Permalänk
Medlem

tips skrivare?

någon som har ett bra tips till skrivare? om man ska köra ut bra covers till dvd-fodral osv? vill ha en som man blir nöjd med till ett bra pris

Permalänk
Medlem

För det endamålet så behöver du ju inte nån toppskrivare eg. Det lär funka fint med vilken bläckstråleskrivare som helst.
Det som kan vara värt att tänka på är att det är mer ekonomiskt om skrivaren har separata bläckpatroner så att man kan byta färgerna för sig.
Canon Pixma iP4200 och Epson R220 har detta om jag inte minns fel. De bör kosta runt 1000-lappen.
Har du råd skulle jag personligen köpt en färglaser. Jag är inte så insatt i olika modeller dock. Färglaser ger en mindre kostnad per utskrift och man slipper problem med att skrivarhuvudet torkar igen osv som kan hända på bläckstråleskrivare. Man får dock inte någon riktig fotokvalitet med färglaser, om man nån gång skulle vilja ha det.

Permalänk
Medlem

jag har Canon pixma 3000. Riktigt bra utskifter på både fotopapper & skivor. Billigare patroner till Canon än Epson är det också(tror jag).

Visa signatur

Moderkort: MSI 990FXA-GD65 990FX CPU:AMD FX-6300 Black Edition&CM Hyper 212 Evo Ram: 8GB Corsair Vengeance GPU: Gigabyte GeForce GTX 750 Ti 2GB OC SSD: Samsung evo 840 250GB HDD: 2x WD 1000GB PSU: Corsair CX 600M 80+Bronze Chassi: Fractal R4

Permalänk
Medlem

Pixma IP4000 eller 5000 om du kan hitta (JME har fortfarande 4000R inne, skynda medans de finns kvar), de senare modellerna (IPX200) har chippade patroner och då måste du köpa orginal.

Orginalpatroner: 119kr/st
Kompatibla: 34kr/st (WesellCD)

Permalänk
Medlem

Piratbläck torkar oftare/lättare in, med service som resultat. Jag är åxå tveksam till att man gör detta på garanti om piratbläck använts.
Därtill så varierar färgerna ofta en hel del på piratbläck, även från samma tillverkare, från batch till batch, i många fall.

Permalänk
Medlem
Citat:

By 2006 the use of chips to prevent or restrict refills are strictly forbidden under European law.

Undrar hur skrivartillverkarna tänker göra nu, enligt denna gamla artikel så ska det vara förbjudet från och med i år alltså. Sökmotorn på EU-kommissionens sida ligger lämpligt nog nere så jag har inte lyckats hitta något formellt.

Om annat bläck torkar in lättare eller inte har jag ingen uppfattning om, jag vet däremot att Pelikan erbjuder sig att ta hand om saken om deras bläck skulle förstöra din skrivare och tillverkaren inte går med på att garantin gäller. Sen kanske 9-star som säljs för 20 spänn/patronen kanske har tummat på kvaliteten vad vet jag

Permalänk
Medlem

Orginaltillverkarna tar säkerligen ut mer än vad de skulle behöva för sina patroner. Jag tror inte att det kostar så mycket att tillverka som de tar ut. Att många piratbläck torkar igen huvudet snabbare är dock ett faktum. Jag har en kompis som tidigare jobbat med service av skrivare (numera jobbar han med andra saker, men ganska nära skrivargruppen) och när han själv jobbade där svor han dagligen över att folk inte förstår bättre. Numera behöver han bara lyssna på svordomarna.
Skrivare där piratbläck använts var/är klart överrepresenterade i statistiken.
Om sedan piratbläckstillverkarna tar sitt ansvar och åtgärdar är det ju bra, såklart.

En annan sak som åxå ofta skiljer är åldersbeständigheten på utskrifterna.