Permalänk
Medlem

Datorn slocknar

Tjena

Har fått ett litet problem. För ca en månad sen bytte jag ut delarna i min dator (då en Intel P3) till en med AMD processor.
Specen är följande:
AMD Athlon 1900+
Asus A7N8X -E Deluxe
3 st HDD IBM/Seagate/Hitatchi
1st DVD enhet.

Efter ett tag slocknar datorn när jag sitter och spelar. Jag tror att den är överhettad så jag sänker hastigheten till 1200. Datorn fungerar fint. Fram tills igår. Då slocknar den igen, utan någon större anledning. Nu vägrar den komma längre än Välkommen skylten i windows.

Vad kan felet vara? Jag kontrollerade vad jag har för nätagg och det är på 235W så jag misstänker att det är för klent, men det har ju fungerat fram tills nu?
Kylningen är det inget problem, kör med chassit öppet och breve en öppen balkongdörr så det är rätt kyligt nu.

Om det nu är nätagget, vad ska jag köpa för något? Är student så jag har ju inte mycket $$$ över direkt. Billigt och driftsäkert!

Tack på förhand / Viktor

Permalänk
Medlem

Hade samma problem med min Xp2400+, slutade med byte av Cpu-kylare och chassi. Dock känns det som att ditt nätagg är lite klent, vad är det för kylare till Cpu´n? Du borde nog köra med lådan stängd för att få bästa kylning. Chassi fläktar är ju också en billig investering för bättre kylning, beror ju på om du får plats med det i lådan.
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302754&cks=PRL
Skulle nog satsa på denna före ett nätaggregat.

Visa signatur

aver

Permalänk
Medlem

Har provat att dra ut onödiga enheter (2hdd o dvd) så nu fungerar den igen...får se hur jag ska lösa detta! Tack för hjälpen