Hem pc:ns dagar snart räknade

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barak
Subventionering av hem pc köp är en av anledningarna till att så många kunde skaffa dator tidigt! Tycker det är helt idiotiskt. Många skulle inte ha råd att skaffa dator hemma.
Men är man borgare funkar ju "pappa betalar allt blir frid och fröjd"...

Ja visst var det en bra sak att fler kunde ha en dator hemma. Dock tycker jag verkligen inte det ska vara något att spela på. Annars kunde vi ju börja subventionera leksaker även för dom som inte spelar dator spel utan hellre har en rolig bil, reser mycket osv. Men tanken var väl att alla skulle ha till gång till dator och inte få en billig leksak?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Jag håller faktiskt med dig. Många har en PC tack vare hem-PCs.

Det borde väl finnas en enorm mängd hem-pcs i sverige? Kanske mer än 50% av alla datorer?

Det finns extremt många hem pc datorer i sverige. Tycker att ungefär alla man känner skaffar en ny dator vart tredje år.

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Jag håller faktiskt med dig. Många har en PC tack vare hem-PCs.

Det borde väl finnas en enorm mängd hem-pcs i sverige? Kanske mer än 50% av alla datorer?

Ja det är pga. hem-pc som det finns så många datorer i Sverige MEN syftet med det var att fixa datorkunskap hos svenska folket inte subventioner datorer som används för att spela på vilket är det som är.

Och varför ska jag subventionera en dator för någon när jag köper min själv utan några skatte rabatter?

Varför inte skatteavdrag på bilar för det är ju bra om folk vet hur man kör och byter däck mm.?

Staten ska inte subventionera någonting så vanligt och numera billigt som en dator.

Visa signatur

Citera för att vara säker på svar!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne2k
Vad jag minns från tiden då vi funderade på att beställa en HemPC från farsans jobb så fanns det minst 2-3 olika datorpaket, varav en var värsting, så ni har fel när ni säger att alla var/är spel/värsting datorer.

Komplett.se har ju bra HemPC erbjudanden iaf, skrota Compaq, HP och sånt skit..

f.ö. ingen mer åsikt

Då jag hade fast arbete för några år sedan så var ingen som jag blev erbjuden som inte var utrustad för kunna spela de nya spelen.
Den billigaste HemPcn på komplett kostar 8.718:- utan skärm och det är i det högsta laget det.
http://www.komplett.se/k/ci.asp?sku=10211
Den bästa datorn har de gett titeln.
"Komplett HemPC Extreme"
Starkaste speldatorn någonsin, i 3DMark krossar den allt motstånd. Ingen dator vi har testat kommer ens i närheten av resultateten.
http://www.komplett.se/k/ci.asp?sku=10214
Och det är precis det som de sämst ställda i sverige behöver mest, synd bara att de inte har arbete så de ens får hyra en sådan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Sen när det kommer till ansvar så kan ni fråga er varför inte brandmän/poliser har dom högsta lönerna i samhället eftersom dom faktiskt riskerar sina liv i tjänsten i kombination.......

Den främsta orsaken är att de inte privatanställd utan statligt anställd. Skulle en privat arbetsgivare vilja anställa en med samma arbetsuppgifter om det vore lagligt, så skulle det inte bli billigt.

En bra dator för vanligt skolarbete idag får man för under 1000kr med skärm (kolla ex på tradera), så argument om att alla inte skulle ha råd med en skoldator men ha råd med att betala från runt 140 kr i månaden ger jag inte mycket för.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
...Varför inte skatteavdrag på bilar för det är ju bra om folk vet hur man kör och byter däck mm.?

Sneglar på en M3, undra um jag kan få den på bruttolönen

Permalänk
Hedersmedlem

Började en rensning av tråden, men sen blev det för många inlägg som var blandade med bra respons och skit.

Så ni får ta och diskutera vad verkligen nyheten handlar om, och inte glida så mycket off topic.

*tråd rensad*

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
M3 cab

Neeej, CSL

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Sossarna VILL INTE acceptera att folk inte är likadana. Högerstyret ser till individen, vänsterstyret ser till gruppen.
Det FINNS folk som inte VILL studera, det FINNS folk som inte ORKAR ha ansvar, det FINNS folk som inte VILL lära sig nya saker hela tiden p.g.a. nya produkter, det FINNS folk som inte VILL plugga 4 år gymnasium för att bli tvingar möjligheter att komma in till högskolan.
Folk ÄR olika, men inte f-n ska en som städar ha samma lön som en som har ansvar för ett helt företags produktion (tex servicetekniker mm).

Rätt intressant när man ser hur olika vi tänker eller snarare känner.
En människa som anser att individen är viktigare än gruppen tror
jag mer röstar känsla än på behov.
Mina egna behov ska inte gå före mängdens, men tyvärr så har många gånger vi människor väldigt svårt att ta in det pga av vår mentalitet.
När mitt eget "JAG" är det viktigaste i livet så kommer det förr eller senare att drabba andra i min närvaro pga min brist på "Empati".
Vi drivs ofta av instinktiva beteénden där revir tänkandet är i topp.
När man läser på Aftonbladets blogg så blir man mörkrädd av alla sk blå röstande individer som nu önskar alla sjuka och arbetslösa åt helv.
Dom sk "Soffpotatisarna" ska nu få smaka på det sura äpplet och få betala för deras "lathet", hur fan är det ställt med folk idag?
Har dom blivit tappade i golvet som nyfödd eller är det bara ett tecken på människans tydligen obegränsade egoism.
Jag skäms över deras enorma dumhet, folk är inte lata, det är bara det att
det finns brist på jobb samt så finns det faktiskt folk som är sjuk.
Kommer det att bli fler jobb nu än tidigare?
Nej, jag tror inte det!
Samhället är genomsyrat av en massa giriga människor som bla kommer att se slopade arbetsgivaravgifter som en ekonomisk tillväxt i företaget, för nu slipper dom betala för dom som är redan anställda.
Att det kommer att bli en tillströmmning av nya anställningar pga detta tror jag vad jag vill om.
Varför är det mindre jobb idag än tidigare?
Ja, teknikens framfart med maskiner och datorer har ju år för år stulit en massa jobb och värre kommer det att bli i framtiden.
Även så flyttas produktionen många gånger utomlands till låglöneländer, allt för avkastningen så att aktieägarna blir nöjda.
Riskerna med en sk blå regering, är att om dom inte klarar av att leverera dom arbeten dom har lovat så kommer en väldigt massa människor få det mycket svårt.
Jag har jobb så jag känner mig "Säker", men jag tycker synd om alla andra stackare som ska behöva förlora den trygghet som finns i ett väldigt girigt och egoistiskt samhälle!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
[...]

Du som påstod att Sverige var det mest datortäta land har grymt fel förresten. Just nu i Europa tror jag Nederländerna leder

Bor det folk i Nederländerna?

Visa signatur

Hej. Ge mig pengar

Permalänk
Inaktiv

Är så trötta på alla egoister...

Vissa här som även dom är väldigt inkörda på sitt spår och inte kan förstå att det finns mer med Hem-PC konceptet än stora speldatorer.

Vill ni nu ha ett klassamhälle, se mer till er själva och anklaga alla som inte klarar sig ett samhället för latmaskar och smitare så gör det. Jag är en av dom sista på som påverkas, men tycker det är synd att se mina medmänniskor lida bara för att mer människor inte vill vara med och hjälpa varandra.

Sen får Knashatt gärna berätta var man är tvingad att gå 4(!) går i gymnsiet? Inga större problem att bli sopare utan utbildning om man är rätt person för det och har rätt inställning. Många av dom som inte går gymnasiet, och många av dom som går där också, har en väldigt tråkig inställning till allt. Har jag ett företag där jag behöver en sopare kommer jag inte begära att han är utbildad i städning men han/hon får jättegärna vara posetiv och trevlig på ett sätt som tilltalar mig.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DenBlåaTomburken
Bor det folk i Nederländerna?

Jättekul du, vad tillför det där till tråden?
Ingenting på någon nivå för det är inte ens kul.

Och Jimbo, det finns faktiskt folk som utnyttjar systemet och dessa är skulle jag gissar inte så himla få.
Sen är det också så att sossarna har tvingat ut folk i förtidspensionering vilket är en permanent lösning på att få bort folk från arbetslöshets siffrorna.

Jag kan inte säga att Moderaterna är lösningen på allting men Alliansen tillsammans är tusan så mycket bättre än sossarnas politik för det har inte ens varit sosse politik utan bara politik för att hålla kvar makten.

Fillemang det finns inte mer än stora speldatorer som subventioneras till höginkomsttagare för det är det hem-pc ÄR!!!

Typiskt Göran Persson lösning, lägg till ett nytt bidrag/skatt för en specifik sak istället för att lösa grundproblemet med att det är för högt totalt skattetryck.
Nuvarande system är alldeles för komplicerat med HÖGAR av regler och bidrag och skatter hit och dit så att ingen vet igentligen vad alltihopa är.

Visa signatur

Citera för att vara säker på svar!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jimbo66
bla, bla, bla, långt bittert inlägg, bla, bla

Jimbo, Hur är vädret på din planet? Här på jorden är himlen blå och de allra flesta människor är inte giriga egoister som skiter i alla andra. Du är välkommen hit!

On Topic: Hem-PC var en bra idé ursprungligen men har nu helt spelat ut sin roll. Här är huvudanledningarna:

1. En dator kostar inte längre 30000:-
2. Under nuvarande regler är Hem-PC inte lönsamt om man har under 25000:- i lön (om man räknar på hela kostnaden plus inverkan på pensionen) .
3. Varför ska bara de som har fast jobb få en subventionerad dator?
4. Vem som helst (förutom de som har betalningsanmärkningar) kan idag köpa en dator räntefritt och betala en månatlig avgift.

Så använd pengarna till något vettigare istället. Varför inte t.ex. fortsätta utbyggnaden av landets fibernät?

Visa signatur

| Ryzen 5800X | ASUS X570 TUF | 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600 CL16 | Asus RTX 3080 Strix OC | 2x Samsung 970 Evo 1TB M2 SSD | Seasonic 850W Focus Gold modulärt || Kylning: Corsair H115i PRO, 9x 140mm Be Quiet! Silent Wings 3 PWM || Skärm: ASUS MG279Q || Chassi: Fractal Design Meshify 2 Dark TG

Permalänk
Medlem

Tycker det är bra att hem pcn försvinner.

Har man inte råd med en dator för 500kr som klarar surfning, skriva ordbehandlare och skicka e-post etc har man nog värre problem än att behöva ha en dator.

Permalänk
Medlem
Citat:

"folk är inte lata, det är bara det att det finns brist på jobb samt så finns det faktiskt folk som är sjuk."

Det finns faktiskt folk som ÄR lata.
Annars har alla lika stor chans att från början utbilda sig till något svårare och mer högavlönat jobb.
Vi har som ni kanske alla vet gratis utbildning för det mesta i sverige.... Däremot om man (som jag) inte tar tag i saker i tid (gymnasiet t.ex.) så får man inte kanonbetyg vilket försvårar. Då underlättar pengar. Var är felet? Om du har lyckats från början och dina barn inte gör det på första försöket men sedan ångrar sig skulle inte du vilja hjälpa dem då? Visst är det inte rättvist men vakna livet är inte rättvist.
Jag håller med om att den här subventionen bör avskaffas. En kontorsdator kostar idag inte kanonmycket, och kollar du på begagnat(man behöver inte 3ghz för att surfa och skriva) så finns det billigare alternativ. Lägger du undan 200kr i månaden har du en dator som fungerar snart.
För de ensamstående mammorna (papporna) utan kanonjobb är jag ledsen. De var de ENDA som förtjänade denna subvention enligt mig.

Visa signatur

"Jag har funnit det"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dance
Jimbo, Hur är vädret på din planet? Här på jorden är himlen blå och de allra flesta människor är inte giriga egoister som skiter i alla andra. Du är välkommen hit!

On Topic: Hem-PC var en bra idé ursprungligen men har nu helt spelat ut sin roll. Här är huvudanledningarna:

1. En dator kostar inte längre 30000:-
2. Under nuvarande regler är Hem-PC inte lönsamt om man har under 25000:- i lön (om man räknar på hela kostnaden plus inverkan på pensionen) .
3. Varför ska bara de som har fast jobb få en subventionerad dator?
4. Vem som helst (förutom de som har betalningsanmärkningar) kan idag köpa en dator räntefritt och betala en månatlig avgift.

Så använd pengarna till något vettigare istället. Varför inte t.ex. fortsätta utbyggnaden av landets fibernät?

Tydligen så har du inte läst på vår planets historia och läst resebroschyren innan reste hit till planeten Tellus , (Ta inte illa upp jag bara skojar
Nä, alla människor är inte giriga, men många gånger så leder höga positioner inom näringslivet till maktmissbruk och girighet, tyvärr!
Det är en mänsklig faktor som är ett faktum som vi inte kommer ifrån.
Vi säger att många utnyttjar systemet, men vad gör då dom i topparna som
försöker att suga ur varenda krona till varje pris ur samhället även om dom måste sparka 100-tals med människor?

Men dina ideér ang Hem-PC tycker jag är väldigt bra, skrota hem-pc´n och lägg pengarna på Fiberutbyggnaden istället.
Många vänner som har tagit datorn genom företaget tycker jag har blivit lurade.
Man får ju mer "burk" för pengarna för samma summa (ibland lägre) i månaden om man nu köper den på avbetalning.
Tidigare så var datorer dyra men så är ju inte fallet längre!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Tyvärr måste jag svara på detta fast det är välidgt Off-T.

Det är faktiskt Sossarna som har skapat klassamhället då dom tycker det är fult att tex jobba som lågavlönad sopare eller som vanlig bilreparatör, därför tvingar dom på alla ungdommar som ska gå gymnaseiet att plugga så dom kan komma in i högskolan. Detta har medfört att det aldrig någonsin har varit så många pojkar som har hoppat av gymnasiet då dom inte klarar av all teori.

Sedan så anser sossarna att det är fult att jobba som städare hemma hos en familj, det är så fult att det inte är bra enligt sossarna att låta vanliga svensons ha råd att anställa en städare då båda två i familjen jobbar heltid och har inte den tiden att städa.

Högerfolket ser inte ner på folk som jobbar inom det sossarna anser är fula jobb. Högerfolket vet att ALLA är lika värda och ALLA är lika viktiga i samhället. Varför ska en sopare behöva plugga stenhårt i 4 år för att klara av att komma in i högskolan?

Sossarna är dom som har skapat klassamhället, inte högerfolket!
Det är sossarna som ser skilnad på folk och fä!

Det sossarna är emot är att städhjälpen ska skattesubvensioneras. Svensson som tjänar 20K i månaden kommer inte att ha råd med städhjälp vare sig den är skattesubvensionerad eller inte för precis som med hem-pc så är det den som tjänar mest som får göra störst avdrag.

Lite kul att se en del moderater som tycker att det är bra att deras skattepengar inte ska gå till att subvensionera hem-pc men de har säkert inget emot att deras skattepengar går till Reinfeldt och andra högavlönade som kan betala sin städhjälp utan skatteavdrag. Undrar vad Svensson som tjänar 20K i månaden tycker om att betala skatt så att högavlönade ska få göra avdrag för något som han själv aldrig kommer att ha råd med?

Permalänk
Medlem

Från början var tanken (om jag inte misstar mig nu) med HemPC att öka kuskaperna om datorn vilket företaget gillade skarpt eftersom PC´n började sprida sig på företagen.. Dvs. med en HemPC så lärde sig den anställde att använda en dator som dom själv mer eller mindre bekostat utan att arbetsgivaren behövde skicka anställda på dyra kurser på arbetstid.

Fenomenet HemPC är väl 10år gammalt nu?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

I mitt fall skulle jag se den som kunde plocka ihop samma dator för billigare pengar. För mina 14000kr brutto har jag fått en dator som på datorbutiken.se i lösa delar skulle kosta i runda slängar 32000kr inkl programvara (vi har förbannat bra avtal men det kan bero på att de köper in i runda slängar 2000 datorer).

Det roliga i kråksången är också att delarna som sitter i datorn är standardprylar, dvs moderkort från Asus, graffe från Leadtek.

Släng sedan på 3 års riktig garanti (dvs fixar alla fel som du inte själv direkt orsakat) så är det riktigt bra pris.

DÄRMED INTE sagt att idén men HemPC är en lösning som ska fortgå men dyrt vet jag inte om det är (om man inte har oturen att jobba på ett företag som nöjer sig med dyra märkesdatorer med egna hårdvarulösningar)

Om jag skulle kunnat köpt denna på lämplig "räntefri" avbetalning skulle det hela landa på cirka 1350kr/månad i två år eller om det fanns 900kr/mån i tre år.

Visa signatur

"The GauntMan knows he will win"

Permalänk
Medlem

Jag håller med om att hempc-konceptet missbrukats, mest pga otydliga regler som dock tydliggjorts under den tid hem-pc funnits. Ett stort fel har också varit att inte arbetslösa, långtidssjukskrivna mm innefattats av systemet.

Lite fakta:

* I tråden pratas om enorma plasmaskärmar som levererats med hem-pc. I skrivande stund är den maximala storleken på en bildskärm som får levereas med en hem-pc 30"

* Högsta tillåtna månadsavdrag för hem-pc är 800 kr / månad

Man får heller inte glömma den effekt som hem-pc har och har haft för att få ut ny teknik hos svenska folket. Folk får via hem-pc:n eller hörsägen om den behov av tillbehör och utrustning som de inte visste fanns. På så sätt verkar hempc-konceptet också marknadsstimulerande för teknikprodukter utöver PC, som tex hemmabio, digitalkameror, nätverksprodukter och bredband. Iom detta är jag inte så säker på att nettoeffekten av ett avskaffande av hempc-reformen är positiv för sveriges ekonomi som helhet.

Jag förstår därför heller inte er som pratar om att de hem-pc-maskiner folk behöver är skrivmaskiner. Datorn är ju så mycket mer idag.

Permalänk
Medlem

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av FilleMang
[B]Msh!; Hur stor del av marknaden är Mac? Bättre att ungarna kör PC så dom kan hantera större delen av marknadens datorer sen. Sen är laptop extra pengar... Men visst, möjligheten borde finnas.

Inte speciellt stor men dock så är mac enligt mig bättre arbetsdatorer än pc

Visa signatur

-

Permalänk

på första sidan var hm-pc-avtalet dyrt...

några sidor senare så var man snål om man köpte det... hur ska det vara nu då?

I utopia är en hem-pc avtal onödigt, men i sverige och säkert många andra länder så är det kanske den enda chansen till att familjer kunde skaffa en dator, då pga av t ex, ansträngd ekonomi går inte att spara, betalningsanmärkningar, taskig insikt osv.

Alla verkar tycka att det inte är en rättighet... men det är det nog precis som TV:n. (i socialbidraget tex ingår avgift för TV-licens eftersom det anses att man skall ha rätt till det) Utan dator hamnar nog alla i familjen efter då många funktioner i sammhället förutsätter redan nu att man har en dator med internet uppkoppling. Och värre lär det bli då det förutsätts att medborgarna skall göra mer själva så företag och myndigheter kan minska ner på administrativ grejjer... Sen att ha ungar nu som inte kan kommunicera med kompisar via MSN, spela spelen som alla andra gör eller nått... det är bara absurt att slänga ur sig sånt som att en ensamstående morsa med två tonårsungar skulle gå och köpa sig en dator kontant, lönen före skatt kanske ligger på 17k före skatt, bb ger 2k till... men som alla vet så finns ju hyra och skatt... ungar ätermat och ska ha kläder... osv.. blir inte så mycket kvar då...

ett litet avdrag på lönen då på 200.400 kr är då den enda vägen. Så tyvärr kommer många nog att tappa kontakten med datorer i hemmet inom en snar framtid... det går ju inte att uppdatera hur mycket som helt heller..

Visa signatur

bomärke

Permalänk
Medlem

Fick höstens HemPC erbjudande i förra veckan, aldrig skaffat hempc och skulle troligtvis aldrig göra det heller, men tycker det verkar rätt så prisvärt....

CPU: Intel C2D E6600 2.4 RAM: 2048MB HDD: 500GB SATA Grafikkort: nVidia GeForce 7950GX2 PCIe 1024MB, HDTV Ljudkort: Soundblaster X-Fi Fatallity FPS (64MB) DVD-läsare: 16X DVD-brännare: Dual DVD burner (double layer) Högtalare: Labtec Pulse 385 (2.1-system) Nätverkskort: 10/100/1000Mbps Trådlöst: WLAN 802.11b/g Mediabay: Läsare för: Compact Flash, Secure Digital, Smart Media etc. Övrigt: Trådlöst tangentbord, optisk rullmus. Monitor: 22" WideScreen (Fujitsu Siemens Scaleoview H22-1W)

Bruttokostnad: 21960:-
Nettokostnad: ca 13800:- (räknat på att man tjänar mellan 125000-320000kr per år)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gtk
Fick höstens HemPC erbjudande i förra veckan, aldrig skaffat hempc och skulle troligtvis aldrig göra det heller, men tycker det verkar rätt så prisvärt....

CPU: Intel C2D E6600 2.4 RAM: 2048MB HDD: 500GB SATA Grafikkort: nVidia GeForce 7950GX2 PCIe 1024MB, HDTV Ljudkort: Soundblaster X-Fi Fatallity FPS (64MB) DVD-läsare: 16X DVD-brännare: Dual DVD burner (double layer) Högtalare: Labtec Pulse 385 (2.1-system) Nätverkskort: 10/100/1000Mbps Trådlöst: WLAN 802.11b/g Mediabay: Läsare för: Compact Flash, Secure Digital, Smart Media etc. Övrigt: Trådlöst tangentbord, optisk rullmus. Monitor: 22" WideScreen (Fujitsu Siemens Scaleoview H22-1W)

Bruttokostnad: 21960:-
Nettokostnad: ca 13800:- (räknat på att man tjänar mellan 125000-320000kr per år)

Det paketet hade jag tagit snabbare än fan själv...... Ta chansen innan de avskaffar reglerna

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag hempc-konceptet är en bra ide, Med tankae på att folk som t.e.x har skulder hos fogden kan få råd med dator, plus att om man väljer rätt dator så kan man tjäna massor med pengar,
Jag har själv en hem pc genom min morsas jobb, och när jag räknade ut vad varje del och program skulle kosta så skulle totalsumman då hon skaffade denna åt mig bli ca 38000kr men med skattesubvention lr vad d nu heter så betalar jag enbart 13600kr totalt, Och det kallar jag att tjäna en riktig hacka

Permalänk
Medlem

det många oftar missar är att man tex får word och diverse program med när man köper hem pc..

farsan har 2 st de duger fint till det han har och jag tycker hans dell 4550 var rätt prisvärd emot vad han fick..

Visa signatur

go o glad

Permalänk
Medlem

Uppenbarligen har Hem PCn ett användningsområde, folk som inte kan bara lägga fem tusen eller mer en månad utan att behöva äta nudlar i trettio dagar ska ändå kunna ha en dator, med tanke på hur mycket som datoriserats så är ju en dator i hemmet, precis som en telefon, en TV och en radio en otroligt viktig del. Sedan tycker jag som tidigare sagts att det år tråkigt att det är så dåligt genomfört, folk som tjänar några miljoner om året behöver inte hjälp av staten för att köpa en vräk dator, lägg bidraget/stödet/vafan man vill kalla det endast till billigare datorer och voila, folk som behöver datorer kan få det, medan de som vill ha något för tretti laxar får lägga ut för det själva.

sedan till

Citat:

Det finns faktiskt folk som ÄR lata.
Annars har alla lika stor chans att från början utbilda sig till något svårare och mer högavlönat jobb.
Vi har som ni kanske alla vet gratis utbildning för det mesta i sverige.... Däremot om man (som jag) inte tar tag i saker i tid (gymnasiet t.ex.) så får man inte kanonbetyg vilket försvårar. Då underlättar pengar. Var är felet? Om du har lyckats från början och dina barn inte gör det på första försöket men sedan ångrar sig skulle inte du vilja hjälpa dem då? Visst är det inte rättvist men vakna livet är inte rättvist.

Man undrar hur du kan ligga så nära sanningen men undvika den.
Du tycker alltså att din polare som gjort det mesta likadant som dig, men som har en inte fullt så välbärgad pappa ska bara acceptera att "jaja livet är inte rättvist" och jobba som städare medans din farsa kan lira in dig på nåt slappar jobb. Jag menar livet är ju inte rättvist så varför försöka? Tex ifall någon slår ner dig i en gränd och rånar dig är ju det inte speciellt rättvist, men va fan, life's a bitch so fuck it.
Felet ligger i att du tycker att du står ovanför rättvisa, eller att du inte tycker att man behöver bry sig om rättvisa. Men visst vill du att folk ska kunna göra vad som helst, med motiveringen att livet inte är rättvist så kan du väl flytta till afghanistan eller något annat ganska laglöst land.
Sedan att man vill hjälpa sina barn, ja, det vill man, men man ska inte göra det på bekostnad av de andra barnen.
Du har uppenbarligen inte studerat allt för hårt i gymnasiet, men samtidigt kan jag lova att du tycker att man ska ge större "valmöjligheter till unga"
Uppenbarligen kunde du själv inte ta ansvar för din utbildning hur fan kan du kräva att andra ska göra det?

Bleh

nåja, topic drift, ämnet ---> Hem PC = bra ifall de som behöver det kan få det.

Permalänk
Medlem

kanske sätta en gräns hjälper? jag menar behövs kanske inte den dyraste datorn för att "lära sig" etc.

Sedan var det ju mycket tal om alla platt skärmar som kom med..
herregud... lite missbruk var det väl??

Jag tror iof att om man VERKLIGEN behöver en dator finns det säkert något sätt man kan köpa loss från företaget även i framtiden.. Men att man kallar det för en "förmån" istället..

Permalänk
Medlem

Jag tycker att Hem-PC:n tjänade ett gott syfte som utbygge av infrastrukturen och folkbildare. Självfallet var den inte riktad till oss som är mycket datorvana, helst skruvar ihop sin burk själva och som kanske laddar ner alla program gratis.

Permalänk
Medlem

Jag tycker personligen att hela hem-pc idéen är överflödig nu då alla, som vill, har skaffat sig grundläggande datorkunskaper. Det var väl det som var hela meningen med hem-pc, att få de som ej ville lära sig något om datorer att få grundläggande kunskaper.

De som ej lärt sig nu lär knappast vilja lära sig, och alla yngre som börjar jobba har nog grundläggande datorkunskaper. Så skippa hela hem-pc idéen och lägg mina/våra skattepengar på någor meningsfullt.

Permalänk
Medlem

Hela Hem PC grejen spelade ut sin roll för länge sen.
Vem fan bryr sig om ni tycker det är bra deal att köpa billig dator?

Staten ska fan inte betala det.

Visa signatur

Joined the dark side in 2024. (PC till Mac)