Permalänk
Medlem

Behöver skum förlängingskabel

Bygger en DIY-projektor och har ett litet problem. En kabel som sitter mellan två kretskort är för kort för att man ska kunna vika ut dom så dom inte täcker skärmytan. Kabeln är helt platt med ca 10 stift som man klämmer fast i ena änden. Så frågan är, tror ni man kan få tag i en sådan på någon elektronikbutik eller på internet någonstans. Vad tror ni?

http://kentec.net/pict/ffc/ffc.jpg

Den ser typ ut som den näst understa.

Permalänk

en plats remsa med massa koppar kablar i?.. elfa kanske ka ha.. men problemet me de är att d buktar ut i anslutningarna så jag tror inte de blir lätt .. kan du inte försöka dra den en annan väg eller löda egna kablar istället?

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Ja det är någonting sånt jag söker tror jag. Men det vore trevligt om det vore en hona som jag kan sätta ena änden i, det går nämligen inte att ta bort det stycket från kortet.

Den ska passa i en sådan kontakt som man "viker upp" en plastbit på och sedan för in kabeln 2mm ungefär och sedan fäller ner plastbiten för att låsa fast den. Jag har en bild här på kontakten. Mycket dålig skärpa men så ni ser ungefär. Det är nog typ 15 stift på den.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload4/asd-ttc.jpg