Ingenting händer när skrivaren kopplas in i datorn

Permalänk
Medlem

Ingenting händer när skrivaren kopplas in i datorn

Vi har en HP photosmart 3210 skrivar/scanner, och absolut ingenting händer när vi kopplar in den i datorn. Vi har provat på flera datorer och följt instruktionerna. Det är som om det inte existerar. Den fungerar bra som kopiator utan datakoppling.

Borde inte windows reagera när den stoppas in i USB porten även om man gjort något fel med skrivarinstallationen. Windows brukar reagera på minsta sak man kopplar in i USB-porten.
Jag tror att det är fel på själva sladdutgången från skrivaren, men vet inte.

Om det är det som är fel vad kan jag då göra själv och vad kan det kosta att lämna in den då garantin är slut?

Permalänk
Hedersmedlem

Kabellängd? Har du konstaterat att sladden är frisk? Hade precis en HP som inte klarade en 5m kabel (blev okänd enhet) trots att kabeln var konstaterat hel. Med 3m fungerade det perfekt.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Kabeln ca 1-1.5 meter... den man fick med skrivaren när den köptes.
Tyvärr är skrivare ca 2 år gamal men användes inte till annat än kopiator då vi trodde felet var att datorn var för gammal (ca 15 år gamal) men i den nya datorn blir den inte heller upptäckt.
Ska se om vi kan hitta någon annan kabel och testa.

Vad tror ni det kostar med reparation om det är något fel på skälva utgången där kabeln ska sitta och det behös lagas/bytas? Och var är bäst att gå?