Permalänk
Medlem

Moderkortsproblem

Innan jag skickar iväg moderkortet till tyskland ihop om garanti tänkte jag göra ett nytt försök.

Jag har ett P5N-32 SLI Deluxe från ASUS som jag försökte uppdatera bios ifrån 0209 till 0403 och fick "bad cmos". Flashade tillbaka till 0209 och gick sedan genom uppdatering efter uppdatering till 0403 vilket gick bra.

Jag var tvungen att slå av ACPI 2.0 vilket jag läst måste vara på innan man installerar XP. Detta gör dock att när jag installerar xp så hänger den sig varje gång. Först så kom inga hds upp. Sen hänger den sig vid "missing USB2.inf". Jag har försökt med att höja vram och ge mer v till cpu:n. Det längsta jag har kommit till i installationen är att den har kopierat över alla filer till hd:n, efter det får jag bara en svart skärm. Stänger jag av ACPI så går installationen perfekt.

Detta var tillslut det jag valde att göra. Köra med ACPI 2.0 avslaget. Datorn fungerade bra en stund, sedan började den hänga sig. Sedan gick den inte att starta emellanåt. Den hängde sig före post, i bios, i dos och i win. Efter många försök gick den att komma in i windows om jag på en gång satte igån en film via dvdn och rörde på musen konstant i ~5 min. Efter det så rullade allt på bra förutom om jag spelade spel, då hängde sig datorn efter cirka 30+ minuter.

Nu så startar den inte alls, men ibland kan jag komma in i windows, dock hänger den sig alltid numera. 30sekunder är maxgränsen jag har varit inne.

Jag har provat att byta nätagg men den hänger sig iaf. Så jag är ganska säker på att det inte är det som är problemet. Då den hänger sig i bios kan det väl inte vara minnena som strular. Jag tror att det är moderkortet och det är ett resultat av att jag klanta mig vid uppdatering av bios. Vad kan jag göra? Bara att skicka iväg eller finns det någon möjlighet jag inte prövat?

Visa signatur

P150 solo rev | P5N-E SLI w/NB47J on SB | E6600 w/ Ninja 1st rev | 2GB GEIL Ultra 5400 CL 3 | XFX 7800GT w/ ZM-VF700-Cu | 2 x SP120 250GB