Permalänk
Medlem

dator krashar offta ( överhettad?)

min dator krashar typ 1 gång i halvtimmen. Den helt plötsligt efter minsta lilla belastning krashar, får blåskärm där det står massa text bla. någonting memory och sedam stängs dem av och man får vänta minst en 10-15 min för att den skall starta igen. Hade detta problem förca ett halvår sedan också, då införskaffade jag en extra fläkt till burken som man kan reglera farten på, detta hjälpte då men nu när jag har den på högsta hastighet ( låter väldigt mkt i detta läge) så värkar inte detta hjälpa det minsta utan datorm kraahar ändå. Bör jag sätta in ännu en fläkt i datorn för att lösa detta eller kan problemet ligga nån annanstans?

Permalänk
Medlem

Nej det verkar ju otroligt att datorn skulle utveckla mer värme desto äldre den blir. Kolla så att datorn inte är alldelles dammig.

Visa signatur

| Errare humanum est |

Permalänk
Medlem

nä, den är inte särskillt dammig. Har inte provat iofs att köra med öppet chassi för att se om de hjälper något, för gör de det då måste det väl bero på överhettning eller?

Permalänk
Medlem

Kolla processor kylaren. Helst ska du tal loss den (eventuellt sätta ny kylpasta) och sätta fast den ordentligt. Gör rent kylaren när du ändå har tagit loss den.

Det är antagligen därför fläkten du köpte förut hjälpte men nu sitter kylaren antagligen ännu dåligare än förut. En annan kille här hade en kompis som hade tagit loss och satt den för löst TVÅ gånger innan han upptäckte sitt misstag.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Nej det verkar ju otroligt att datorn skulle utveckla mer värme desto äldre den blir. Kolla så att datorn inte är alldelles dammig.

Kan var flera fel. Om kylaren håller på att lossna så är det inte så konstigt men även dam bidrar till att det kyler dåligare och dåligare.

Permalänk
Medlem

okey, tack föt hjälpen. Ska prova detta omgående och kolla om det hjälper

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Om kylaren håller på att lossna så är det inte så konstigt men även dam bidrar till att det kyler dåligare och dåligare.

hur kan en kylare börja lossna menar du? antingen så sitter väl flänsen fast eller så gör den det inte.

Visa signatur

| Errare humanum est |

Permalänk
Medlem

Jag menar om kylaren är fel- eller dåligt-monterad.

Gravitations kraften och några "hoppsan, jag välte nästan datorn" under vilda fester så kan den röra sig ännu mer.

Kylpastan inte riktig har kontakt. Tänkt dig processorn = varm platta på spisen. Är den fel monterad så kan vissa delar vara mer exponerad och inte någon kylpasta på efter ett tag.

Söker man här på forumet brukar andra annars bara skiva:
"Kylpastan är gammal. Ta los kylaren och lägg på nytt"
Utan några förklaringar och de som har problemet svarar det fixade felet eller inte.