Specifikationer för Geforce GTX 200

Permalänk

Jag kunde inte vänta utan köpte just ett 8800GTS 512 mb för 1600 kr inkl frakt... är det ett sjukt lågt pris eller ett sjukt lågt pris? Det är nog tur för Amd att korten ovan fasas ut (antar att priset är pga detta).

Visa signatur

dualsata2| A64 3500+ 2,7 ghz | Cruical ballistix 2 gig DDR 4000 | jag hatar Nvidia 8800GTS 100% buggar (nu 5% och gudomligt 660/1044)|Windows XP Pro | Proff deluxe - kungen av vattenkylning| 480 W Hiper typeR nätagg

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Jag finner det väldigt roande att folk uttalar sig om vad man ska köpa och satsa på m.m. ATi är mest prisvärt och Nvidia har bäst prestanda. Är det ingen som har lärt sig någonting? Vi vet inte förrän vi har det på papper svart på vitt. Spelar ingen roll vad som har varit, vad som komma skall kan alltid förändra historien.

Dock har ni helt rätt i att på pappret ser det ut som att ATi satsar på "value" medans Nvidia kör på "high-end".

Men som alla vet så är det "value" som säljer så Nvidia lär slåss där också.

Tack Dinoman. Satt just och tänkte på samma sak. Trodde en stund att jag var ensam Men visst, nog är det kul att spekulera i hur det kommer att se ut, men att komma med köpråd nu är nog lite väl vågat och dumt. Men det är onekligen intressanta tider!

Visa signatur

Intel Core i7 965 | Intel DX58SO | Intel X25-M 80 GB SSD | OCZ Platinum 6 GB | Gigabyte 4850 1 GB | Corsair HX 620 | Samsung F1 1TB | Thermaltake DH 101 VF7000BNS

Permalänk
Medlem

Köpte själv ett HD2900XT för snart ett år sedan. Hyfsat nöjd med Vista-prestandan med tanke på priset då.

Vad jag inte tänkte på då är att Linux-stödet suger illa illa, fortfarande!

Idiotiskt nog tog jag inte kommentarer som "ATI's Linux drivers sux" på riktigt allvar...

Det blir inget ATI-kort innan deras drivisar stöder Compiz "out-of-the-box":

http://www.youtube.com/watch?v=vTi5MZ994Ms&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GX5fVleO-i0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pspDM7MwMI4&feature=related

etc

.

Visa signatur

| Fractal Design Define R5| Asrock X399 Fatal1ty| Threadripper 1950X| Noctua NH-U14S TR4-SP3| Corsair Vengeance LPX 8x16GB 3200 C16| be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W| ASUS RTX 3080 10GB Strix| LG OLED 4k 42" C2| Debian Sid| KDE 5.x|

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Allså ni småkidz och era ord. Nvidias grafikkort presterar bättre om du vill ha prestanda. Det är det jag argumenterar om och ingenting annat.

Boris nedan är vettig och diskuterar på en annan nivå och har förståelse även om han inte tittar på samma saker som jag just nu gör. Lär dig av honom så kommer du längre i forumet:

Vi småkidz??? lmao

jag kanske bara har spelat lite för mycket wow

Visst Gtx 280 är säkert det bästa kortet, men igentligen spelar den inen roll då det har samma energiförbrukning och pris som 2 HD 4870

så frågan blir igentligen vad som presterar bäst utav
1st gtx 280
eller
2st 4870 i crossfire

eller du kanske är allergisk mot 2 kort i burken;)

Komma längre i forumet, vad innebär det
Ditt bekräftade eller haha lol rofl

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Allså ni småkidz och era ord. Nvidias grafikkort presterar bättre om du vill ha prestanda. Det är det jag argumenterar om och ingenting annat.

Jag läste på idg att om spekulationerna stämmer så skulle HD4850 kosta runt 1400 kronor samt prestera nästan jämt "skägg" med 9800 GTX.

det tror jag räcker för ungefär 99,5% av alla användare. Sedan finns det en del som säkert sitter och tävlar vem som kan lyckas se en pixel extra i högra hörnet ;).

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Personligen hoppas jag att dollarn håller sig där, dollarn lever på ett lånat värde. Dock tror jag att den svaga dollarn kommer dra ner europeiska ekonomier också så att det jämnar ut sig till det gamla igen. :/

Måste bara påpeka att den låga dollarn ställer till det en hel del för tillverkare. Många oem-tillverkare har slagit igen. Piooneer outsourca sin plasma tillverkning för att de hade gått back under en längre tid och valt att inrikta sig på LCD istället trots att de hela tidern varit marknadsledande inom området. Den svagare dollarn har fått de större asiatiska tillverkarna såsom samsung m fl att träffas och diskutera om hur de ska göra. Ett alternativ som är det mest troliga är att de går över till en annan handelsvaluta där Euron står sig som en stark kandidat. Kommer dollarn sjunka under fem dollar så har de själva sagt att de inte har något val längre.
Dollarn kommer bli svagare och svagare. Peak-Oil krisrapporter, Upphandling av oljekontrakt som är över 120 dollar fatet, en inflation som börjar likna trettiotalets amerika är tre starka faktorer som kommer dra ned dollarns värde och trasa sönder USA's ekonomi.
Snöade in lite på politik och ekonomi där menvad jag menar är att allt eftersom så kommer elektroniken bli dyrare.
Det folk inte förstår är att den senaste tidens prisnedgång på elektronik beror inte på att det plötsligt blivit så billigt att framställa produkterna. Det har kanske blivit något billigare. Men det som är avgörande senaste tiden är dollarkursen. Kommer de dessutom byta til Euro som handelsvaluta så kommer den att stärkas mot dollarn.

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Jag läste på idg att om spekulationerna stämmer så skulle HD4850 kosta runt 1400 kronor samt prestera nästan jämt "skägg" med 9800 GTX.

det tror jag räcker för ungefär 99,5% av alla användare. Sedan finns det en del som säkert sitter och tävlar vem som kan lyckas se en pixel extra i högra hörnet ;).

...prestera nästan jämt skägg med 9800GTX säger du. Om det stämmer så blir prestandan som ett 8800GTS då. Inget speciellt att hänga i julgranen alltså.
Jaja, de där får vi se. Ingen ide att säga vad som är bäst än så länge. Men om spekulationerna stämmer, vilka du nu har gått efter så kommer nya HD4850 få det tufft mot nVidias gamla modeller och i bästa fall kommer då HD4870 vara lite bättre än 9800GTX.

Kul med nya grejer är det i alla fall. Själv väntar jag på spel som ens är värda att byta upp sig för först. Finns ju inte ett enda nytt PC-spel idag som är intressant nog. Kan någon tipsa om något spel kanske?

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Medlem

Jag tror att mitt gamla vodoo banshee kommer smiska både nya ati och nvidia korten så hårt att dom inte kommer kunna sitta riktigt i en burk på 1 månad xD

Visa signatur

Main : AMD Ryzen 5900X @ 4.55 | NZXT Kraken X73 | 32 GB DDR4 Gskill 3600mhz @ 3800 CL16 | Asus ROG STRIX B550-A GAMING | Sapphire Radeon 7900 XT nitro+ | Samsung 970 evo 1TB | Windows 10 | Lian Li PC-O11 Dynamic EVO | Corsair RM 750 | AOC cu34g2x + Dell u3415w / 1st 24"
Htpc / server : Intel G3258 | Nvidia GTX 670 | 12 GB | 6TB lagring | Fractal design Node 804 | Win 10+Kodi

Permalänk

Jag fattar inte riktigt varför ATI skulle ha så betydligt sämre prestanda. Det känns som att enda argumentet för "value" inriktning är priset. Nuvarande specs säger ju att ATI har betydligt bättre minne, mer än marginellt bättre shaderprestanda, förmodligen högre klocks att döma på senaste 18 månaderna. Det som Nvidia vinner på är TMUer och ROPer. ATI har ju dubblat deras TMUer till 32 vilket borde räcka mer än väl, då ökningen från 32 TMUer i 8800gtx till 64 TMUer i 8800gts G92 gjorde i princip noll prestandaskillnad, då den tidigare faktiskt fortfarande utpresterar den senare i väldigt höga upplösningar. Jag tror inte att HD4870 kommer slå GTX 280 men jag tror inte det kommer skilja med 30000% som alla verkar tro. HD4870X2 tror jag tar prestandakronan om nu ryktena om delat minne och högbandbreddslänk i stället för simpel "onboard-crossfire" stämmer.

Till den som skrev om 100% effektivitet osv. Läs lite fysik...snälla! Å andra sidan så finns det ju faktiskt Nätagg som presterar nästan 100%, dock inte vid full load. Jag såg i en recension av Zalman ZM-850HP att de hade vid 300 watts förbrukning ca. 97% effektivitet.

Sist men inte minst, det där om att GTX 280 inte borde prestera dubbelt så bra för dubbla priset är ju löjligt. Om GTX 280 kostar 4000 kronor och presterar 50% bättre än HD4870 så finns det ju noll anledning att köpa det så vida man inte har någon Crossfire/SLI bräda, vilket de flesta som intresserar sig för entusiastkort har i det här laget. Just dessa entusiaster brukar förstå lite mer av datorvärlden och förstår att två ATI kort som man då kan köra på ett mycket stabilare Intel chipset (till skillnad från nForce helvetet) för 4000 är ett bättre köp än ett GTX 280 då det i sådana fall presterar ca. 30% bättre än GTX 280 (i dagsläget ökar ett andra kort i Crossfire med ca. 90%). För att GTX 280 skulle vara värt det så borde det erbjuda dubbla prestandan för dubbla priset. 9800gx2 har ju faktiskt rätt bra pris, med tanke på hur mycket prestanda det kortet tillför.

Nu finns det ju inget bevis över huvud taget på några av de här siffrorna (förutom Crossfire effektiviteten) vilket bevisar hur löjlig all den här "pre-release" smutskastningen är. Resonlig debatt och spekulation i all äro, men många av här skriker i princip: "ATI är bättre" "Nej, du har fel, Nvidia är bättre". Kolla lite på hur Doja och Boris beter sig som kollar lite på helheten, och visar bevis för sina uttalanden i stället. Som Boris sa har Nvidia bättre texturprestanda men ATI har till exempel bättre shaderprestanda (i ett bra optimerat program dvs.) vilket är varför deras kort är bättre i 3dmark.

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Jag fattar inte riktigt varför ATI skulle ha så betydligt sämre prestanda. Det känns som att enda argumentet för "value" inriktning är priset. Nuvarande specs säger ju att ATI har betydligt bättre minne, mer än marginellt bättre shaderprestanda, förmodligen högre klocks att döma på senaste 18 månaderna. Det som Nvidia vinner på är TMUer och ROPer. ATI har ju dubblat deras TMUer till 32 vilket borde räcka mer än väl,

Borde och borde, på papperet kanske men inte i verkligheten. Skit i specsen, för ATI har samma arkitektur som R600 (HD 2900XT) och kommer få storsmisk av Nvidia igen. Det bättre minnet gör f.ö. marginell skillnad för prestandan. Problemet är istället att det bara är 512Mb (alla sajter testar ju referenskortet, så det är skitsamma om några tillverkare väljer att ha 1Gb på kortet).

Du tror inte att priset skvallrar rätt bra om prestandan? ATI har satt ett pris i klass med 9800GTX, och därav vet vi att kortet inte är radikalt mycket snabbare (i bästa fall de där 25%-en som det ryktas om, då är jag nöjd).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland

Sist men inte minst, det där om att GTX 280 inte borde prestera dubbelt så bra för dubbla priset är ju löjligt. Om GTX 280 kostar 4000 kronor och presterar 50% bättre än HD4870 så finns det ju noll anledning att köpa det så vida man inte har någon Crossfire/SLI bräda, vilket de flesta som intresserar sig för entusiastkort har i det här laget. Just dessa entusiaster brukar förstå lite mer av datorvärlden och förstår att två ATI kort som man då kan köra på ett mycket stabilare Intel chipset (till skillnad från nForce helvetet) för 4000 är ett bättre köp än ett GTX 280 då det i sådana fall presterar ca. 30% bättre än GTX 280 (i dagsläget ökar ett andra kort i Crossfire med ca. 90%). För att GTX 280 skulle vara värt det så borde det erbjuda dubbla prestandan för dubbla priset. 9800gx2 har ju faktiskt rätt bra pris, med tanke på hur mycket prestanda det kortet tillför.

Nej, du har fel. Vilka ATI-kort får du för 4000kr? Jo, 2st 4850. Och dessa har sannerligen inte en chans mot ett 280 GTX. Var får du siffran 90% i CF förresten? Det stämmer inte alls med verkligheten. 60% i genomsnitt för CF är mer rimligt.

Alltså, 2 st 4870 i CF kanske klår ett 280 GTX (med 10% tippar jag... alltså tar 4870X2 prestandakronan i juli, men för tusenlappen mer), men det blir ju både dyrare och struligare än att välja ett singelkort.

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Borde och borde, på papperet kanske men inte i verkligheten. Skit i specsen, för ATI har samma arkitektur som R600 (HD 2900XT) och kommer få storsmisk av Nvidia igen. Det bättre minnet gör f.ö. marginell skillnad för prestandan. Problemet är istället att det bara är 512Mb (alla sajter testar ju referenskortet, så det är skitsamma om några tillverkare väljer att ha 1Gb på kortet).

Du tror inte att priset skvallrar rätt bra om prestandan? ATI har satt ett pris i klass med 9800GTX, och därav vet vi att kortet inte är radikalt mycket snabbare (i bästa fall de där 25%-en som det ryktas om, då är jag nöjd).

Nej, du har fel. Vilka ATI-kort får du för 4000kr? Jo, 2st 4850. Och dessa har sannerligen inte en chans mot ett 280 GTX. Var får du siffran 90% i CF förresten? Det stämmer inte alls med verkligheten. 60% i genomsnitt för CF är mer rimligt.

Alltså, 2 st 4870 i CF kanske klår ett 280 GTX (med 10% tippar jag... alltså tar 4870X2 prestandakronan i juli, men för tusenlappen mer), men det blir ju både dyrare och struligare än att välja ett singelkort.

Nej, jag tror inte priset skvallrar så mycket om prestandan. AMD är i desperat behov av försäljning, och prissätter väldigt aggressivt. Hade detta varit under Geforce 7/Radeon X1000 serierna när försäljningen var väldigt jämn, hade vi sett ett helt annat pris på HD4870 och HD4850. Visst kommer det prestera sämre än GTX 280 men jag tror inte det blir så jävla extremt. Med tanke på att ett 9800GX2 är ca. 60% bättre än 9800gtx. Är då HD4870 25% bättre än 9800GTX så är 9800GX2 bara ca. 22% bättre än HD4870. Jag tvivlar starkt på att GTX 280 är mycket bättre än 9800GX2.

Vilket ATI-kort får man för 4000kr? Läs artikeln är du snäll. Enligt artikeln kommer HD4850 ligga runt 1400-1700 när det kommer till Sverige, och HD4870 kommer ligga runt 2100 kr gissas det. Nu är ju detta inget officiellt. Men personligen tycker jag att två stycken HD4870 låter närmre 4000 sek än HD4850.

Du kan börja med att läsa Sweclockers recension om Crossfire. 90% var lite överdrivet men 80% är inte något konstigt. Tar man bort Crysis som är tungt Nvidia-biased så får du ett snitt på runt 80%. Enligt faktan i dagsläget kommer inte två stycken HD4870 ha några problem att slå GTX 280 men som sagt har vi inget bekräftat.

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakan78
Måste bara påpeka att den låga dollarn ställer till det en hel del för tillverkare. Många oem-tillverkare har slagit igen. Piooneer outsourca sin plasma tillverkning för att de hade gått back under en längre tid och valt att inrikta sig på LCD istället trots att de hela tidern varit marknadsledande inom området. Den svagare dollarn har fått de större asiatiska tillverkarna såsom samsung m fl att träffas och diskutera om hur de ska göra. Ett alternativ som är det mest troliga är att de går över till en annan handelsvaluta där Euron står sig som en stark kandidat. Kommer dollarn sjunka under fem dollar så har de själva sagt att de inte har något val längre.
Dollarn kommer bli svagare och svagare. Peak-Oil krisrapporter, Upphandling av oljekontrakt som är över 120 dollar fatet, en inflation som börjar likna trettiotalets amerika är tre starka faktorer som kommer dra ned dollarns värde och trasa sönder USA's ekonomi.
Snöade in lite på politik och ekonomi där menvad jag menar är att allt eftersom så kommer elektroniken bli dyrare.
Det folk inte förstår är att den senaste tidens prisnedgång på elektronik beror inte på att det plötsligt blivit så billigt att framställa produkterna. Det har kanske blivit något billigare. Men det som är avgörande senaste tiden är dollarkursen. Kommer de dessutom byta til Euro som handelsvaluta så kommer den att stärkas mot dollarn.

Jag tror USA hinner rädda läget, de arbetar för fullt nu. Men är det som du säger så skulle en dollarkurs under 5 kronor hota dollarn som världsvaluta, och utan dollarn försvinner USAs överdimensionerade inflytande på världen.

Många oljeländer är också sugna på att börja handla i euro i stället. Och oljehandel och ja den mesta handel i dollarn blåser ju upp dollarvärdet. Och därmed USAs ekonomi.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Borde och borde, på papperet kanske men inte i verkligheten. Skit i specsen, för ATI har samma arkitektur som R600 (HD 2900XT) och kommer få storsmisk av Nvidia igen. Det bättre minnet gör f.ö. marginell skillnad för prestandan. Problemet är istället att det bara är 512Mb (alla sajter testar ju referenskortet, så det är skitsamma om några tillverkare väljer att ha 1Gb på kortet).

Du missade precis allt han sa va?
Det som gjorde att R600 inte stod sig mot G80 var texturenheterna, som nu förbättrats med 120%.
Och angående 512Mb, så klarar sig ATi bättre med lite minne än nVidia. Med andra ord, vi får se hur det blir, 1Gb korten lär ju komma innan det behövs för spelen ändå.
Mycket liten skillnad mellan 1Gb och 512Mb.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Nej, du har fel. Vilka ATI-kort får du för 4000kr? Jo, 2st 4850. Och dessa har sannerligen inte en chans mot ett 280 GTX. Var får du siffran 90% i CF förresten? Det stämmer inte alls med verkligheten. 60% i genomsnitt för CF är mer rimligt.

Alltså, 2 st 4870 i CF kanske klår ett 280 GTX (med 10% tippar jag... alltså tar 4870X2 prestandakronan i juli, men för tusenlappen mer), men det blir ju både dyrare och struligare än att välja ett singelkort.

Du översätter inte från dollarn på samma sätt som honom, 2 st HD4870 kommer kosta ungefär som ett GTX 280 i dollar räknat, och antagligen då i kronor räknat också.

Permalänk
Moderator
Testpilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
Vi småkidz??? lmao

jag kanske bara har spelat lite för mycket wow

Visst Gtx 280 är säkert det bästa kortet, men igentligen spelar den inen roll då det har samma energiförbrukning och pris som 2 HD 4870

så frågan blir igentligen vad som presterar bäst utav
1st gtx 280
eller
2st 4870 i crossfire

eller du kanske är allergisk mot 2 kort i burken;)

Komma längre i forumet, vad innebär det
Ditt bekräftade eller haha lol rofl

Lite för mycket "omfg lolz00rZzZ rofl..." för att man ens ska orka ta dig seriöst eller ens ta sig tiden att läsa det du skriver. Dessutom verkar du ha fått den felaktiga uppfattningen att det blir mer lättläst ju fler mellanrum man har i texten.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Avstängd

1400 - 1500 kr för ett kort som presterar 25% bättre än 8800GT = HD4850

Det är så hårt pressat pris för väldigt mycket prestanda att detta kort kommer sälja som smör.

Den absolut mest prisvärda superprestanda kortet kommer förmodligen vara två HD4850

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem

Är 500 dollar retailpriset? För 3000 spänn är ju inte så farligt för topmodellen isf. Med tanke på att jag la 2800 på mitt 8800GTS 320mb när det var hyfsat nytt

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Lite för mycket "omfg lolz00rZzZ rofl..." för att man ens ska orka ta dig seriöst eller ens ta sig tiden att läsa det du skriver. Dessutom verkar du ha fått den felaktiga uppfattningen att det blir mer lättläst ju fler mellanrum man har i texten.

säg inte det, du har ju till och med tagit dig tiden att komentera mig

ja du har rätt på den delen med onödiga mellanrum, ska sluta med det

Permalänk
Moderator
Testpilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
säg inte det, du har ju till och med tagit dig tiden att komentera mig

ja du har rätt på den delen med onödiga mellanrum, ska sluta med det

Till och med du ska växa upp så småningom det handlar bara om att vi andra får ha tålamod.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av warh0g
Är 500 dollar retailpriset? För 3000 spänn är ju inte så farligt för topmodellen isf. Med tanke på att jag la 2800 på mitt 8800GTS 320mb när det var hyfsat nytt

Jag tror nog att retailpriset kommer ligga runt 2700-3000 för HD4870 och runt 4500-5000 för Nvidias GTX280
men det återstår att se

Visa signatur

nuvarande dator: Asus ROG STRIX Z370-E GAMING, Intel i7 8700k 4,7Ghz, Corsair 32gb3200mhz, ASUS RTX 2070 STRIX Gaming OC

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av warh0g
Är 500 dollar retailpriset? För 3000 spänn är ju inte så farligt för topmodellen isf. Med tanke på att jag la 2800 på mitt 8800GTS 320mb när det var hyfsat nytt

500 Dollar blir absolut inte 3000:- i sverige om du tror det, minst 4000:-. Antagligen en bit över det.

Permalänk
Inaktiv

Förhoppningsvis så kommer GTX 280 eller hd4870x2 bli min för 4000 SEK (vilket som kanske presterar bäst låter jag vara osagt, men det har sagts att GTX 280 i 3dmark vantage utpresterar 9800GX2 med knappt 100% (!)). Översätter man från $US MSRP till svenska kronor så kan man konstatera att MSRP * 8-8.5 oftast blir priset i Sverige.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
Förhoppningsvis så kommer GTX 280 eller hd4870x2 bli min för 4000 SEK. Översätter man från $US MSRP till svenska kronor så kan man konstatera att MSRP * 8-8.5 oftast blir priset i Sverige.

Brukar ofta bli så. Bara hoppas amerikanerna fortsätter missköta sin ekonomi och inte brutalt räddar den den närmaste månaden.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
Förhoppningsvis så kommer GTX 280 eller hd4870x2 bli min för 4000 SEK (vilket som kanske presterar bäst låter jag vara osagt, men det har sagts att GTX 280 i 3dmark vantage utpresterar 9800GX2 med knappt 100% (!)). Översätter man från $US MSRP till svenska kronor så kan man konstatera att MSRP * 8-8.5 oftast blir priset i Sverige.

Var har du hört att det presterar dubbelt så bra som 9800gx2? Om det stämmer, men från vad jag hört så gör det inte det, så blir ju det kortet jävligt intressant för 4000-5000. Om det är någolunda likvärdigt med 9800gx2 som jag tror, blir det istället ett HD4870X2 och kanske ett ytterligare HD4870 så småningom.

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Var har du hört att det presterar dubbelt så bra som 9800gx2? Om det stämmer, men från vad jag hört så gör det inte det, så blir ju det kortet jävligt intressant för 4000-5000. Om det är någolunda likvärdigt med 9800gx2 som jag tror, blir det istället ett HD4870X2 och kanske ett ytterligare HD4870 så småningom.

Missade det påståendet, att utprestera 9800GX2 med 100 känns orealistist, vore en sak om han skrev 9800GTX, då vore det lite rimligare.

Permalänk
Inaktiv

Dailytech har också bekäftat påståendet om att GTX 280s shaders är 50% mer effektiva än G92s. Därmed 181.25% större shaderkraft.

http://www.dailytech.com/Nextgen+NVIDIA+GeForce+Specification...

Ser ut att kunna ha grym pris/prestanda och ett ensamt kort skall kunna köra crysis på max i 1920*1200 + AA och AF enligt rykten.
Hoppas nu att dollarn sjunker ännu lite mera, ett pris under 4k för detta vidunder skulle vara respektabelt.

Det var i xtremesystems nyhetforum jag hört det mesta ifrån.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skooglund
The things seen reveal the highest-end board, the GTX 280 as being a product with a 512-bit interface, 1024 MB of GDDR3 memory, SLI and PCI-Express 2.0 (but no tri-SLI), DirectX 10 and OpenGL 2.1 support

GeForce GTX 280/260, no DX 10.1 but triple-SLI

http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=19956&catid=2

I just hate being right...;)

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Till och med du ska växa upp så småningom det handlar bara om att vi andra får ha tålamod.

Mr Mogen

måste allt vara uberseriöst jämt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
Mr Mogen

måste allt vara uberseriöst jämt

När medelåldern här är 30+ tror jag nog det :/

Annars har du ju alltid FB.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av THE.KGB
När medelåldern här är 30+ tror jag nog det :/

Annars har du ju alltid FB.

FB??

föresten, vet någon hur man gör dom där 2 prickarna som ska vara över U:et i Uber. ni vet, som i carolina kluft

Permalänk
Moderator
Testpilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
Mr Mogen

måste allt vara uberseriöst jämt

Jag föredrar när det går att läsa inläggen.

Knappen bredvid å först sen trycker du på u så voilá; ü.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt