Permalänk
Medlem

Helt oskyddad musik

Ska göra några filmer och slanga upp på youtube och andra ställen på internet. Filmerna ska ha musik till, och frågan är vad man kan hitta helt fri musik som man får använda hur man vill utan rättsliga åtgärder.

Jag vet att man helt enkelt kan skita i alla lagar, precis som alla andra på youtube, men jag tänkte inte göra det.

Jag har inte heller nån tanke på att göra min egen musik.

Permalänk
Medlem

Här kan du hitta en del
http://ccmixter.org/

och för ljudeffekter så kan du kila hit
http://freesound.iua.upf.edu/index.php

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Helt fri musik tvivlar jag på att du hittar, allt tillhör ju låtskrivare etc... men letar du på "amatörmusiker"-sidor kanske det är lättare att få tillåtelse att använda materialet.

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk

http://creativecommons.org/
Utgå från den sidan så kan du hitta en hel del fri musik. Brukar alltid krävas att man skriver vem som har gjort låten, men det läre inte vara några problem?

Visa signatur

Python-IRC på svenska: #python.se

Permalänk
Medlem

http://www.archive.org har sjukt mycket, inte direkt popartister du ser på mtv men det finns väldigt mycket, det finns även filmer, videos och texter, allt har creative common licenser.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Bra tråd!

Du kan hitta cc-licensierad musik på http://www.jamendo.com/, en del är riktigt bra.

Permalänk
Medlem

In Benny We Trust musiken är fri att använda till vad man vill tror jag dom skrev för ett tag sedan, men det är möjligt att den inte passar till det du ska göra :).