Priset på RAM-minnen - köpa nu, eller sen?

Permalänk
Medlem

Priset på RAM-minnen - köpa nu, eller sen?

För 2-3 år sen, så kommer väl de flesta ihåg vad 2 gb RAM-minnen kostade.

Men frågan är: Hur länge till kommer vi få se minnena såhär billiga som det är idag? Man kan ju få 2 GB för 300 kr. Och jag tänkte passa på att införskaffa:

MSI K9A2 CF-F AMD 790X
Vista 64
8 Gb RAM - för att det är så billigt idag.

Men hur kommer det se ut med priserna på minnen om t.ex. ett år? Blir faktisk sugen på att slå till på 8 Gb RAM när det är så billigt, man vet aldrig när det går upp i pris igen.

Vad tror ni? Skaffa 8 Gb, eller vänta med det?

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd flyttad*

Vi har ju gått och väntat på prisökningen väldigt länge nu, men den verkar inte komma. Kanske om fler tillverkare går i graven (likt TwinMOS) så vågar de dra upp priserna över konkurrenterna.

Jag tror mer på att DDR2 kommer hålla sig billigt så länge det är mainstream-användning på det. Men minnestillverkarna kommer inte släppa ner DDR3-minnen på de här nivåerna. Och när DDR3 blir vanligast (tidigast någon gång 2009) så smyger DDR2 upp (likt DDR1 nu är dyrt).

Ja slå till du. Ska du använda samma processor och moderkort ett tag finns det inte något att invänta, då kör du på 8 GiB och byter sen hela plattformen och då blir det DDR3.
Att köpa DDR3 nu bara för att ha för framtiden är inte värt det.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Enligt vad jag erfar så har svenska distributörer redan börjat höja priserna, dock bara marginella skillnader. Detta är inget som slutkund märker av då återförsäljarna väljer att minska marginalen för att kunna konkurera.

Det blir förmodligen som Aqualize påpekar, så länge DDRII är den dominerande standarden kommer priserna inte förändras. När det dock blir mer populärt med DDRIII så kommer priserna att öka eftersom tillgången sjunker. Precis som för DDRI.

Visa signatur

En fisk...

Permalänk

Skall man ändå köpa minne, så varför inte slå till. Jag tror knappast att det blir så mycket billigare.

Visa signatur

~Pelle~