Permalänk
Medlem

Modem+Router=Problem

Tjenare!

Sitter och har lite problem med internet anslutningen på jobbet.
Vi har skaffat ett nytt modem men det verkar inte vilja funka med routern.

Modemet är en Netgear ADSL Modem Router DG 632 och Routern är en D-Link DI-514. Jag har testat med lite alla möjligt men jag hittar inte Modemet om jag kopplar det genom routern. Har ändrat IP:n på modemet så det inte är samma men hjälper ändå inte. Kopplar jag bort routern så går det att komma åt modemet och komma ut på internet. Drar jag dock ur nätverksladden och sätter iden igen så funkar det inte. Blir inte redigt klok lite tips på vilka inställningar som är lämpliga så det funkar vore trevligt.

Kopplingsschema

Telejack-------Netgear ADSL Modem Router DG 632-------- D-Link DI 514------ Ut till 2 stationära datorer.

Kanske funkar bättre med en switch istället för D-Link Routern Men borde ju funka ändå. Modemet har en vanlig ethernet ut gång och en USB men vill ha det kopplat genom D-Link router efter som den har WLAN som vi använder ibland

Tack på för hand XX6

Visa signatur

Karlsson

Permalänk
Medlem

Du måste stänga av NAT funktionen i Netgear modemet. Då kommer det att funka.

Permalänk
Medlem

Det ska jag testa. Får se om det hjälper.

EDIT:Testade att inaktivera NAT ingen skillnad. Hittade sen en inställning där man kan välja om man vill köra modemet som bara modem eller modem och router. Tog då och valde bara modem då vilket borde vara det bästa. Har ju ingen nytta av 2 routrar efter varandra.

En annan sak som är jävligt störande. För att komma åt modemet måste jag koppla datorn dirket på modemet för att kunna komma åt det och komma in på inställningarna. Men det är ju inte alltid man kommer in. Oftats kommer det upp begränsad eller ingen anslutning nere i hörnet vid dom 2 skärmarna som blinkar. Lamporna för kontakt med internet och datorn lyser så det skall ju vara kontakt, Men varför fungerar det bara ibland??? Är lika dant på bägge datorerna. Router kommer jag dock in på dirket när jag kopplar in den. Vad är det för fel. Är det nått galet med internet anslutningen eller??? Även det gamla modemet är seg ibland. För oftas inte någon anslutning med router och internet med den. Därför det skulle bytas. Men det gamla funkar ju bättre än det nya iallafall för det funkar ju åt minstone.

Har även testat med och utan splitter/filter men ingen skillnad har testat lite olika kablar ingen skillnad. Testade även att koppla in med usb anslutning samma sak där begränsad eller igen anslutning. Hade det varit själva telefon linjen så borde man ju åt minstone komma åt modemet. Men icke.

Föresten varför har man en router med endast en ethernet utgång på och en USB??? Känns ju ganska meningslöst. Bättre att ha en 4 portar då så det är lite lönt. Är det om man vill koppla in en switch efter sen eller?

EDIT 2: Funger nu. Stängde av allt sen så kopplade jag in modemet och lät det stå 2minuter sen kopplade jag inte router och lät den stå 2 minuter och sen kopplade jag in datorn och vips så funkade det konstigt nog. Får se hur länge dock

Visa signatur

Karlsson