Permalänk
Medlem

Varför träna/motionera?

Vad och varför tränar/motionerar du?

1. Vad gör du och vad tycker du är bra med just din tränings form och nackdelarna med den?
2. Vad är ditt mål med träningen?
(3.) Varför tränar eller motionerar du inte?

Själv så simmar jag, rent amatörs mässigt så att säga (simmar inte i någon klubb eller nått utan "motions" simmar 2000m 5-6gånger i veckan)
Tycker simningen är ganska ultimat som motions form, ger både kondition och styrka, skonsamma mot kroppen, helkropps träning, samt att man kan se brudar i bikini året runt
Är även en ganska billig form av motion, betalar 1350:- får ett år och utrustningen går inte på mer än ca 500:- för ett par simbyxor och simglasögon (vilket håller mer än en säsong)
Nackdelarna kanske är att man inte får samma "flås" som av löpning eller cykling te.x. och är man känslig mot klor är det ingen höjdare kan jag tänka mig.
Mitt mål då? Började med simning för ett par år sedan och har hållt på till och från sedan dess och från början simmade jag för att "må bättre" men sedan mitt senaste break (började simma igen starx innan jul) så är mitt mål att komma i form ("må bra" biten är nu bara en bonus). Simmar mer, längre och hårdare än jag gjort innan även dragigt ner mycket på skräp mat, läsk och godis vilket har gett resultat i form av 20kg+ i förlorad vikt.

Permalänk
Medlem

3. för att jag inte orkar. Sätter sina spår dock. Jag är ofta trött, och jag har sviningt ont i ryggen atm.

Visa signatur

-\n-

Permalänk
Medlem

1. Spelar fotboll ~2-4 ggr/vecka beroende på hur många matcher det blir. Tennis och andra sporter då och då.

Rätt roligt, skön gemenskap etc. Nackdelar, kan få lite blåmärken/skador, men det är sånt man tar!

2. Att bli nästa Ronaldinho. SÅÅKLART

Seriöst, ha kul, få motion.

Såpass tävlingsinriktad jag är så älskar jag att spela tennis etc.

Permalänk
Medlem

1: styrka
2: bli gud!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

1. Jag åker inlines i ramp och street när jag har tid. Om inte annat så har jag bra gener så min kropp tränar sig själv, men det går ju åt en massa energi. Dyrt med mat om inte morsan betalar xD

2. Det är roligare än att sitta vid datorn, men har man ingen skatepark så... Det finns väl inget mål med det direkt, men det är ju populärt bland damerna

Chris haffey, en av de större i sporten(Dustin Latimer är dock mycket ballare): http://www.youtube.com/watch?v=RDNq5SD8Zl4

Visa signatur

4690k 1.25V 4.8 ghz |16 gb Corsair Plat|Slitmoddat 780TI 1250 mhz|Z97x SOC force|Seasonic plat 750W|Evo 850 250 gb.

Permalänk
Medlem

Jag tränar på gym 3 gånger i veckan med löpband som uppvärmning. Ibland är jag ute och springer med, men det är såpass oregelbundet att det inte handlar om träning, mest för att jag tycker att det är skönt.
1. Vad gör du och vad tycker du är bra med just din tränings form och nackdelarna med den?
Jag kan sticka in på nautilus på vägen hem utan att det tar upp för mycket av min dag. Dessutom är det riktigt skönt.
Tråkigare är dock att det ibland blir lite monotomt.
2. Vad är ditt mål med träningen?
Framför allt allmänt välbefinnande men också att bygga lite

Visa signatur

Jag tänkte skriva något klyftigt här

Permalänk
Medlem

1. Just nu tränar jag inför nästa hockeysäsong. Riktigt kul träning, blir mycket löpträning och intervaller. Sen mellan träningsdagarna brukar det bli gymmet.
2. Mitt mål är att bli bättre och mer uthållig till nästa säsong

Permalänk
Medlem

1. Vad gör du och vad tycker du är bra med just din tränings form och nackdelarna med den?

Styrketräning

Fördelar
Man får ganska snabbt (iaf när man kommit en bit) uppmärksamhet och ger ett fysiskt uttryck för sporten. Man har fria möjligheter att lägga upp träningen till de dagar och tider som passar en själv. Det är lätt att se tydliga, bestående framsteg till följd av ett lyckat träningsupplägg.

Nackdelar
Är man ganska seriös påverkar det hela vardagen eftersom man måste anpassa denna efter måltider. Dyrt i längden med tillskott och mat. Beroendeframkallande

2. Vad är ditt mål med träningen?

Att hela tiden avancera och sätta upp nya milstolpar samtidigt som man inte tappar förmågan att kunna stanna upp och förstå vart man kommit och kunna njuta av det på vägen.

Visa signatur

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
mycket löpträning och intervaller.

Kul!? Är du gaaaalen?

Permalänk

1. springer, armhävningar/situps/liknande, "gym", snöskewter (fan så jobbigt om man ligger i ) och simmning (sommartid).

Tycker det passar bra eftersom det inte finns några ursäker för att inte göra det, och man har ändå lite energi över till arbetet hemma på gårn

2. Ptja, kan väl säga att jag "discogymmar", gör det bara för att se bättre ut och må bättre. Har börjat må kasst sen jag tappat flåset.

Permalänk
Medlem

Jag tränar Thaiboxning 1-2 gånger/vecka, innebandy varje söndag med polarna och lite löpning efter behag.
Inget av sakerna utförs på någon proffesionell nivå, utan bara på lattjo.
Fördelarna med vad jag gör är att jag tycker att det är kul och att jag mår bättre.

Nackdelarna är att det är mycket skador i innebandyn, men det är så jäkla kul att jag inte vill lägga av.

Mitt mål är att just ha kul när jag tränar.
Jag behöver träna för att inte tjocka till mig och bara det räcker inte som motivation för mig, det måste vara kul också.

Visa signatur

Lösningen på alla tekniska problem:
Allt går med våld, går det inte med våld får man använda mer våld!

Permalänk
Medlem

3: man kan ramla och skada sig

Nej skämt o sido...Har funderingar på att börja träna då jag anser att jag behöver det men är så j... trött efter jobbet :/

Visa signatur

Ryzen 7800x3d, Noctua nh-d15, ASUS B650Plus, 32GB DDR5 6000MHz, KFA2 RTX 4080, AW2723DF, Corsair RM850x, Zalman Z9 Iceberg Vit, Logitech G502 Lightspeed, Galaxy S23, Xbox Series X, Beyerdynamic - DT 770 PRO 250 Ohm + Røde AI-1, Moza R5, Meta Quest 3, Samsung Q995c.

Permalänk
Medlem

Varför tränar eller motionerar du inte?
Lirat basket på elitnivå en gång i tiden så slutade jag träna och satt framför datorn problemet som uppstod var att jag åt som en gnu när jag träna sedan fortsatte det när jag slutat och jag började gå upp i vikt, säkert 25kg+ sen jag slutade.

Har inte hittat orken till att fläska mig ur datorstolen, men den dagen kommer och då ska jag börja simma och försöka cykla till simhallen minst 4ggr i veckan.

PS Kom inte och snacka om att basket är en messport nu bara...

Permalänk
Medlem

1. Jag styrketränar två till tre gånger i veckan och cyklar lite då och då.

Enda nackdelen jag kan komma på är att det tar upp tid. Jag smiter in på det kommunala gymmet som ligger i samma byggnad som min skola, gratis med andra ord. Cykel har jag redan så ingen av träningsformena kostar något för mig.

2. Styrketräningen är för att bli stor och stark och cyklingen är för att få bättre kondis. Jag tycker att båda formerna är roliga. Det känns bra när man uppnår ett visst mål som man har satt upp, att klara en viss vikt eller ta sig upp för en backe.

Permalänk

Förra våren motionssimmade jag och tappade ca 10kg, sen kom sommaren och jag jobbade (kom hem 18.00-18.30, badhuset stänger 19.00), och på det så började jag högskola (samma tider här).

Så nu när jag snart flyttar till Lund så ska jag bannemej börja simma igen, för det är så skönt och avslappnande, samtidigt som man efteråt känner sig riktigt nöjd.

Visa signatur

Elektriska komponenter placerade i en stållåda.

Permalänk

3;
För att jag inte orkar och är nöjd med min kropp (nåja).

Visst, jag hade gärna haft en kropp som brad pitt i fight club eller något, men är det värt jobbet?
Fuck no!

Permalänk
Medlem

Jag cyklar en del på min fixie, fast borde göra det mer.. Och jag Cyklar en del enhjuling
Och så frilufsar jag en del (se signatur), jonglerar från och till också.

Och jag gör det för att jag tycker det är asvlappnande att få ha nånting riktigt att göra, sitta där och trampa på ger ett lugn, kan som stänga av under vissa perioder.. Enhjular för att det är så sjukt roligt att lära sig nya saker, det lär mig se möjligheter och att övervinna hinder, sen så är det sjukt roligt..
Och frilufsar gör jag för att det är riktigt konkret, man får som välja så mycket själv, i bärkomfort vs bekvämlighet i lägret, och allting, det ger fina möjligheter att spekulera om lösningar på olika problem. Och så känns det skönt att inte behöva åka 1000 mil flygplan för att ha 1 vecka semester!

Och, så har jag varit knäskadad så jag har inte kunnat springa m.m sen jag var 14, enhjulandet var en väg att komma runt det (simmade ett tag men det var för hård muskelbelastning och gjorde ont), och nu har jag börjat kunna springa utan smärta för första gången på 5 år!
Opererade båda knäna i sommras, det var lite tight där inne helt enkelt så sakerna rörde sig inte som dom skulle, när det hade läkt (och oj va snabbt det gick, 1 vecka till full styrka typ artroskopi <3 ).. då återstod bara problemet att jag var så svag i fotlederna efter 5 år i vila i princip.. men det börjar ge med sig nu också!

Hurra!

Permalänk
Medlem

1. Step up, en gång i veckan för det är gratis vid universitetet och det är roligare än all annan träning. Nackdelen är att det bara är en gång i veckan.

2. För att bli lite smalare? Vilket jag såklart inte blir eftersom det är så sällan och jag käkar för mycket skräpmat men ändå, det känns bättre ^^ Det som räknas.

(3. Innan ja började med det där för nåra veckor sen har ja inte tränat på flera år; det pga att det är så jävla tråkigt. Sitta vid datorn > röra på sig.)

Visa signatur

Nej jag vill inte.

Permalänk
Medlem

3: Jag är för lat, och jag är inte fet, mer muskler skulle ju inte skada eller bättre kondition(för det har jag ingen alls) men jag är för lat.

Permalänk
Medlem

3. Det är jobbigt, man får träningsverk och går runt och klagar på allt, man sträcker sönder muskler, det tar tid.

Nämen jag är väl helt enkelt för lat. Är inte överviktig (~73kg/~178cm), och har inga problem att springa några hundra meter till bussen, så jag känner mig inte motiverad helt enkelt. Om jag skulle börja träna skulle det väl vara för att få bättre ork antar jag. Känna mig lite piggare på dagarna.

Permalänk
Medlem

3. Vad kan jag säga? Jag är bad som fan.

Permalänk
Medlem

Jag tränar handboll och lite le parkour, och så cyklar jag 7-16km/dag oftast.
Handbollen är riktigt rolig när man gör framsteg och det är sön gemenskap. Nackdelen är att det tar mycket tid och att man måste rätta sig efter vissa bestämda träningstider.
Le Parkour tränar jag mest för att jag älskar att klättra runt på saker och ting och lära mig hur jag kan använda min kropp. Man kan träffa mycket roliga männsikor och så länge man varierar sin träning och ser sina begränsningar blir det mångsidig och bra träning. Nackdelen är att det kan vara svårt att hitta bra ställen att träna på, skaderisken är relativt stor och det kan bli tråkigt att träna ensam.
Jag cyklar till skolan för att kollektivtrafiken i Göteborg är ett enda stort skämt. Tar lika lång tid att cykla 8km till skolan respektive ca 20 kortare tid att cykla 3,5km till andra lärcentrat på skolan än vad bussen tar. Man är inte heller beroende av avgångstider, att bussarna inte går som de ska och alltid är överfulla.
Tränar gör jag för att få känna den underbara känslan av total utmattning i hela kroppen. Den är som en drog som man bara vill ha mer av. Finns inget skönare än känslan efter ett riktigt hårt träningspass.

Visa signatur

>>Bygglogg för Big Scilence<< Stort bygge i aluminium, från grunden. Update 16/8.
>>Feedback lämnas här, tack<<

Permalänk
Inaktiv

3. Ser ingen anledning till det.
Dricker ca 1-2 liter cola/dag
Sitter vid datorn ett antal timmar varje dag
Äter knappast nyttigt
Mycket chips/godis

väger 56 kg

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falcon85
3. Ser ingen anledning till det.
Dricker ca 1-2 liter cola/dag
Sitter vid datorn ett antal timmar varje dag
Äter knappast nyttigt
Mycket chips/godis

väger 56 kg

Och som vi alla vet står ens kroppsvikt i direkt förhållande till hur bra man mår :rolleyes:. Jag tror att jag skulle behöva träna lite. Är alltid sjukt trött, spelar ingen roll hur länge eller lite jag sover, jag är tamejfan alltid skittrött och ser ut som ett vandrande lik. Så vad säger ni, vitaminer eller träning? Dock måste jag sticka in att jag oftast är ute och går minst 40 minuter per dag, och det är bara från och till skolan. Går nästan alltid när jag ska till mina polare.

Visa signatur

Landslide.nu - För er som vill diskutera allt mellan himmel och jord i där demokrati och yttrandefrihet ligger som högsta prio

Permalänk
Medlem

1. Brukade gymma och spela innebandy mycket, men insåg att gymmandet för mig var meningslöst. Stora muskler är snarare i vägen när man vill göra roliga saker. Dessutom är det lätt hänt att gymmandet blir lite enformigt, man tränar bara de stora muskelgrupperna och självklart även några få små för att kunna säga att man gör en allsidig träning.

Sportklättrar och bouldrar nu 2-4 ggr i veckan eller snarare så ofta som armbågarna tillåter. Är för tillfället utomlands och kommer vara det någon månad till. Kina närmare bestämt, vilket leder till att det blir pingis några timmar i veckan. Provade tennis för först gången någonsin förra veckan och kan defintivt tänka mig att fortsätta.

Väl hemma i sverige blir det tillbaka till det vanliga, 2-3 ggr i veckan brasiliansk jujutsu, 2-3 ggr i veckan sportklättring och bouldering, 1 gång i veckan innebandy och lite då och då blir det fribrottning och gymnastik beroende på vilka vänner som känner sig pigga vid just det ögonblicket.
Blir också lite cyklande och komplementärt gymmande.

Fördelen med brasiliansk jujutsu är att det är en ruskigt effektiv och allsidig träning. Ger en annan sorts uthållighet än t.ex. löpträning och cykling. Samtidigt som du lär dig mycket om andning. Skaderisken är inte så överhängande även om leder och hals utsätt för ganska stora belastningar.

Klättring, och då menar jag främst sportklättring och bouldering är löjligt kul. Har ni inte provat så har ni verkligen gått miste om något. Men det är aldrig för sent att börja och det spelar ingen roll vilken form man är i. Jag väger 85 kilo och är 177 cm lång, knappast idealt för klättring.
Klättring är extremt effektiv för vissa muskelgrupper, och det är verkligen muskelgrupper som är svåra att träna på andra sätt. Klättring är allsidig och ensidig i den form att den tränar väldigt många muskelgrupper, men bara på ena sidan, då man nästan alltid drar sig uppåt med armarna och skjuter uppåt med benen. Därför är det viktigt att komplettera träningen antingen med gymmande (behöver och bör inte träna samma muskler som vid klättring, utan det är för de komplementerande musklerna) eller saker såsom rygglyft, pushups osv...

2. För att det är kul först och främst! I andra hand för att det får mig att må bra. Alla andra orsaker är av mycket mindre vikt...

Visa signatur

optimisten påstår att vi lever i den bästa av världar, medan pessimisten fruktar att det är sant

Permalänk
Glömsk

Jag springer några gånger i veckan. Fast det händer att det bara blir några gånger per månad.

Anledningen är främst att jag borde, mår varken bättre eller sämre av motionerandet. Fördelen med att springa är att det är helt gratis, så varför inte? Vem vet kanske lever några år längre.

Är det förresten bara jag som även springer på vintern? Jag har nästan lättare för det, förutom när det är is då. Kylan är inget problem.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk

3. Jag är smal, och orkar inte motivera mig. Tränar en del till och från, men det är i perioder Som sånna där t-shirts, "öl byggde denna vackra kropp".

Visa signatur

Många av er känner mig som Spaic ;)

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 240man
3: Jag är för lat, och jag är inte fet, mer muskler skulle ju inte skada eller bättre kondition(för det har jag ingen alls) men jag är för lat.

Mindreader!
Lider tyvärr av samma problem som Smokerdave, börjar misstänka att det har något med min utpräglade fysik. Ömh. Eller att jag sover i snitt 5 timmar per natt (helt valfritt, går första året i gymnasiet så det svåra har inte börjat än).
Menmen, en hel sommar att normalisera alla sjuka och rakt igenom idiotiska beteenden

Visa signatur

Hej. Ge mig pengar

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hapone
3. Det är jobbigt, man får träningsverk och går runt och klagar på allt, man sträcker sönder muskler, det tar tid.

Tycker detsamma, upplever det samtidigt väldigt obehagligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falcon85
3. Ser ingen anledning till det.
Dricker ca 1-2 liter cola/dag
Sitter vid datorn ett antal timmar varje dag
Äter knappast nyttigt
Mycket chips/godis

väger 56 kg

Detsamma här, fast 58 kg istället. Har ju byggt på kroppen med mycket onyttigt i större delen av mitt liv och har max gått upp ca 2 - 3 kg.

Nope, jag är inte missnöjd.

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Jag får betalt för att motionera. Eller jag delar ut tidningen på Söndagar och springer då i en hel del trappor (72 stycken uppgångar) med många envetna premunanter som alltid ska bo på högsta våningen. (3 trappor.)

Sen så väljer och att cykla en hel del också nu när våren och sommaren kommer.

Att betala för att få motion skulle jag aldrig kunna tänka mig. Finns så mycket man kan hitta på själv som är gratis.

Visa signatur