Permalänk
Medlem

Bärbar dator till sambon

Hejsan!

Jo nu är det såhär att jag är ute på uppdrag för min sambo och hon vill införskaffa sig en bärbar dator till ett rimligt pris.
Då varken hon eller jag är några större datorexperter så vänder jag/vi oss nu till er mer rutinerade herrar och tjejer.

Kraven för datorn / Vad den ska klara:

* Hyffsat med lagringsutrymme
* Word
* Winamp / wmp
* Tanka film / musik
* Kolla på film
* Poker
* Wlan
* TV-out (inget som behövs finnas, men det vore ju kanon om det gjorde det)

Hon ska alltså inte spela några krävande spel eller liknande på datorn, bara göra jobb relaterade saker, lyssna på musik, tanka och kolla på film.

Ge gärna förslag på tänkbara laptops som funkar till dessa saker.

Vi skulle helst se att inte priset översteg 5000:- men det kanske är ett helt orimligt önskemål?

Sen tänkte jag även höra om det är värt att se begagnade bärbara som alternativ? Eller är det som jag hört att de kan bli väldigt slöa osv.

Så det var allt jag hade på hjärtat, är det något ni undrar över eller något jag missat att skriva med så skriv så ska jag utveckla så gott jag kan

Tack på förhand och ha en trevlig dag!

Mvh / mpuff

Permalänk
Medlem

finns ju flera nackdel med att köpa beg. den störrsta enligt mig är att batteriet oftas är utslitna.. och då förlorar man ju datorns största funktion.. mobiliteten.. men sen så finns det ju "felköp".. personer som har köpt bärbara som säljer typ efter en månad eller så.. så länge dem har kvitto kvar så är ju dessa beg. ett bra köp englig mig.. och dem får man oftas 1-2 tusen billigare för att vara några månader beg. annars är det lite svårt att få en hyfsad dator för 5000kr.. vad jag menar med hyfsad är att den inte är så framtid säker..

jag tycker att ni ska lägga till några tusen så att ni får en dator som ni kan använda åtminståndet 2-3år utan att behöva uppgradera..

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010092969

Visa signatur

d3d3LmRpY29ycC5zZQ==

Permalänk
Medlem

Okej tack så mycket!:) Jag ska konferera med sambon se vad hon är villig att göra!

Men om man ska slå till på en begagnad och göra ett bra köp ska det alltså helst finnas ett kvitto samt garanti kvar så man kan byta.

Permalänk
Medlem

Om hon inte tänker ändra sina datorvanor inom den snara framtiden (genom att vilja spela tunga spel) så klarar nästan alla nyare laptops av det som hon har ställt upp som krav utan problem.

Och eftersom det inte behövs en alltför avancerad maskin för de där uppgifterna så kommer den således också att bli "out-of date" rätt snart.

Men som sagt, om det bara är de sakerna hon ska ha dem till så duger i princip vilken bärbar dator som helst (nyare sådana).

Här har du ett litet urval som alla kostar under 6500:- (finns bara en för under 5000 och kvalitén på den vet jag inte något om, acer är det en del som haft problem med men tycker själv att det är ett helt ok märke:)

http://se.pricerunner.com/computing/computers/laptops/browse?...

Edit: angående bagagnade datorer gäller som allt annat, kolla vilket skick den är i. Är den i fint skick (med kvitto o dyl) så kan man ju köpa en sån istället för en dyare och ny.

Och vad beträffar batteriet så är det förbrukningsvaror, det måste man ha i åtanke. Men som med alla andra utgifter vill man inte ha en sån (iaf inte än pålänge) så kolla att batteriet funkar som det ska med ifall du ska köpa begagnat.