ZEPTO 6625WD strømførbrukning/batteritid

Permalänk

ZEPTO 6625WD strømførbrukning/batteritid

Hejs.

Sitter hær på jobbet ute på en oljeplattform och kliar mig lite i svålen øver våndorna att ev. bestælla en 6625WD nu till jul, eller rættare sagt så dne ligger och væntar nær jag kommer hem om ca två veckor.

Våndorna består mest i det dær med batterikapaciteten. Jag har førvisso redan planer på att bestælla både ett vanligt 6-cells plus ett 12-cells batteri, just før att kunna styra lite med batterikapaciteten beroende på øvningar.

Men, de exempel på batteriskapacietet som finns på Zepto på denna maskin ær ju satta med en 1,6 processor halvklent med RAM och inget TV-kort, och det førder ju lite funderingar.

Jag har ju tænkt mig en 2,0-2,4 (beroende på erbjudanden m.m.) och 2 GB minne, och ett TV-kort, samt en 160 GB 7200 rpm.

Jag veta att en 7200 rpm drar lite mer strøm æn en 5400, men hur mycket? Ær det inte så mycket att bry sig i?

Frågan ær ju hur stor skillnad i strømførbrukning det ær mellan en 1,6 och en 2,0 eller 2,4 processor? Drar det alltid mer, och ordentligt mer med en fetare processor. Eller finns ett situationer dær den snabbare prosessorn førvisso drar mer strøm, men då den gør det under kortare tid før den ær snabbare, så kanske det kan bli en vinst?

Minne, hur ær det med det, større drar de mer eller kan de bidra till lægre førbrukning før att saker och ting kan ske snabbare?

TV-kort.
Gør det att datorn alltid drar mer strøm, eller drar det bara mer strøm nær just TV-kortet anvænds?

Om en 1,6 med halvklent minne och inget TV-kort dødar ett 6-cells på styvt timmen vid maxbelastning, hur illa kan det då bli med en 2,0-2,4 med fetare minne och TV-kort? Tappar ett 6-cells andan kanske efter 30-40 min?

Någon som har några egna erfarenheter av liknade 6625WD-apparater, eller som vet hur det ligger till?

MVH Tony