Permalänk

Skapa egen DVD film!

Hejsan!

Jag tänkte höra hur man gör egna dvd filmer? Har en filmkamera som jag köpt en datorkabel till och sen har jag överfört allt som jag spelat in till datorn, men vill veta det bästa sättet att bränna det så att man kan kolla på sin dvd sen.

Tack på förhand!

MVH / Danne

Permalänk
Medlem

Om du vill göra det snyggt och proffsigt ska du lära dig använda Adobe Premiere att redigera filmen i (eller liknande, likvärdigt program) och Adobe After Effects och Adobe Encore att skapa en shysst dvd-meny i. I after effects kan du givetvis också efterbehandla filmen och lägga dit effecter och sånt.

Eller bara något enkelt redigeringsprogram och något enkelt dvd-skapar-program. Exempelvis Pinnacle att redigera i och typ tmpgenc att skapa .vob-filerna i.

Permalänk
Medlem

DVD använder MPEG-2 så dina videofiler måste konverteras till detta format innan de kan användas att göra DVD. Själv använder jag Sony Vegas för att redigera i DV-format och slutligen exporterar jag till DVD-kompatibel MPEG-2 med mainconcept encoder plugin. Använd så hög bitrate som möjligt för bästa kvalitet på DVD. Detta innebär i praktiken 1 timmes video på en single layer DVD.

För att göra själva DVD-layouten (dvs omvandla mpg-filerna till vob-filer och lägga till menyer) så behövs ett authoringprogram. Exempel på sådant är DVD-lab.