Permalänk
Medlem

HP Pavilion DV5092EA

Jag har hittat en dator som verkar intressant och passar mig på egenhand, fick ju inte så mycket hjälp av min förra tråd http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=654... . Länk till spec. finns på http://se.pricerunner.com/computing/computers/laptops/609317/... . Den är snabb, har inte för bra grafikkort. Men tv-out, ett sound blaster live ljudkort, stor hdd och 15.4 tums skärm med bra upplösning. Tyvärr hittar jag inte en enda recension/omdöme på den och det känns inte särskilt lovande. Så är det någon som har erfarenhet av HP 5092?

Permalänk
Medlem

Nog ser den väl bra ut, dom där datorerna är även väldigt iögonfallande i mitt tycke.. dock är det ju lite synd att HP ska envisas att slänga in Radeon 200 express i alla sina datorer.. men ska du inte spela så är den nog trevlig.

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk
Medlem

Nej jag ska inte spela och det är därför den här datorn känns väldigt lockande. De flesta andra datorer med i övrigt samma prestanda verkar ha grafikkort som matchar det. På det här sättet hoppas jag slippa lägga pengar på ett fint grafikkort som jag inte har någon användning för. Hoppas bara att någon har lite att berätta om den så jag slipper köpa den enbart på specificationerna.

Permalänk

Jag har sedan ett drygt halvår en HP i ze2000 serien, som har ett innankråm i stort likt det i datorn, som du refererar till. Fungerar utmärkt och är fullt tillräcklig för 'normalbruk'. Utöver surfning, text- och bildbehandling duger den väl till vissa spel som t.ex. Railroad Tycoon 3, Locomotion, Links.
Du gör säkert inte någon dålig affär, om du satsar på den.

Visa signatur

Words, words, words !

Permalänk
Medlem

Jag känner mig fortfarande skeptiskt till att ingen har recenserat den. Är inte det konstigt? Senaste elektronikprylen jag köpte var en kamera och den kunde jag hitta 10-tals recensioner bara av proffs, och betydligt mer enkla omdömen. Tre googlesökningar på "HP Pavilion DV5092EA+review" , "HP Pavilion DV5092EA+omdöme", "HP Pavilion DV5092EA+recension" ger sammanlagt 9 unika träffar - inte en enda med vettigt innehåll! Samtidigt finns det en del svenska onlinebutiker som säljer den, väldigt konstigt.

Permalänk

HP Pavilion DV5000 skall du söka på.

http://reviews.cnet.com/HP_Pavilion_dv5000z_Turion_64_2_2GHz/...
och
http://reviews.cnet.com/HP_Pavilion_dv5000z_Turion_64_2_2GHz/...

Den senare ger en fullständig 'review' av maskinen.

Visa signatur

Words, words, words !

Permalänk
Medlem

Tack för länkarna, väldigt bra. Men jag undrar ändå hur pass relevanta dom är för min tänkta dator. För visst är det inte samma burk, bara samma serie? Grafikkortet verkar vara samma; processorhastigheten är inte det. Inte heller hdd storleken, eller utgångarna, ljudkortet eller os:et. Så hur kan man vara säker på att just den här modellen i serien har samma kvalité?

Permalänk

De är fullt relevanta, då det gäller samma serie. Samma produktionsställe, samma uppbyggnad och kvalitetsnivå..
Detalj- och utrustningsskillnader finns givetvis. Mellan Europa- och US-modellerna. Mellan Europamodellerna. Tyskspråkiga har sitt tangentbord, fransoser sitt, danskar sitt, finnar/svenskar sitt.

Svenska HP, som känner våra krav och behov, beställer givetvis hem svenskanpassade maskiner.

I USA har man fördelen att kunna själv-konfigurera sin 5000 HP.

Köp du lugnt en HP 5000!

Permalänk
Medlem

Jag tror att jag är övertygad, tack för all hjälp! Nu väntar jag bara på svar från theclickstore, mailade dom i söndags. Dom har nämligen det bästa priset, men det står inget om fjärrkontroll på den sidan, vilket det gör på många andra sidor (bla. HP). Det är samma modellnummer också.

Permalänk
Medlem

Jag är också väldigt sugen på den. Du får en digitalTV-mottagare USB på köpet hos Dustin:

http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010093745

Här är en ytterst fin bild på skönheten:

http://images.tomshardware.com/2006/01/07/6_hp_dvd_notebook.j...

Här är en bra användarrecension, dock har han en "sämre" modell i serien, men läsvärt ändå:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=1260136

Visa signatur

Utvecklare med f-skatt. http://www.andreasbergstrom.com

Permalänk
Medlem

Hmm nu blev jag fundersam. Pricerunner sätter 10419 kr som bästa pris. Dom har med Dustin också, på 10995 kr (från igår). Inte kan dom ha dumpat den närmare 2000 över en dag?? Och dessutom med digitaltvmottagare. Produktnumret i den annons du länkar är också annorlunda; 5010093745 jmf. ET055EA#AK8 på clickstore. Dustin kallar också modellen för DV5092 till skillnad från dom jag har kollat på där modellen är DV5092EA. Du kanske kan reda ut det här Adestro?

Permalänk
Medlem

Ailert: Priset på Dustin är exkl. moms. Jämnfört med Clickstore är det 3-400kr mer, DigitalTV-setet är värt runt 500kr.

Alla återförsäljare har inte lika artikelnummer på sina varor.

Visa signatur

Utvecklare med f-skatt. http://www.andreasbergstrom.com

Permalänk

Utan att vara helt insatt i HP's modellmärksystem, så vet jag i alla fall att US i slutet anger US-marknaden och EA anger EU-marknaden.
Märkvärdigare än så är det inte.

Visa signatur

Words, words, words !

Permalänk
Medlem

Oj vilken miss av mig. Då är jag med. Dustins privatpersonsvariant (dustinhome) har samma erbjudande också. 500 för en garanterad fjärrkontroll samt usbtvn låter rimligt. Speciellt som clickstore inte har svarat på mailet än - dåligt tecken. Då får vi väl se vem som köper den först Adestro. Förresten fungerar inte bildlänken.

Permalänk
Medlem

Ailert: Jag tror nog Dustin, med flera decenniers erfarenhet, är mer att lita på än theclickstore. Bästa supporten jag kommit kontakten med har dock shg.biz, synd att de inte har större utbud. :/

Jag vet inte riktigt om det blir den. Antingen smäller jag på med denna:
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010094007

Eller så blir det den simplaste varianten i DV-serien, DV5003. Sen leva på den tills jag bestämt mig för en Turion 64 x2 eller Core Duo laptop.

Köper du den så kom gärna med synpunkter på den! Lägg till mig på MSN om du vill: andreas.bergstrom@gmail.com

Visa signatur

Utvecklare med f-skatt. http://www.andreasbergstrom.com

Permalänk
Medlem

lite synd att dom kör med ml varianten. Ml = 35 watt, mt = 25 watt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

nussse: Ja, det är väldigt tråkigt. Och MT kostar ju 2000kr att köpa separat...

Visa signatur

Utvecklare med f-skatt. http://www.andreasbergstrom.com