Byte av D-partition till C-partition

Permalänk
Medlem

Byte av D-partition till C-partition

Formaterade precis datorn efter lite strul.

Men nu är det så att jag fått min ena partition som C och den andra som D, logiskt. MEN jag fick den stora disken som jag har grejer på som C och den mindre delen, D-disken, som OSdisk.

Nu är det så att jag vill ha det tvärtom, går det att ändra på?

Permalänk

Det går, men gör det inte. Kommer att ställa till med oändiga mängder strul.

Om det stör dig mycket kan du ju istället mounta dem under samma logiska filsystem. Men låt D:\windows vara D:\windows annars kan du lika gärna installera om windows.

Visa signatur

Jag har ingen signatur.

Permalänk
Medlem

Ja, det bryr jag mig inte om om jag behöver ominstallera windows.. men kanh jag på något sett få C-disken(den stora) som D-disk? Sen om jag behöver installera om windows gör inget..!

Edit: testa flytta Cdisken till E och sedan tänkte jag att jag kan formatera om D så den blir C men ICKE! Allt hoppade tillbaka som det var innan!

Permalänk

slit ut hårddisken med filer o sånt medans du formaterar+installerar windows bara?

Visa signatur

Core2DUO e8200. Gigabyte 8800gt. Corsair XMS2 6400, 2GB. Gigabyte EP35-DS3. Seagate Barracuda 320gb. Corsair 650w nätagg.

Permalänk
Medlem

I kontrollpanelen finns Administrationsverktyg gå in dit sen gå in på Datorhantering in dit och välj Lagring-diskhantering där ska ska du kunna ändra, bara högerklicka sen "Ändra enhetsbeteckning och sökväg"

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Medlem

Går tyvärr inte så.. den säger att det inte går.. och jag kan inte slita ur disken för att det är en disk som är partitionerad till två.. Partition magic hjälpte mig lite, men inte så mycket för det var tillbaka som innan. får försöka igen, annars blir det väl att ta hjälp av en klasskompis och mecka i linux, ska gå där sa dem.