Niklas Zennströms nya projekt "The Venice Project"

Permalänk
Medlem

Niklas Zennströms nya projekt "The Venice Project"

Niklas Zennström, svensken, som har grundat både Kazaa (som är grunden för fildelningen kan man väl säga) som han sålde för något år sen för flera miljoner till ett företag som nu inkluderar virus och Skype (som är ett program för dom som inte vet där man kan prata gratis över internet) (som också har blivit jättepopulärt nu och har blivit uppköpt för mycket pengar av Ebay) gör nu ett nytt projekt som har kodnamn "The Venice Project", det handlar om Peer to Peer web tv, ungefär som YouTube, men tydligen har dom fått massa tvbolag efter sig och tänker erbjuda "professional content" och kommer finanseras med hjälp av reklam (troligtvis i klippen). En feature dom tänker ha är tvkanaler, att användarna kan göra egna tvkanaler.

Som ni vet har Niklaz Zennströms projekt lyckats väldigt bra och han har nu insett att video på internet är stort. Om detta projekt kommer bli stort eller en flopp återgår att se.

Dom tar redan betainbjudningar, men betan räknas börja i November.

Mer på NyTeknik: http://nyteknik.se/art/47409

Hemsidan: http://www.theveniceproject.com

Eftersom det bara är ett projektnamn så kommer dom byta till något annat, för med namnet "The Venice Project" så skulle det nog inte bli lika populärt. (Tyvärr) men namn är väldigt viktiga för produkter och tjänster.

Vad tycker ni? Är detta något ni ser fram imot? Tror ni han kommer lyckas eller misslyckas? Diskutera.

Permalänk
Medlem

Detta med webbtv börjar nästan bli löjligt snart. Alla skall med som sossarna sa. Senaste floppen gav väl technorati? Men Niklas verkar kunna detdära med P2P så vem vet, kanske kommer han med något nytt. Skall i alla fall bli intressant att följa.

Visa signatur

MVH Adam
Kulturstrategisk aggregator

Permalänk
Medlem

Det kan nog gå bra. Zennström vet hur man gör program som är lättanvända för Svenssons, och när rätta tiden för släpp är. P2P-Webbtv är nog i ett bra läge nu, det finns en del p2p-program för att streama tv av olika slag men inget som hunnit slå o blivit stort.

Streams av tex OS, fotbolls-VM, superbowl, diverse fotbollsligor, populära serier osv lär det finnas ett sug efter. Det gäller bara o få ihop det med upphovsrätten, men det kan nog gå..