Datorn fungerar inte. Blir fan galen snart.

Permalänk
Medlem

Datorn fungerar inte. Blir fan galen snart.

Okej... detta är nog det underligaste jag varit med om, och jag börjar bli jävligt irriterad.

Ungefär 2 månader sen så slutade min dator (som jag byggt ihop själv) starta. Inget hände när man tryckte på startknappen. Jag kom fram till att nätagget var sönder, så jag reklamera den och fick en ny. Nu gick strömmen på men datorn fungerade fortfarande inte, inget kom upp på skärmen. Så jag lämnar in datorn för en feldiagnos till en datorbutik som ligger lokalt, och de kommer fram till att modekortet är sönder. Okej tänker jag och byter ut modekortet. Men fortfarande samma problem. Blir lite irriterad och lämnar tillbaks datorn till butiken, och nu säger de att det är processorn det är fel på minsan. Jaha tänker jag, så jag reklamerar processorn till nätbutiken jag köpte den från och det tar över 2 veckor innan jag får ett svar, vilket jag precis fått, och det visar sig att det inte finns något fel på processorn, och att de nu skickar tillbaka den plus en felsökningsavgift.

Så om det inte är fel på nätagget, modekortet, processorn och RAM minnet, vad fan kan det vara fel på då som inte ens får datorn att pipa?
För det andra så säger ena butiken att det var fel på processorn, medan där jag köpte den ifrån menar att den fungerar. Så en av dem som ställde diagnosen måste ha blåst mig på en felsökningsavgift?

Jag blir galen... och nu har jag inte haft tillgång till min dator i snart 2 månader. Jag vet inte vad jag ska göra. Vart kan man lämna in datorn för att få den garanterat fixad så snabbt som möjligt?

Sista gången jag köper delar för att bygga ihop en burk. Är det något som krånglar blir det ett helvete att ställa diagnos och reklamera skitet.

Permalänk
Medlem

Vad är det för fabrikat/modell på nätagg, mobo, cpu, minnen, grafikkort, och finns det flera kort i datorn, t.ex ljudkort, wifi-nic, tv-kort etc? Nån icke-standard processorkylare?

Även en ny nätdel kan vara trasig, eller kanske small till följd av moderkortsfel, så börja med att mäta på det nya nätagget att det ger 12V till den processorns strömmatning och att spänningarna till moderkortet ser ok ut. Mät i kontakten. Här finns info om vad varje kabel i moderkortskontakten är till för. http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_power_supply

Visa signatur

.