Permalänk

Htpc ca 7k

Har tänkt att bygga ihop en htpc, ska främst användas till att kolla på hd-material + surfning till att börja med. Vill ju att den ska vara hyffsat tyst. Max runt 7000 hade jag tänkt lägga.

Men vill ha möjlighet att kunna sätta i ett par tvkort om det blir aktuellt. Vill även ha möjlighet att sätta i ett bättre grafikkort för spel om man skulle vilja det.

Det här har jag funderat på: http://tinyurl.com/6j8grs
Hade tänkt handla allt på inet.

Är lite osäker på grafikkortet, duger det eller ska man lägga några hundralappar till? (vill helst ha nvidia)

Moderkortet är det ok? Finns en R-variant också, med raid-stöd, tror inte jag kommer att ha nytta av det dock.

Cpu-kylaren, funkar den i chassit på höjden? Eller finns det nån bra som skulle passa bättre?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ser bra ut tycker jag, möjligen ett 8600 istf 8500, men spelar ingen större roll för enbart HTPC. 80mm fläkten kan du (om du ska ha den till Mini Ninjan) byta till 92mm - eller skippa helt och köra Ninja Mini passivt. Fläkten som medföljer Ninja Mini kan du stoppa i nätagget istf den som sitter - har för mig att det är en 80mm.
Ninja Mini funkar i chassit - kör själv med Minjan i ett NSK2480 som är en sneak-variant av Fusion.

/M

Visa signatur

Baldrick for president!

Permalänk

Tack för svaret!

Ja, jag letade lite efter något vettigt 8600 kort men jag vet inte. Detta kanske:
Gigabyte GeForce 8600GT 512MB Heatsink
http://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/gigabyte-gefor...

Vill ju helst ha ett med passiv kylning, sen antar jag att det inte får vara alltför mycket heatpipes och heatsinks som sticker upp på översidan, lär väl bli trångt när locket ska på då.

Ja, hade tänkt ha 80mm till Ninjan, men det kanske funkar att köra den passivt? Vore ju det bästa. Du tror inte den blir för varm då?

Permalänk
Medlem

Har tyvärr ingen stenkoll på 8600 - har för mig att vissa klagat på att Gigabytes passiva 8600 "surrar" (SPCR-forums), annars såg Leadtek trevligt ut - men då blev det heatpipes och bara 256MB.
Hade varit trevligt om de skrev ut hur mycket ett graffe byggde på höjden så man kunde mäta och se om det gick in...

Ska du inte överklocka så är prollen strömsnål, vet inte hur mycket det kan skilja mot min AMD - den idlar strax över 30°C, foldar man friskt går den upp strax över 40°C, och med lite annat samtidigt runt 45°C (2x120mm Nexus på 75% i chassit) - men den är ju 65W (inte jämförbart med Intels rating vad jag förstår).
Vill du gardera med en fläkt så skulle jag ta en 92mm, medföljer clips till 92mm fläkt om jag minns rätt - kan ju alltid spara någon dB...

/M

Visa signatur

Baldrick for president!

Permalänk
Medlem

Jag hade bytt moderkort till Gigabyte GA-73PVM-S2H. DÅ har jag inbyggt grafik med HDMI samt möjlighet att installera ett bra grafikkort om jag skulle få för mig det i framtiden.

Sedan skulle jag köra på antingen Minininjan utan fläkt eller köra en silverstone NT01, den passar perfekt till antec fusion.

Så skippa grafikkortet och 80mm fläkten byt moderkortet så har du sparat ca 1000kr utan någon som helst prestanda skillnad.
För 1000kr kan du ju även köpa ett passivt kylt nätaggregat för att få htpc riktigt tyst.

Visa signatur

...

Permalänk

Ok, tack ska ni ha! Då blir det ju till att testa att köra passivt till att börja, är väl bara att slänga i en fläkt senare då ifall det skulle behövas.

@Bugg, det var ju det moderkortet jag hade valt, antar att du menar GA-G33M-S2H(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=211159). Fick aldrig klart för mig hur många interna firewire det hade, vill ju helst ha 2 ifall man vill stoppa i ett par tv-kort nångång. Sen verkade det knappt vara några som sålde det?

Ett annat var ju Gigabyte GA-73PVM-S2H(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=237811), men det verkade bara vara en firewire på det.

Permalänk
Medlem

av någon anledning hade jag skrivit fel moderkort. Det skall vara GA-73PVM-S2H som har HDMI och S/PDIF samt 400kr billigare!

Sedan har ju Antec Fusion perfekt för 2st 120mm fläktar. Dessa fläktar är grymt tyst och jag rekomenderar dig att köra åtminstonde en för de låter knappt något. Du måste få lite luftgenomströmning.

Visa signatur

...

Permalänk

Ja, då blir det ju ca en tusenlapp billigare. Men jag vet inte, läste lite i nån recension om det moderkortet:

The Final Word
This board is an inexpensive base for a slimline PC for the home or office. However, its inability to properly render a 1920x1080 resolution via HDMI means it's not the best solution for a home-theatre PC.

(http://www.goodgearguide.com.au/index.php/taxid;1776357743;pi...)

Verkar ju inte lovande för mitt ändamål, man vill ju inte vara dumsnål.

Permalänk
Medlem

för 400kr får du ett grafikkort för om det inte skulle duga med det inbyggda.

Visa signatur

...