Creative förbjuder egenutvecklade drivrutiner

Permalänk
Medlem

*Hoppar av glädje att jag inte köpte ett Xfi-kort*

Ljudkortet som följde med moderkortet (ej integrerat) SupremeFX II PCI-E ger ruggigt bra ljud för de extra hundralappar moderkortet kostade. Och inget brus över huvud taget, hur högt man än skruvar upp högtalarna. Och ljudkortet fungerade direkt i linux!

Permalänk
Medlem

Vilka nötter

Visa signatur

Antingen ska du hålla dig lugn, eller slå så det känns.

Permalänk
Medlem

Vilken idioti! Creative är verkligen så dåliga som jag alltid haft känslan av att dom är.

Hur är ASUS som alternativ?
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASXONARD2

Visa signatur

Corsair PSU 620HX, Gigabyte P35-DS4, Q6600 @ 3,6Ghz, 8800GT @ ( 700, 1750, 1000 ), Corsair XMS DDR2 800MHZ (4, 4, 4, 12), WD Raptor 150 GB, Lian Li PC-A05, Thermalright 120 E, Noctua 1300rpm, Windows Vista 64

Permalänk
Medlem

BB Creative kommer inte att köpa något mer av deras produkter

Permalänk
Medlem

Efter att ha haft ett X-Fi judkort ett par år och nu detta så tänker jag ALDRIG mer köpa något av creative.

Visa signatur

Det som flöt iland senast.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Haft mitt kort ett par år, fungerar prima tycker jag. Visst tog det lång tid innan jag fick ljudet att fungera bra i linux.. men tycker nu att det fungerar bättre än på xp. Finns flera olika lösningar för att få igång creative ljudkort under linux iaf.

Har du testat något annat ljudkort av något annat märke någon gång? Typ M-audio, Roland, EMU, TasCam, Egosys? Creative framstår som möglig mjölk till skillnad från ovan märken. Men visst kan man få det mesta att fungera efter lite om och men.

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk
Hjälpsam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
--Text--
Men visst kan man få det mesta att fungera efter lite om och men.

Ja visst det är bara att sno ihop lite egna drivrutiner.

Eller var det som skrevs tidigare i tråden, att skriva om en config fil, som Creative hade ställt in, för att jäklas med dom som har äldre hårdvara?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Kör Auzentech Prelude, och Dolby Digital Live funkar iaf i Game mode i Vista x64. Första vändan från dem var ju i princip Creatives egna, men sen har de själva börjat fippla med dem... tror betydligt mer på deras förmågor än creative vad gäller drivrutiner. Hittills har de funkat klanderfritt för mig i alla fall.

Visa signatur

WS: Asus X570-E, Ryzen 5900x, 2x16GB Ballistix E-die, EVGA 3080 FTW3 Ultra
FS: Asus X370-F, Ryzen 3600, 4x8GB G.Skill Flare, GT710, CM Stacker
HTPC: Asus F2A85-M, A10-5800K, 2x4GB G.Skill 2133MHz

Permalänk

Ja, det är ett jävla problem. Hur kommer det sig nu igen att Creative är de ENDA aktörerna på marknaden för separata ljudkort som inte är gjorda för avancerad ljudinspelning?

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Dags för creative att gå i konkurs.

Trodde att inget storföretag med monopol kunde slå Microsoft men man lär sig aldrig....här har (un)creative suttit framför näsan hela tiden men icke att man sett dem....

Mitt första ljudkort var ett SB Awe 64 Gold (som följde med datorn) och sen skaffa man sig ett SB Audigy 2 ZS. Dum som man var så skaffa man ett 5.1 MegaWorks också....högtalarna brusar och nöttan på creative support kan inte erbjuda varken reparation eller nånting....den fan hade fräckheten att till på köpet fråga om jag ville kolla igenom en katalog för creative produkter!

Började med att jag ville ha 16-bitars ljud i gamla Heroes of Might & Magic 2 men det gick inte. Puckot på supporten bad mig göra en massa test som att testa mp3 filer o sånt. Kände på mig att han behandlade mig som en idiot men ville inte tro det....känslan stämde dock...efter 3 e-brev så sa han att "ok, men då fungerar kortet och då är konversationen avslutad" <--- Fatta han inte att jag ville ha 16-bitars ljudet att fungera?!?! Han ville bara försäkra sig om att det förbannade kortet fungerade! Fick skriva igen o förklara ordagrant (de fattar ju inte annars!!)

Nä, ska skaffa ett X-plosion eller vad som helst + Logitech 5.1 system. Creative ska konka o så är det me den saken!

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

F***ING IDIOTS

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk
Medlem

Läste detta för någon dag sedan på deras forum personligen. Fy fan Creative alltså... det värsta är ju att jag själv har ett creative ljudkort, och kör vista. Visste inte att de inte fungerade helt i Vista, så jag ska nog ladda ner "Audigy Support Pack" nu på direkten

Permalänk
Medlem

Härligt, drivrutiner har alltid varit ett problem med creative.
Mitt audigy2 player har fungerat skapligt i XP men det är alltid ett helvete och hitta dem vid ominstall och få det att fungera korrekt..
Dags att byta nu...

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
Har bara haft massa jävla problem med mitt X-Fi Fatality FPS, helt plötsligt en dag lägger micken av när jag sitter i ventrilo och spelar CoD 4. Försöker hitta alla möjliga lösningar men förgäves, jag provar tillslut att ändra läge till Entertainment istället för Game mode, då funkar micken igen. Ändrar jag tillbaka så dör den. Installerar om drivrutinerna, då funkar allt igen i ett par timmar, sen dör micken helt plötsligt igen.
Förbannade jävla skitföretag, hoppas det kommer nått nytt och fräsht företag som konkurrerar bort Creative. Det är ett företag jag inte kommer sakna för fem öre. Kolla bara deras forum, det är bara massa folk med problem och ingen får hjälp verkar det som.

Jag har precis samma problem med mitt kort.
Mic-ljudet försvann helt när jag satt i Teamspeak, så nu kör jag micen över USB istället.

Permalänk
Medlem

Micen slutade fungera i spel för mig med, i game mode med BF2 samt BF2142 och Dawn of War.

Då har jag testat både, Teamspeak, Ventrio, Skype, och MSN.

Det verkar onekligen vara något fel på kortet om det blir så.

Tror att kortet kanske blev för varmt när det användes eller nåt, men någon egentlig anledning har jag inte lyckats hitta.

Numer använder jag mic-ingången på moderkortet, men det finns ingen micboost så andra hör mig rätt lågt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Nä, men de kan stämma dem. Inte så kul att bli stämd alla gånger.

Nu tycks det massiva raseriet på nätet över den här frågan ha fått Creatives ledning att mjukna något, vilket är rätt positivt ur flera synpunkter. Det som är synd är att det skall behöva gå så långt.

Det verkar som om Creative, i likhet med många andra liknande bolag, har fler advokater än tekniker på sina lönelistor.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
Creative ska konka o så är det me den saken!

Antingen det eller en rejäl kalldusch som får dom att skärpa till sig ordentligt. Med tanke på skriverierna runt på nätet nu ser det verkligen bra ut, för oss.

Asus Xonar DX 5.0 ser för övrigt intressant ut.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Creative har _ALDRIG_ varit bra på drivrutiner. Kommer det något nytt så tar det en jävla tid innan Creative fixat så drivrutinerna funkar.
Dessvärre finns det inget bra alternativ eftersom konkurrenterna dras med snarlika problem.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TechGuru
...
En annan sak de gjort som nämnts i den berömda tråden var att de bytt plats på signalerna i DIN-kontakten som används för att koppla ihop creatives surroundhögtalarpaket med ljudkortet vilket gjort att gamla högtalare inte fungerar med nya ljudkort. De verkar vilja att man ska köpa nya högtalare också...

Elakt helt enkelt. Och ett fatalt beslut av de som fattat beslutet. Noll koll på kunderna mao. Roligt är också att Cretive själva inte kommunicerat mer än att ledningen kommer att tillåta Daniel_k att fortsätta distribuera paketet. De har inte sagt ett ljud om att de är svin, eller att de själva ska lägga in hans förbättringar. Nej kunderna som installerar creatives egna drivrutiner och inte känner till Daniel_k:s insats kommer fortsätta bli screwed!

Detta kallas "lock in" och används av många företag för att låsa in kunden till deras produkter. Om det vore något vett i hela pirat vs stängd kod vs "elaka företag" vs open source-debatten skulle användare stämma företag på astronomiska belopp för lock-in-problem. Lock in är oftast något som kunden inte känner till vid inköp. Ett annat mycket tydligt exempel är mobiltelefonernas laddare och deras kontakter. Det vore en smal sak att standardisera laddkontakten. Det skulle även sänka utvecklingskostnaderna, men vissa företag är beredda att betala dyrt för lock-in eftersom de tror att de tjänar på det i längden, vilket företagen förmodligen inte gör. Nokia har förstått detta och använder samma laddkontakt på de flesta (alla?) mobiltelefoner sedan åtminstone ett decennium tillbaka. Men t.ex. Ericsson har ju som bekant en helt oduglig laddkontakt, stor och klumpig, som också varierar över modellerna.

Lock-in är ett sattyg och den som försvarar det har inte förstått värdet och behovet av öppna standarder. Jag vill inte mena att företagen är medvetet "elaka", bara korkade. Och det är knappast elakt, fel eller omoraliskt att försöka bryta mot lock-in med egna lösningar (t.ex. löda om den faktiskt felaktiga DIN-kontakten). Var det inte något stort datorföretag som vänt AGP-porten åt fel håll för att låsa in kunderna till deras egna grafikkort för ett tag sedan? Speciella RAM för speciella laptops är ett annat välkänt problem.

...

Om det stämmer det som sagts, att denne "drivrutinskodare" tråden handlar om i själva verket endast justerat inf-filer är det än mer obegripligt vad Creative gör. Att anpassa inf-filer till sitt system är ju standardförfarande för en avancerad "installatör", och det är ju inte för inte som inf-filerna är vanliga textfiler. Som sagt, om Creative mot förmodan skulle ha stöd i lag att förbjuda användare att utveckla egen mjukvara till hårdvara dessa äger, är det helt självklart lagen det är fel på, eller den spetsfundiga juristen som utnyttjar kryphål som är huvudlös. Ingen kan någonsin hindra mig eller någon annan att undersöka, debugga och skriva mjukvara till, hårdvara jag köpt med mindre än införandet av en totalitär stat med medföljande tanke-förbud och -kontroll.

Edit: Hela den här storyn påminner om den storyn om Xerox som ville förbjuda ordet "xeroxing" (för "kopiering" [i kopiator]).

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Jag undrar vad dom har för programmerare där borta på Creative?
Om dom menar att det är "omöjligt" att ordna vissa saker som ska fungera i Vista medans en annan "amatör" programmerare fixar det utan problem(?) så ska dom ha sparken allihop.
Daniel_K verkar ju klara av det bättre en hela Creative tillsammans så varför inte? Han skulle ju kunna starta eget och dra Creative i konken

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem

Bra tjurat Creative, anställ killen istället så blir alla nöjda och glada.

Visa signatur

Lenovo Thinkpad T14 gen 2 - i7 1165G7 - 32Gb ram - 512Gb OPAL2 ssd - 300 nit 1080p

Permalänk
Avstängd

Creative=Svensk översättning
kreativ, skapande, meningsfylld, idérik, konstruktiv

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk

Köpte tyvärr ett X-Fi för att det sas att ljudet skulle bli SÅÅÅ mycket bättre i Battlefield 2142. Vilket skitsnack!! Lite klarare ljud och en gnutta lättare att höra varifrån helis kommer ifrån är ENDA skillnaden jag har märkt.

Att man skall höra varifrån folk skjuter på en ifrån och om någon kommer mot dig bakifrån är rent nonsens!!

Sen att mitt moderkort (Abit AN8) som standard har mycket bättre anslutnings möjligheter än ett X-Fi kort för 1000 spänn (bla separata in/ut gångar för mic, digital) är ju inget annat än skrattretande!!

Aldrig mer creative dynga!

Visa signatur

Kaffe Sjön: 9700K @ 5.1GHz | H150i Pro RGB 360 | Aorus Gaming 7 | Vengeance RGB Pro 32GB | XFX Merc 319 6960 XT | Xiaomi 3440x1400 | Samsung 4k VA | HX850i | K95 Platinum RGB | H500P "HAF II" | Oculus Quest 2 | S22 Ultra | Galaxy Watch 5
HAF: 2700K @ 5.1Ghz | Noctua NH-D14 | EVGA 1080 Superclocked | Asus Maximus IV Extreme Z | Dell 27" Ultrasharp | HX850i | Vengeance 32GB | Samsung EVO 850 256GB 3x | HAF 932 "Pitch black" | (+ 8st Amiga, A500 till 4000T Cyberstorm PPC)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
Dags för creative att gå i konkurs.

Trodde att inget storföretag med monopol kunde slå Microsoft men man lär sig aldrig....här har (un)creative suttit framför näsan hela tiden men icke att man sett dem....

Mitt första ljudkort var ett SB Awe 64 Gold (som följde med datorn) och sen skaffa man sig ett SB Audigy 2 ZS. Dum som man var så skaffa man ett 5.1 MegaWorks också....skiten brusar och nöttan på creative support kan inte erbjuda varken reparation eller nånting....den fan hade fräckheten att till på köpet fråga om jag ville kolla igenom en katalog för creative produkter!

Började med att jag ville ha 16-bitars ljud i gamla Heroes of Might & Magic 2 men det gick inte. Puckot på supporten bad mig göra en massa test som att testa mp3 filer o sånt. Kände på mig att han behandlade mig som en idiot men ville inte tro det....känslan stämde dock...efter 3 e-brev så sa han att "ok, men då fungerar kortet och då är konversationen avslutad" <--- Fatta han inte att jag ville ha 16-bitars ljudet att fungera?!?! Han ville bara försäkra sig om att det förbannade kortet fungerade! Fick skriva igen o förklara ordagrant (de fattar ju inte annars!!)

Nä, ska skaffa ett X-plosion eller vad som helst + Logitech 5.1 system. Creative ska konka o så är det me den saken!

Precis, Creative har förstört ljudkortsmarknaden tillräckligt och borde gå i konkurs. Eller ännu hellre uppköpta. Då kanske uppköparen kan öppna upp EAX3/4/5 också. Eller ännu bättre: fortsätta med A3D-tekniken som Creative sitter på nu (de lär ju ha fått det när de köpte upp Aureal). Men vem?

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk

Grattis Creative! Tur att man använder M-audio. Samtidigt har aldrig Creatives skräp intresserat mig. Den här händelsen tar hem priset som datorvärldens mest idiotiska drag so far under 2000-talet.

Visa signatur

Intel Core i7 965 | Intel DX58SO | Intel X25-M 80 GB SSD | OCZ Platinum 6 GB | Gigabyte 4850 1 GB | Corsair HX 620 | Samsung F1 1TB | Thermaltake DH 101 VF7000BNS

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Idioti

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Avstängd

kan man ladda ner den fortfarande?
Har x-fi fatalty

Permalänk
Avstängd

då får dom ju se till så att det finns nya drivrutiner ...puckon.
Jag kör med mitt inbygda Realtek ,alldrig att jag köper creative

jag sätter i ett gammalt adlib om jag ska byta

Creative vill bara sälja nya ljudkort för att käna så mycket pengar som möjligt precis som intel,amd,nvidia och ati men dom fixar ju iaf nya drivisar

Permalänk
Avstängd

...ibland undar man om ljudkort skulle vara svårare än annan hårdvara. Vem minns inte alla de problem som fanns med drivrutinerna till SoundStorm som ju var ett riktigt bra ljudkort som inte kom från 'trasiga' Creative Labs...

...

Jag undrar mycket om Creatives motivering att tredjeparts-drivrutinerna möjliggjör funktioner som inte var avsedda för just den serien av ljudkort. Märkligt. Om jag vill använda min nya hårdvara, dator eller hypotetiska Mercedes som bojsänke så är det naturligtvis min sak, inte tillverkarens.

Edit: Jag har ett gammalt Live! 5.1-kort från Creative. Just detta kort har alltid vållat huvudvärk och förbannelse för varje dator jag stoppat in det i, just på grund av drivrutinerna. Att ladda ner dessa från Creatives hemsida är en riktig plåga. Och inte fungerar de heller...

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Vad exakt innebär Nf4 problemen?

För jag sitter med ett X-Fi kort och och NF4 och har börjat få massor av skumma problem. Visserligen så började dom ett bra tag efter att jag köpt ljudkortet.

Och vart hittar man Daniel_Ks drivrutiner?