Permalänk
Medlem

ADSL2+ Router\Modem fråga, Telia

H-hej.... jag är väldigt sällan på denna del av sweclockers så var snälla =p.
Bakgrund:
Min familj har nyligen fått Telia 24mbit, tidigare hade vi 8mbit.
I begynnelsen hade vi först en netgear, som dog. Efter denna fick vi en ny på garantin, som dog. Och efter dessa upplevelser av netgears kvalitet så köpte vi en Linksys WAG354G, denna underbara skapelse av prestanda och yttre skönhet är ett köp som vi är mycket nöjda över. Det är en kombinerad ADSL2+ Router\Modem.

Sedan fick vi 24mbit... Det bryter hela tiden, oförusägbart. Vi har kontaktat Telia support och de säger att "enheten harmonerar inte med vår utrustning".
Nähä? Linksys skickar med på install cden inställningar just för Telias utrustning men det stämmer väl ändå inte då... Nu har vi fått ett modem från Telia utan kostnad vilket är väldigt trevligt i sig, snällt och så... Men jag älskar ju min WAG354G! Och som det är nu har vi ingen router och ena datorn går endast på Wlan.

Så nu till frågan: Går det att helt enkelt bara använde router delen i vår fina Linksys?
Det skulle hjälp otroligt mycket då jag knappt kan sova på nätterna nu när jag är utan brandvägg och alla trevliga funktioner som fanns i min WAG354.

Tacksam för svar och på återseende, om inte nån hacker eller monstervisrus äter upp min dator.

MVH KvarX

Permalänk
Medlem

Fungerar det bättre med modemet ni fick av telia då?

Och svar på din fråga är ja, kolla i din manual eller i routerns administration för att stänga av modemfunktionen.

Visa signatur

N/A

Permalänk
Medlem

Angående hur det funkar så funkar det utmärkt, uppe i 16-17mbit och det bryter aldrig med det nya modemet.

Jag har kollat men det närmaste jag kommer till att stänga av modemet i den kombinerade, den gammla altså. Är en funktion som är tvärt om, det stänger av routern i Linksysen... =/