Ms Flight Simulator 2004 + Joystick?

Permalänk
Medlem

Ms Flight Simulator 2004 + Joystick?

Hej alla!

Har nyligen skaffat FS2004 och känner att det går dåligt med tangentbordet, är denna joystick något att skriva hem om eller?
http://www.webhallen.com/prod.php?id=19680

Eller ska man kanske satsa på något för någon 100-lapp till och få FF, har aldrig kört något flygspel med joystick tidigare men kan tänka mig att det blir bättre känsla. Tips och råd och kanske någon som har erfarenhet av joysticks med FF och utan som vill dela med sig lite om sina upplevelser skulle uppskattas!

Mvh
D

Permalänk

Hej

Förlåt men jag är jävligt tjinkig när det gäller flygspel och hur dessa ska spelas så jag kommer kanske att vara lite väl "hardcore" i dina ögon nu men jag skriver från erfarenhet.

En joystick är ett måste när man flyger flygspel, "no buts" och något man bör eller rättare sagt skall sattsa på, visst det beror väl på hur mycke du har tänkt att "flyga" men jag varnade dig, jag är hardcore

En billig joystick från typ Logitech duger kanske om man spelar sporadiskt men för mig som spelar il2 och flight simulator flera timmar varje dag så håller inte en sådan särskilt länge

FF är ingen höjdare då dom lätt går sönder, mekaniken och bygg kvalitén på dessa är inte den bästa, men dom är rätt sköna då man får mer inlevelse och man känner alla "g-krafter"

om du vill ha en bra välbyggd FF joystik försök att hitta en "Microsoft SideWinder Precision 2 Joystick" det är den bästa som gjorts dock är den svår att hitta då den inte tillverkas längre , men kolla på ebay etc

Jag har en sk H.O.T.A.S. (Hands On Throttle and Stick) från CH products, den består av detta..

Pedaler: http://www.chproducts.com/retail/pedals.html (Du kanske inte tycker detta är så viktigt, men vill du ha full kontroll över flygplanet är detta lika viktigt som att ha trampor på en cykel!)

Joystick: http://www.chproducts.com/retail/j_fighter_usb.html

Gasreglage: http://www.chproducts.com/retail/t_pro_throttle.html

Visst detta låter hardcore och det är dyra prylar men du får igen det, var så säker!, flygplanspel är en dyr hobby om man vill få ut så mycke kännsla som möjligt men detta är bara småpotatis det finns dom som har egna cockpits hemma i rummet!

Jag har nött ut fler joysticks en vad jag har fingrar på händerna innan jag köppte en CH setup och jag önskar att jag köppte den tidigare, det hadde jag tjänat mycket på.

CH har billigare modeller med lite mindre funktioner men med samma kvalité,
köp i alla fall en sådan till och börja med, sedan kan du köpa upp dig med resten.

Jag hoppas att jag har hjälpt dig något nu, men du får gärna ställa fler frågor om du vill

BTW: Detta är också något du bör skaffa för inlevelsen! http://www.youtube.com/watch?v=_AO0F5sLdVM&feature=related

Visa signatur

"There's no such thing as gravity, the earth sucks!.
"we all know George Bush is an imbecill. He loves dick but he hates homosexuals.

Permalänk

Jag spelar flight simulator X mycket fast gillar inte CH´s grejer, jag har Saitek Pro Flight System http://www.webhallen.com/prod.php?id=79687 , tycker det är mycket bättre kvalité och den är mycket snyggare, jag ska även fixa pedalerna Saitek Pro Flight Rudder Pedals http://www.webhallen.com/prod.php?id=64953&traff=1 så man får mer känsla!

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bowler hat
om du vill ha en bra välbyggd FF joystik försök att hitta en "Microsoft SideWinder Precision 2 Joystick" det är den bästa som gjorts dock är den svår att hitta då den inte tillverkas längre , men kolla på ebay etc

FF modellen heter Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 (aka MSFF2/MSFFB2)
Populär för helikoptersims eftersom den inte har någon permanent centreringsmekanism.