Permalänk
Medlem

HTPC hjälp, tack

Jag har tänkt att bygga mig en htpc. Men jag har forskat lite i det och jag har sett att en del har enkla eller mer budget grejer och andra som har värsting grejer i sina htpc.
Så jag undrar om ni kan komma med tips och råd vad jag ska ha för grejer i min låda som jag ska ha till en lcd hdtv.
Vad bör jag först och främst tänka på i processor och grafikkorts väg? Tänkte på nån amd64 och något grafikkort med HDTV. Men måste jag t ex ha en amd64 x2 4400 och 7800gtx för att få bra prestanda?! Hoppas att nån kan komma med lite goda råd

Permalänk
Medlem

Hej,
Nej du behöver inte alls ha en super grym processor och grafikkort för att visa lite film i högupplöst bild på en tv.
Jag har själv en gamal compaq desktop burk med en P3 850Mhz och 512Mb ram i vardagsrummet till en 32" Vanlig TV. Och jag har en PC -> TV Adapter som inte get superbild men jag har inte brytt mig om att köpa ett annat grafikkort.
Och med den burken kollar jag på film , musik , och surfar i vardagsrummet. Allt funkar ypperligt. Men jag har planer på att trycka dit en annan burk snart.

Ett enda krav om du vill kunnna köra ut HDTV är ett grafikkort som kan få ut dom signalerna, vilket du inte behöver betala mer än en tusenlapp för. Sen behöver man reält med processorkraft och rek för att kunna spela 1080i HDTV är en P4 3.2Ghz Prescott för att det ska rulla utan några framelost. En dator jag har uppe P4 2.8Ghz är på gränsen , ibland får man lite så bilden hackar till när man ser på HDTV filmer.

Men om du har en del pengar att sätta så det funkar med en billig AMD Athlon 64 3200+, enkelt moderkort,
"GeCube Radeon X1600Pro CrossFire Ready 256MB DDR2 TV-out DUAL DVI AVIVO RETAIL PCI Express" bra kort med HDTV och Video In så du kan få in videosignaler från typ digitalboxar så man kan spela in det utan att behöva köpa tv kort.
Sen behöver du väl ett fint HTPC chassi och nån fjärrkontroll och lite annat mys.

Sen behöver du en dag eller två att konfigruera upp burken me

Visa signatur
Permalänk
Medlem

All right. Jag sökte på den Gecubes x1600pro men jag hittade inte just den modellen med VIVO, dual dvi osv. Vet du vilken återförsäljare det är som säljer den?
Tänkte även på det här med processorn... är det värt att lägga lite mer pengar på en saftigare om nu pengarna räcker till? En sak till förresten som jag tänkte på. RAM-minnet bör väl vara minst 1024, eller?

Permalänk
Avstängd

köper du ett 6600GT med Purevideo teknik så sköter den deinterlace av 1080i (vilket är det som kräver mest CPU vid HDTV).. Då räcker det med en AMD64 3500+ som förövrigt är mycket svalare än P4...

Visa signatur