Permalänk

Ny Macbook?

Hej! Jag undrar om det kommer någon ny Macbookversion i samband med releasen av OSX Leopard.

Det är nämnligen så att min bärbara dator som jag har just nu har inte mycket att skryta om när det gäller batteritid(2 timmar) och det skulle vara najs att ha något som man kan använda på lektionerna som en anteckningsbok och kunna arbeta på en egen dator och slippa gå till en datorsal och ha sig.

Om det inte kommer någon...rekomenderas då en vanlig macbook till skolarbete eller en macbook pro? Hemma behövs ingen "spelbärbar" utan det är löst med en stationär.

Tack för mig och min önskan att ha en svart mac.

Permalänk
Medlem

Vad det gäller uppdatering finns det ju något ryckte om en uppd. i början av november.

MB Duger absolut till skolarbete:) Men det beror ju oxå på vad för arbete det handlar om. MB duger fint till att skriva o surfa på men om man ska hålla på med bildredigering osv. ska man nog sattsa på MBP.

Visa signatur

På A svarar jag B, och på C vill jag höra om frågan.

Permalänk
Medlem

Det verkar vara en mindre uppgradering av macbook på gång (kolla macrumours och engadget), typ snabbare CPU's, möjligtvis santa rosa kretsar. Det finns även rykten om en slimmad macbook i aluminium. Så det kan vara smart att vänta några veckor innan köp. Däremot borde det vara grönt att köpa en macbook pro.

Behöver du inte spela är det definitivt en banlig macbook du ska ha.

Permalänk

kommer de nya macbookarna ha firewire 1600?
Jag går natur nu och ska senare gå civilingenjör...och håller inte på med bildredigering, men det skulle sitta fint med en Hasselblad 39 Mpix kamera, eller en 1080p filmkamera!

Kommer de nya ha 7200 HDD? 200 GB?

Permalänk
Medlem

det går inte att säga säkert eftersom apple är ett företag som brukar kunna hålla sina saker hemliga in i det sista. så det mesta du finner på nätet om "kommande" mac saker, är oftast rena gissningar eller spekulationer grundade på antingen nån "säker källa", som man inte har en aning om hur säker den är, eller på antagandet att de "bör" ju släppa en sån o sån sak, det "vorre ju klokt".

firewire 800 har macbook pro, tror inte vi får se firewire 1600 i en macbook innan macbook pro fått det.

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive

Permalänk
Medlem

Ingen utom apple själva vet någonting om nya modeller. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara.

Allt man läser på nätet är antingen ogrundade rykten, rykten med ett visst uns sanning (tillverkningssiffror från underleverantörer etc), gissningar eller självklara saker som att MacBook Pro skulle komma att få Santa Rosa-tekniken. I sällsynta fall kan det cirkulera spionbilder som visar sig vara sanna men det är sällsynt.

Permalänk

när är nästa pressevent då?

Permalänk
Medlem

nästa säkra event/mässa är i januari då det är mac expo. men apple kan mycket väl kalla till pressevent innan dess. det händer att de kallar till sådant med så kort varsel som 6-7 dagar, så det kan ske när som helst. det är ju det som gör dem lite svåra att lista ut va de pysslar med, för de ger inte mycket hintar

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive