Slim läsare i stationär dator

Permalänk
Medlem

Slim läsare i stationär dator

Funderar på om det är fritt fram att bara plugga in en slim dvd-läsare/brännare i en vanlig IDE-kontakt på en stationär dator, eller har slim-läsarna någon specialkontakt? Vad jag ser så står det i regel bara "Interface: IDE" i specen på de flesta slim-läsare, men osäker på om det verkligen är exakt samma kontakt som sitter på moderkort till stationär datorer.

Visa signatur

Workstation: AMD Phenom II X4 955 BE @3.40 GHz, M4A785TD-V EVO/U3S6, Corsair Force SSD 60 GB, 8 GB Corsair XMS3 DDR3 PC12800
Server: Intel Core 2 Duo E6300 @1.86GHz, GA-EP45T-UD3LR, 4 GB PC10600 RAM, Ubuntu Server 10.10

Permalänk
Medlem

Slim-läsare har en annan typ av kontakt som är mycket mindre och integrerar strömmen. Du behöver en adapter som omvandlar kontakten till vanlig IDE kontakt. Finns på de flesta datorbutiker.
t.ex http://www.webhallen.com/prod.php?id=32533
eller billigare http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10573

Permalänk
Avstängd

om man ska ha en slimlince cd i en vanlig dator måste man inte ha en konverter från slimline till 5 o en kvarts enhet förutom den där konvertern willmans angav .för hur ska man kunna fästa den. jag har sett en sån där grej men vet inte va den heter eller va man ska söka på

Visa signatur

Jag kommer inte att vara trevlig mot er som försöker vara stavnings poliser. Det är inte eran sak att komma o kommendera hur jag ska skriva min svenska.