inte varit 1 sekund strul med dessa...

Permalänk
Medlem

Yepp, samma sak hände mig
Jag har också en Maxtor.
Formatera din hårdisk som e pajj och gör så att windows kan hitta den igen. Sedan kör du get data back, och lägger in allt som den hittar på din nyaformaterade disk. Alltså lägga på samma disk som du tar hem dom försvunna filerna ifrån. Så gjorde jag, och det funkade.

Permalänk
Medlem

Jag tänkte i alla fall ringa upp komplett och berätta vad som hänt, och se om man kanske kan få en ny disk med annat märke. För det känns ju inte direkt som att man vill riskera att filerna försvinner igen, när det har gått snett 2 gånger nu på så pass kort tid.

Dikkie: Var din en Maxtor?

Permalänk
Medlem

det kanske kan vara ngt virus som tar bort partitionstabellen? Det funkar att få tillbaks datan med Getdataback men jag tror att det funkar om man gör partitionerna lika stora. Nej jag har en Seagate. har aldrig krånglat iannan...så det är nog inget fel på våra diskar hårvarumässigt skulle jag inte tro.

Permalänk
Medlem

Ok, men är det någon som vet ett bra program för att "hitta" partitionerna igen? Jag kommer inte ihåg hur jag hade partitionerat...

Permalänk
Medlem

jag kollade det med getdataback å då ser man vilken sektor mm partitionen började och slutade på...måste bara ha nått program som man kan ställa in sånt på..om det funkar den vägen..:P

Permalänk
Medlem

Skulle vara grymt schysst om du skriver här, om du skulle lyckas lösa det... för jag hittar ingenting..

Permalänk
Medlem

Måste få tag i något program som man kan dela upp den i partitioner igen..måste vara EXAKT lika stora och man måste kunna ställa in vilken sektor mm den börjar och slutar på. Det kan man se i getdataback. Vet någon nått program som man kan fixa det med? Har testat partition magic men det funkar inte..