Permalänk
Inaktiv

Behöver akut hjälp!

Hejsan!

För några dagar inhandlade jag en Acer 6920G. Tidigare hade jag en 5920G, som min morsa fick köpa av mig nu när jag bytt upp mig. Det jag upptäcker är att min nya 6920G inte presterar nämnvärt bättreän 5920G, förutom att den har full HD, vilket gör mig helt jävla bestört. Har pröjsat 13 tusen för nåt han i butiken lovade skulle vara "betydligt vassare" än 5920:n.

Acer 5920G

T7500 2,2 GHz 4mb L2-cache
8600m GT 512mb (gddr2)
2gb DDR2 ram
Vista home premium 32 bit.

Acer 6920G

T8300 2,4 GHz 3mb L2 - cache
9500m GS 512mb
4gb DDR2 ram
Vista home premium 32 bit.

Fina specifikationer på båda för att vara bärbara alltså. Och enligt allt jag läst ska den sistnämnda datorn prestera bättre. Grafikkortet ska vara ca 10 % bättre, men det är just grafikkortet som failar.

Jag testar två spel på de olika datorerna och ser att de har en nästan identisk fps. Acer 6920g e stadigare dock, men 5920:n har högre maxfps. Bestämmer mig då för att titta Windows Experience Index - poäng(benchmark) för de båda datorerna.

Acer 5920G

Processor: 5,1p
RAM: 4,8p
Grafik(skrivbordsprestanda för Windows Aero): 4,6p
Spelgrafik: 5,3p
Primär hårddisk: 5,2p

Acer 6920G

Processor: 5,3p
RAM: 5,1p
Grafik(skrivbordsprestanda.... " - ") : 4,4p
Spelgrafik: 5,3p
Primär hårddisk: 5,3p

Som ni ser blev skillnaderna inte så stora trots allt. Jag blir riktigt vred. Har jag investerat i en ny dator för en marginell jävla förbättring? Kör en 3dmark 06 koll för att få en mer specifik jämförelse.

Acer 5920G: 3755 3d mark 06

SM 2.0 score: 1496
SM 3.0 score: 1404
CPU score: 1884

Acer 6920G: 3259 3dmark 06

Sm 2.0 score: 1277
SM 3.0 score: 1150
CPU score: 2034

Jag blir helt pissed när jag ser detta. 8600m GT för ett betydligt bättre resultat här. Jag kan dock konstatera att CPUn i 6920:n e bättre, men inte med mkt. Och snubben i affären sa "Det går inte att jämföra T7500 med T8300. T8300 e mkt mkt bättre". Haha, in my ass!

Sen läser jag denna recensionen av 6920G: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-6920G-Noteboo...

Där får dom 3584 i 3dmark 06, trots att deras exemplar e konfigurerat med en sämre processor, T8100.

Jag har prövat flera olika drivrutiner från Omega, laptopvideo2go.com men ingen hjälper. Nu sitter jag med Acers drivrutin för graffekortet, den gav bäst resultat i 3dmark. På 5920G är det dock en laptopvideo2go drivis.

Vad fasen kan jag göra för att förbättra prestandan? Var ligger felet? Eller ska jag reklamera datorn?

Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Vad jag hört ska ett Geforce 9500M GS och ett 8600M GT ha ungefär likartad prestanda. Jag är ingen CPU-expert direkt men har svårt att tro att det är så pass stor skillnad på de där CPU:erna som säljaren skröt om.

Vettefan om den nya datorn är så pass mycket vassare som säljaren fick det att låta. Någon annan får gärna bekräfta mig.

Permalänk
Inaktiv

Hej Genmah! Det är jag helt på det klara om! Men hur färbättrar jag prestandan i datorn eftersom att datorn med 8600m gt fick 3700 p i 3dmark medan min nya bara fick 3250 poäng. Jag är övertygad om att den nya SKA vara bättre. Tydligen stämmer det inte helt just nu, så nåt fel måste det vara! Hur ska jag åtgärda det? Lönar det sig att uppdatera BIOS??

Permalänk
Medlem

Jag kan nog tyvärr inte hjälpa dig mer än jag gjort, jag är inte så djupt insatt på själva delarna... Min kompetens sträcker sig så långt att jag anser att datorerna är rätt så lika egentligen.

Det är kanske bäst att någon mer insatt yttrar sig om du vill ha utförligare svar.

Permalänk
Inaktiv

Hejsan! Joo jag tror också att de är rätt lika. Men den nyare bör överträffa den äldre modellen. 9500m GS ska enligt allt jag tagit reda på vara ca 10% bättre än 8660m GT. Tack ändå.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sacru
9500m GS ska enligt allt jag tagit reda på vara ca 10% bättre än 8660m GT.

Vad jag hört ska 9-kortet vara exakt som 8-kortet, fast fysiskt mindre och tar därmed upp mindre plats, kräver mindre kylning osv.

Permalänk
Medlem

har du rätt grafikkorts drivare instalerade då? ta nyaste drivarna du hittar på nätet

Visa signatur

...

Permalänk
Inaktiv

9 - kortet ska enligt alla benchmarks ha en ökning på ca 10% vad gäller FPS i spel uppger www.notebookcheck.com I övrigt är det nästan exakt samma kort.

Jag har prövat med de 10 nyaste drivrutinerna. Från Acer, från laptopvideo2go.com osv. I dag upptäcker jag också en artikel, en review där snubben får 4024 i 3dmark 06 med samma dator fast med en sämre processor (T8100), utan överklockning. Varfan ligger felet undrar jag?

Permalänk
Medlem

Tjenare. Jag la in ett inlägg innan idag (har dock inte fårr något svar änu ). Läs den och kolla om du har samma problem som jag med exakt samma modell.

Och en sak jag inte fattar är att det står både 6920G och en 6920 modell. Men ändå är det exakt samma dator :S... Jag fattar inte skillnaden. Jag har bivit så förbannad på Acer så jag ringde till huvudkontoret och fick snacka med någon chef där (Mats). Tycker du borde ringa hono du också och berätta detta. Dom sa att inget liknande har kommit in på just denna modellen, så om kan inte göra mkt för mig. Men det låter som att du har samma problem som jag. Så ring in så kanske dom fixar det för os båda

tel: 0850557300

på tal om det... ag fick c:a 3600p på 3dmark06

helt nyinstallerad dator med uppdateringar utan några andra program.

Permalänk
Inaktiv

Okej! Vi har nog ungefär samma problem! Och min är också helt nyinstallerad. Dessutom läste jag en recension av datorn i dag där en snubbe fick 4024 poäng i 3dmark 06, utan överklockning och med en sämre processor (T8100) . Acer är skyldiga att göra något. Datorn räknas som defekt när den inte presterar som den ska. Innan jag fick min 5920G så hade jag en HP som krånglade. Jag lyckades få den bytt efter 4 månader efter att ha skrivit en felrapport på 30 sidor. Haha. Så jag har pluggat på lite konsumentköpslagar osv. Vi hörs!

Permalänk
Medlem

Den där snubben jag snackade med sa något om att sp1 bör installeras om du inte redan har det. Sen så får du ta och installera alla dom nyaste drivrutinerna från Acers sida. Det var man tvungen att göra i.o.m. att dom gamla drivisarna tydligen inte var kompatibla med sp1. Jag fattade noll av vad han sa, så just nu väntar jag på att han ska mejla dom till mig. Iaf förhoppningsvis idag. Annars får jag väl tanka dom själv.

Har du sp1 installerat?

Permalänk
Inaktiv

Jo det tror jag. Det står så i alla fall när jag tittar på datoregenskaper. Men, haha. På Acers hemsida finns inte drivrutiner för SP1 än.

Men sa han att det skulle förbättre prestandan?

Men ag börjar tvivla om SP1 är installerat.... konstigt att det står att det är det. Menmen haha.

Permalänk
Medlem

Kolla på start > högerklicka på Dator så får du se om du har sp1 eller inte. Ja jag såg det med nu :S.

Jävla Acer. Han sa kanske inte att det skulle förbättra själva prestandan. Men han trodde att mina problem skulle kanske skulle försvinna. Oavsett vad så ska jag gå till botten med det här. Jag måste ha en felfri dator innan den 1.a september.

Förresten kolla även om det står att du har 3gig eller 4gig i ram. När jag installerade denna datorn så stod det att jag hade 3gig. Men jag skulle egentligen ha 4gig. Sen efter att jag installerade sp1 så står det 4gig.

Just nu sitter jag och installerar varenda ny drivrutin på acers ftp sida. Och efter att jag fått dom ska vi se om datorn är bättre eller inte.

Testa även också att avinstallera Acer eData security. När dom på tekniksupport bad mig att göra det så skulle det bli lite bättre. Och det blev c:a 10FPS bättre i GW :S... Jag bör iaf ligga runt 100FPS på denna datorn.
Men nu ligger jag bara på 70FPS

Bara en liten fråga

I vilken affär köpte du den av?

Kanske inte är förklaringen. Men jag köpte min på Onoff i Karlskrona för 9998kr den 25.e förra månaden. Eller ja! den förra innan jag fick byta. Denna som jag har nu är från samma affär.

Permalänk
Inaktiv

Ja, Det står att jag har sp1 och 4 gig ram :/ Ja ska också gå till botten med det, man blir så jävla irriterad när den inte fungerar som den ska. Det tar en massa kraft och tid.

Okej, meddela gärna ditt resultat av installationerna av drivisarna så att jag får veta om det funkar. Men man blir så jävla less när man spenderat så mkt pengar på en ny dator och så måste man lägga ner timtal av värdefull tid själv för att få den att fungera som den ska göra!

Jag bor i norrbotten i en liten ort med 6000 invånare. Vi har två databutiker här, expert och ett lokalt företag som heter NTC data och fritid. Jag köpte den på NTC. Jag köpte den för 3 dagar sedan.

Förresten, om du lyser med lampa på ramen runt skärmen, ser du också en massa jävla smårepor på det blanka området?

Okej. Men jag är fast besluten om att fixa det här.

Permalänk
Medlem

Jag har nog snart laddat ner dom drivisarna jag behöver, Jag ska meddela dig direkt när jag installerat alla.

När jag lyser med en lampa runt ramen så ser jag inga repor. Men jag har en sak som egentligen inte är så jätte märkvärdigt. Det är när man trycker ner "mute" knapen för att tysta högtalarna, Och trycker en gång till för att sätta igång dom igen så blinkar den till. På den förra jag hade så gjorde den inte så iaf. Hardu samma problem?

Och en sak till. Har du fått reda på om du har batteriet i sammtidigt du har strömkabeln i så minskar man livslängden på batteriet? Jag fick nämligen reda på det idag. Ring Acer (020252500 Det är gratis) och berätta om ditt problem, Och nämn att du inte är den enda som har detta problemet. Då kanske dom får lite eld i röven och gör något. Jag har tjatat både på dom och Onoff i c:a en månad nu.

Och om du lyckas fixa felet så meddela gära mig med.

Permalänk
Medlem

Jag bor i norrbotten i en liten ort med 6000 invånare. Vi har två databutiker här, expert och ett lokalt företag som heter NTC data och fritid. Jag köpte den på NTC. Jag köpte den för 3 dagar sedan.

Härligt nån mer från norrbotten här XD köpte min plattskärm på ntc data

Visa signatur

...

Permalänk
Inaktiv

Hmm. För det kändes en aning fel när dom tog sitt skyltex och packade ner det i en kartong när dom sålde datorn till mig. Reporna får det att kännas som om den är använd liksom. Jo, jag prövade just muteknappen. Det händer precis samma sak för mig! haha.

Haha fan va drygt det där med batteriet. Jag visste att man helst ska ladda upp och ladda ur batteriet. Men hur fan hade dom tänkt att man ska göra när man spelar, för då måste man ju liksom ha strömkabeln i annars slockanr datorn efter en timme. Jävla nötter.

Jag ska till affären i morgon och jag ska ta kontakt med acer, helt klart.

Vi håller kontakten!

Permalänk
Medlem

Tog dom ett skyltex!!

wtf? så ska dom väl ändå inte göra?

Asså du kan ha antingen batteriet eller kabeln i. Men dom rekommenderade mig att inte ha dom tillsammans.
Just nu kör jag bara med kabeln i.o.m. att den är stationerad just nu och inte mobil.

Permalänk
Medlem

jag skulle då inte vilja ha ett skyltex.. kanske till nedsatt pris

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Tjenare igen. Nu har jag installerat alla drivrutinerna (tog sin lilla tid).
Jag märker ingen som helst skillnad :(.
Så jag rekommenderar inte att ladda ner alla drivisarna. Tar bara en massa tid.

Permalänk
Inaktiv

Det är en liten butik, och dom har en hylla där deras olika bärbara står. Dom tg min dator från den hyllan. Den hade alla klisterlappar och plastskydd på men. Jag reagerade inte på det då, det såg ut som om han plockade fram en ny kartong, men nu efteråt inser jag att han tog den från hyllan och stoppade i kartongen.

Jag tänker anmärka på det eftersom att dom haft den som visningsex i en månad, och begära nedsatt pris.

Men hur kör man utan batteriet? Jag tog ut batteriet och prövade med bara kabeln i. Det funkade inte. Kan man stänga av batteriet på nåt sätt?

Okej, då vet jag. Imorrn ska jag dit och ta ett snack med dom. Prövade du att uppdatera BIOS då?

HAHA Fan va härligt cpulexi! Var e du ifrån då?

Permalänk
Medlem

jag kör just nu utan batteri... Konstigt att din inte funkar då :S...

BIOS uppdatering? Vet inte var jag hittar de uppdateringen... Kanske kan bero på det felet... hmmm

Permalänk
Inaktiv

Va? Har du plockat ut själva batteriet???

Den finns på samma sida som drivrutinerna, en liten bit ner bara.

Permalänk
Medlem

jap jag har inte ens atteriet inkopplat just nu...

Jag har bara kabeln ikopplad

Ja jag såg det... Men jag vet inte vilken version jag har :S

Permalänk
Inaktiv

aah men det spelar ingen roll tror jag, man ska nog ta den nyaste antar jag?? Alltså den med högst nummer.

Vafan, fan va knäppt, funkade absolut inte för mig. Det ska jag ta upp isåfall. Så du har plockat ut hela batteriet som sitter under datorn? Faan va wierd asså haha

Permalänk
Medlem

jajemän... jag har batteriet här jämte mig :P.

Om Acer inte fixar detta snart så går jag nog till konsumentombusdnämnden med detta problemet. Dom ska fan inte lansera en produkt som inte funkar korrekt.

Permalänk
Inaktiv

Gör så här:

- Ställ ett ultimatum
- åberopa konsumentköpslagen (www.konsumentverket.se)

Funkar det inte

- Anmäl ärendet till Allmäna reklamationsnämnden

Fan det där med batteriet funkar inte för mig. Hmm.

Men jag blir så jävla pissed över att han sålde mig ett demoexemplar.

Permalänk
Medlem

med åberopa så menar du att jag ska säga det till dom??

Permalänk
Inaktiv

haha nää det innebär att du ska hänvisa till, dra nytta av, använda som argument, hävda haha

Nu funkar det utan batteriet! Jag gjorde en epic fail, hade inte strömkabeln i eluttaget haha.

Men nu funkar det.

Lycka till, jag hör av mig i fortsättningen.

Permalänk
Medlem

hahaha... Det är inte så konstigt att det blev så.
När den strular på detta viset så kan man fan inte tänka klart.